newskool logo
Menu

Inhuren (tijdelijk) IT-personeel: waar moet je rekening mee houden?

In de huidige tijd waarin digitale ontwikkelingen elkaar in flitsend tempo opvolgen, blijft de vraag naar goed IT-personeel sterk toenemen. En ja, er is een schrijnend tekort aan IT’ers in ons land. En ja, het vinden van goed IT-personeel is niet eenvoudig. Om de kans te vergroten dat jij er wel in slaagt om de perfecte kandidaat voor je (tijdelijke) openstaande IT-functie te vinden, moet je het proces rondom het werven en aannemen van personeel goed en slim inrichten. Deze adviezen voor het inhuren van tijdelijk en vast IT-personeel helpen je alvast op weg.

Neem contact met ons op
Studeren naast je baan
 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde medewerkers

Wie of wat zoek je als organisatie?

Het is allereerst belangrijk om als organisatie goed te bedenken wat je precies zoekt en waarom. Verwacht je bijvoorbeeld dat de drukte op de IT-afdeling van tijdelijke aard is of ben je op zoek naar blijvende versterking? Daarnaast is een IT-medewerker een ontzettend breed begrip, dus probeer goed te bedenken voor welke specifieke werkzaamheden je iemand zoekt en over welke eigenschappen, naast IT-vaardigheden, jouw ideale werknemer moet beschikken? Vertaal al deze informatie vervolgens naar een duidelijke en communicatief sterke vacature.

Maak een plan voor je recruiting

Nu je precies weet wie je zoekt, kun je actie gaan ondernemen. Stel jezelf eerst de vraag of je de werving en selectie van je nieuwe werknemer zelf gaat doen of uit gaat besteden aan een externe partij zoals een detacheerder of een uitzendbureau. Voordelen aan het zelf doen is dat je het hele proces in eigen handen houdt. Nadelen zijn daarentegen dat je het (grote) netwerk en de expertise van een externe, hierin gespecialiseerde partij, mist. Naast het selecteren van de juiste kandidaat is het ook belangrijk om te weten wie je in huis haalt: dit doe je door je kandidaat te screenen. Controleer bijvoorbeeld altijd de identiteit van je potentiële nieuwe medewerker en laat hem/haar eventueel een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen.

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Duidelijke afspraken maken

Heb je de perfecte kandidaat voor je openstaande functie gevonden? Dan is het zaak om samen duidelijke afspraken te maken. Hoe logisch dat misschien mag klinken, in de praktijk gaat dit nog regelmatig fout. Maak daarom heldere afspraken, ook als je tijdelijk IT-personeel inhuurt, over de termijn van het contract, het salaris, intellectueel eigendom, eventueel een geheimhoudingsbeding en arbeidsvoorwaarden. Zorg dat alles contractueel vastgelegd wordt, zodat er in de toekomst nooit misverstanden over kunnen ontstaan.

ICT werving en selectie

IT-personeel inhuren via Newskool

Zoals je hierboven leest, komt er veel kijken bij het werven en aannemen van IT-personeel. Bij Newskool kunnen we dit proces van begin tot eind voor je uit handen nemen. Wat ons daarin onderscheidt van andere detacheerders is dat we bij het selecteren van geschikte ‘Newskoolers’ verder kijken dan kwalificaties of een diploma. Eigenschappen zoals analytisch vermogen, motivatie en uitstekende communicatieve vaardigheden, wegen bij ons heel zwaar mee. Binnen onze traineeships detacheren we medewerkers fulltime bij opdrachtgevers, terwijl ze ondertussen in deeltijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het behalen van hun hbo- of wo-diploma. Uit ervaring weten wij dat iemand met de juiste capaciteiten die past bij jouw organisatie, zich binnen een IT-functie snel kan ontwikkelen en van grote meerwaarde kan zijn.

Waarom Newskool?

 • ✓ Communicatief en sociaal zeer vaardige medewerkers

 • ✓ Flexibiliteit voor opdrachtgevers

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

 • ✓ Hbo en wo talent

Neem contact op

Hoe werkt het?

Wil jij graag werken en studeren?

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van jong talent? Als Salesmanager sta ik voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden!

Wil je praten over wat er speelt bij jou in de organisatie, waarom het niet lukt om de juiste talenten te vinden of ben je toe aan opties die jou op langere termijn oplossing bieden voor sourcingsproblemen? Newskool maakt al ruim 15 jaar lang opdrachtgevers blij met onze korte lijntjes, platte organisatiecultuur en frisse talenten.

Benieuwd geworden? Ik sta je graag te woord!
Renée van Bottenburg - Key Account Manager +316 11486588

Reach out to us
IT werving en selectie

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Contact