traineeship

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

Omscholing ICT

Je hebt de knoop voor jezelf doorgehakt: je wilt je laten omscholen tot ICT’er.

Maar waar te beginnen? Want een software developer of ICT-beheerder ben je niet ineens van de ene op de andere dag. Ook heb je waarschijnlijk van allerlei vragen over ICT-omscholing: hoelang duurt zo’n traject, wat is het toekomstperspectief, welke banen binnen de IT zijn er beschikbaar, bestaat er een ICT-opleiding met baangarantie en waar voldoet een goed omscholingstraject aan?

Benieuwd naar ons traineeship? Bekijk de vacature.

Deze (en meer) vragen komen hieronder aan bod. Daarnaast vertellen we je graag wat wij van NewSkool op het gebied van omscholing ICT voor je kunnen betekenen en wat ons omscholingstraject bijzonder maakt.

Waarom

omscholing naar ICT?

Er heerst een groot tekort aan ICT’ers in ons land. Dit betekent dat een ICT- of IT-opleiding je zo goed als een garantie op een baan geeft. Ook blijft het aanbod aan banen binnen de ICT sterk toenemen, ook in de breedte. Terwijl er vroeger vooral programmeurs werkzaam waren in de ICT is het aanbod aan banen nu veel diverser: denk aan: projectmanagers, softwaretesters, consultants, conceptontwikkelaars. Dus ook voor mensen met minder affiniteit met techniek biedt de sector tegenwoordig tal van mogelijkheden en kansen. Dit maakt het omscholen tot ICT’er met baangarantie (ook op latere leeftijd) steeds interessanter.

Wanneer

omscholen naar IT?

Er zijn veel verschillende situaties denkbaar waarin het voor jou interessant kan zijn om de mogelijkheden tot ICT-omscholing te verkennen. Stel je bent bijvoorbeeld afgestudeerd in een vakgebied waar de banen niet voor het oprapen liggen of je volgt nu een studie, maar je zou eigenlijk liever werken en in de praktijk kennis opdoen. In deze gevallen kan een ICT-omscholingstraject uitkomst bieden. Dit geldt ook voor iedereen die nu al een baan heeft, maar niet verder door kan groeien of op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Wat je huidige situatie of studie-achtergrond ook is, wij gaan graag met je in gesprek om samen de mogelijkheden tot omscholing te onderzoeken.

Betaald

omscholen

naar ICT

Mede omdat er zo’n groot tekort is aan ICT’ers en bedrijven bereid zijn om in nieuw talent te investeren, bestaan er verschillende mogelijkheden om je betaald te laten omscholen tot ICT’er. Zo word je binnen ons traineeship Werken én Studeren gekoppeld aan een toonaangevende klant waar je fulltime aan het werk gaat en in deeltijd een studie naar keuze afrondt. Wij betalen jou een marktcomfort salaris én bekostigen je studie. Dit geeft jou de kans op ICT-omscholing en tegelijkertijd te investeren in jezelf en je toekomt zonder je in de schulden te hoeven steken.

Mogelijkheden omscholen naar ICT

leer werk traject

De beschikbare banen binnen de ICT-sector zijn zeer divers – veel diverser dan je waarschijnlijk vermoedt. Zo staan er veel technische vacatures open, denk hierbij aan: developers, softwareontwikkelaars, programmeurs en softwaretesters. Maar daarnaast is er binnen de ICT ook een groeiende vraag naar bijvoorbeeld managers, consultants, systeembeheerders, salesmedewerkers en conceptontwikkelaars. Binnen de traineeships van NewSkool kun je verschillende certificaten behalen gericht op specifieke skills. Twijfel je welke functie het beste bij jou past? We gaan hierover graag met je in gesprek.

Persoonlijke begeleiding

bij omscholing

In het omscholingstraject ICT van NewSkool geven we je persoonlijke studiebegeleiding. Je hebt een vast contactpersoon om vragen aan te stellen of om even mee te sparren. Ook is het fijn om andere NewSkoolers om je heen te hebben die voor dezelfde uitdaging staan: dit inspireert en motiveert. Binnen het programma zelf doe je natuurlijk vakinhoudelijke kennis op, toegespitst op je opdrachtgever en jouw omscholingstraject. Maar je werkt daarnaast ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen die daar onder andere aan de orde komen zijn: presenteren, leiderschap, samenwerken en conflicthantering.

Waarom

omscholen

met NewSkool?

Binnen NewSkool hebben we jarenlange ervaring met het omscholen van medewerkers die ICT’er willen worden. We hebben in ons traineeship Werken én Studeren een fijne en efficiënte mix gevonden tussen werken en leren. Daarnaast kun je betaald studeren bij NewSkool: wij betalen namelijk al je studiekosten: van collegegeld tot studieboeken en bieden je daarbovenop een marktcomfort maandsalaris. Binnen NewSkool heerst er een open en gezellige sfeer en maken we ondanks je drukke programma altijd tijd voor leuke evenementen en gezellige borrels.

60 trainees

834 behaalde certificaten

>13 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

Start nu met jouw IT-omscholing!

Enthousiast geworden om je te laten omscholen tot IT’er? We gaan graag met je in gesprek! Meld je aan voor de Meet & Greet en maak online kennis met NewSkool. Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

hbo informatica deeltijd