newskool logo
Menu

ICT werving en selectie

Het vinden van de juiste medewerker voor de juiste functie is niet gemakkelijk: en dat geldt al helemaal binnen de ICT en IT. ICT werving en selectie, ook wel ICT-recruitment genoemd, kan uitkomst bieden. Door een professionele partij in te huren die gespecialiseerd is in de ICT-sector vergroot je de kans dat jij als organisatie dé medewerker vindt die jij zoekt.

 • ✓ Herkennen van onondekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde medewerkers

  Meer weten over onze werkwijze of benieuwd welke Newskoolers nu beschikbaar zijn?

  Op deze pagina leggen we je uit waar je op het gebied van ICT werving en selectie rekening mee moet houden, wat de kansen en valkuilen zijn en lichten we toe waar wij bij Newskool onze medewerkers op selecteren.

Neem contact met ons op
ICT werving
 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde werknemers

Waarom kiezen voor ICT werving en selectie?

Er zijn veel verschillende redenen waarom ICT werving en selectie interessant kan zijn voor jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een groot tijdelijk project waar je extra ICT-medewerkers voor kan gebruiken. Maar ook wanneer je door uitval van medewerkers lege plaatsen op wilt vullen om de continuïteit binnen je organisatie te waarborgen. In deze en meer gevallen kan een ICT werving en selectiebureau zoals Newskool jou helpen.

Een terechte vraag die we regelmatig van organisaties krijgen is: “Waarom kunnen we de werving en selectie van ICT’ers niet zelf doen?” Dit is natuurlijk zeker een optie, maar in de praktijk zien we vaak dat dit lastiger is dan gedacht. Het werven van goede en geschikte IT-medewerkers is namelijk niet eenvoudig en grotendeels afhankelijk van je eigen netwerk en communicatiekanalen. Daarnaast zorgt het zelf rekruteren en begeleiden van ICT-medewerkers voor weinig vernieuwing binnen je organisatie. Bovendien mist het vaak de professionaliteit die een gespecialiseerd IT werving en selectiebureau wél kan bieden.

Werving van IT talent

De ICT-werving van Newskool onderscheidt zich op verschillende manieren van andere IT werving en selectiebureaus. Eén van de voornaamste kenmerken van Newskoolers is dat ze werken en studeren combineren. In ons speciaal hiervoor ontwikkelde traineeshipprogramma Werken én Studeren, gaat een medewerker fulltime bij een opdrachtgever aan de slag en rond hij of zij in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Daarnaast wordt het traineeship aangevuld met vakinhoudelijke cursussen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Het is juist de combinatie van werken en studeren die ons programma zo effectief maakt: opgedane kennis in de schoolbanken kan direct in de praktijk toegepast worden.

Hoe werkt ICT werving en selectie?

Onze IT werving en selectie begint bij het selecteren van de juiste medewerkers. Hiervoor hebben we een strikte selectieprocedure opgesteld. We kijken hier niet alleen naar het opleidingsniveau, vaardigheden en analytisch vermogen van een kandidaat, maar ook naar eigenschappen zoals motivatie, sociale skills en enthousiasme – het NewSkool DNA noemen we dat.Vervolgens gaan we een geschikte medewerker matchen aan een opdrachtgever. Hierbij kijken we goed naar het project of de uitdaging die jij binnen je organisatie hebt en gaan we op zoek naar een beschikbare medewerker die hier qua skills en persoonlijkheid perfect op aansluit. We streven ernaar om medewerkers minimaal 8 maanden te detacheren bij opdrachtgevers.

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

IT werving voor specialisten

Ben je op zoek naar een getalenteerde software developer, kan je ICT-servicedesk wel een frisse wind gebruiken of zoek je een ICT-projectmanager die van aanpakken weet? Binnen Newskool hebben we een breed aanbod aan IT-medewerkers die allemaal hun eigen unieke persoonlijke en professionele profiel hebben. Het is voor ons slechts een kwestie van het vinden van de juiste match tussen een medewerker en een opdrachtgever – maar gelukkig zijn we precies daar gespecialiseerd in.

ICT werving en selectie

Waarom Newskool als werving en selectiebureau?

 • ✓ Samenwerken: wij worden graag jouw partner op het gebied van ICT werving en selectie.

 • ✓ Talent: wij plaatsen jong talent op de juiste plek binnen jouw organisatie

 • ✓ Bijdrage: wij geloven dat onze medewerkers een goede aanvulling kunnen zijn op jouw organisatie

 • ✓ Newskoolers: we combineren enthousiasme, uitmuntende communicatieve skills en motivatie met kennis en kunde

 • ✓ Uniek: het is de combinatie van verschillende factoren die Newskoolers uniek maken
  ✓ Ervaring: al meer dan 15 jaar ervaring binnen de ICT-sector

Contact opnemen

Benieuwd wat ICT werving en selectie jou kan opleveren?

Wil je de ICT werving en selectie binnen jouw organisatie uitbesteden aan een professioneel ICT-detacheringsbureau met verstand van mensen én organisaties? Newskool helpt je graag! Wij zorgen dat we een geschikte match vinden voor jouw project of uitdaging en regelen daarnaast alle randzaken rondom het aannemen van tijdelijk personeel zoals contracten en verloning.

Neem contact met ons op
IT werving en selectie

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Contact