newskool logo
Menu

ICT-traineeship zonder vooropleiding

Dat er een groot tekort heerst aan ICT’ers in ons land is geen nieuws. Dit betekent dat mensen met een IT- of ICT-opleiding hele goede papieren in huis hebben om snel een baan te vinden. Maar wat als je géén achtergrond, ervaring of diploma in de ICT hebt, maar wel graag in deze sector aan de slag wilt? Dan is een ICT-traineeship zonder vooropleiding misschien wel wat voor jou.

 • ✓ Relevante kennis en vaardigheden opdoen

 • ✓ Praktijkervaring bij echte projecten

 • ✓ Professioneel netwerk opbouwen in ICT

  We vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over ICT-traineeships voor mensen zonder ICT-achtergrond.

Bekijk de vacature
arrow icon
ICT traineeship zonder vooropleiding
 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

Waarom een ICT-traineeship zonder vooropleiding?

Werken in de ICT biedt veel kansen en mogelijkheden. Mede doordat er een groot tekort heerst aan ICT’ers bestaan er ook mogelijkheden om zonder ervaring aan het werk te gaan in deze sector. Dit kan bijvoorbeeld door een ICT-traineeship zonder vooropleiding te volgen: zo’n traject bestaat uit een combinatie van werken en leren. Kennis op het gebied van IT is dan geen vereiste. Wel spelen net als bij veel andere banen persoonlijke eigenschappen wel een grote rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: motivatie, communicatieve vaardigheden en je denkniveau.

IT-traineeship zonder ervaring

Voor wie is een IT-traineeship zonder ervaring geschikt? Eigenlijk voor iedereen die een baan binnen deze sector ziet zitten. Het is goed om je hierbij te realiseren dat de ICT-sector sterk in de breedte aan het groeien is. Dit betekent dat naast de meer voor de hand liggende technische banen zoals developers en softwaretesters, het aanbod bijvoorbeeld ook managers en consultants omvat.

Waaruit bestaat IT-traineeship zonder vooropleiding?

Waar een IT-traineeship zonder IT-achtergrond uit bestaat is grotendeels afhankelijk van het traject dat je doorloopt. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een fulltime omscholingstraject van enkele maanden gevolgd door het opdoen van praktijkervaring bij een opdrachtgever. In andere traineeships begin je gelijk met werken en volg je bijvoorbeeld in deeltijd een studie of behaal je gerichte certificaten. In het ICT-traineeship zonder vooropleiding van Newskool ga je fulltime bij een toonaangevende opdrachtgever aan het werk en volg je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze. Daarnaast kun je gerichte certificaten behalen die voor jouw werk en ontwikkeltraject relevant zijn. Naast de vakinhoudelijke kennis die je opdoet tijdens het ICT-traineeship werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Hierin onderscheidt Newskool zich van veel andere traineeshipprogramma’s. Onderwerpen zoals presenteren, leiderschap, samenwerken en conflicthantering komen aan bod en zijn belangrijke skills om te blijven groeien – zowel persoonlijk als professioneel.

Meld je aan
arrow icon
 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Hoe werkt een IT-traineeship zonder vooropleiding?

Spreekt het concept van Newskool jou wel aan? We leren je graag beter kennen! Wanneer er in het eerste kennismakingsgesprek van beide kanten een klik is, nemen we graag een capaciteiten- en een persoonlijke test bij je af. Rond je beide testen succesvol af dan krijg je gelijk een contract van ons en kun je aan de slag.

Hoe gaat het IT-traineeship zonder vooropleiding dan verder?
We proberen je zo snel mogelijk bij een geschikte klant te plaatsen. Hier ga je fulltime aan de slag, voor in ieder geval 8 maanden, terwijl je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze afrondt. Wanneer je niet bij een opdrachtgever aan het werk bent, bijvoorbeeld omdat je een project afgerond hebt en wacht op een nieuwe ‘match’, werk je aan je studie en het behalen van certificaten. Ook als je tijdelijk niet voor een opdrachtgever werkt, krijg je natuurlijk gewoon doorbetaald.

Studeren naast je baan

IT-traineeship zonder diploma

Zoals eerder aangegeven bestaan er verschillende opties voor het volgen van een ICT-traineeship zonder diploma. Welke ICT-opleiding (zonder vooropleiding) bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, maar ook van je huidige situatie. Zo kun je binnen je huidige baan mogelijk een ICT-traineeship volgen, maar wanneer je nu geen baan hebt, kun je ook kiezen voor een ICT-detacheerder die je bij verschillende opdrachtgevers plaatst.

Bij Newskool kiezen we er bewust voor om al onze medewerkers in deeltijd een hbo- of wo-studie af te laten ronden. Dit geeft je de kans om betaald een diploma te behalen. Wij betalen namelijk jouw volledige studie én bieden je daarnaast een marktcomfort salaris. Ondanks dat het behalen van een diploma geen vereiste is om te werken binnen de ICT geloven we erin dat het afronden van een hbo- of wo-studie voor jouw toekomst de beste keuze is en je de mogelijkheid geeft om ver door te groeien binnen de ICT.

Waarom Newskool?

 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Flexibiliteit voor opdrachtegever en werknemer

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

 • ✓ Aantrekkelijke voorwaarden

Bekijk de vacature
arrow icon

Hoe werkt het?

Wil jij een IT-traineeship volgen zonder vooropleiding?

Lijkt het jou interessant om een ICT-traineeship te volgen zonder vooropleiding of heb je nog vragen aan ons? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

Meld je aan
arrow icon
IT traineeship zonder it achtergrond

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Meld je aan