newskool logo
Menu

Hbo ICT deeltijd

Er heerst in ons land een groot tekort aan ICT’ers. Dat is vervelend voor werkgevers die nieuwe ICT-medewerkers zoeken, maar biedt juist wel veel kansen voor werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in ICT. En terwijl je vroeger bij ICT vooral dacht aan programmeurs, wordt het aanbod aan banen binnen deze sector alleen maar groter en diverser. Lijkt het je wel wat om in de ICT-sector te werken? Dan kun je bijvoorbeeld een hbo ICT-opleiding volgen.

 • ✓ Relevante werkervaring opdoen bij toonaangevende opdrachtgevers

 • ✓ Volledig betaalde studie en marktcomfort salaris

 • ✓ Werken aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling

  Ben je liever geen fulltime student meer? Dan biedt hbo ICT deeltijd studeren uitkomst. Er bestaan veel verschillende interessante trajecten waarin je een deeltijd hbo ICT-studie volgt en ondertussen relevante werkervaring opdoet bij opdrachtgevers. De kennis die je opdoet in de schoolbanken kun je dan gelijk in de praktijk toepassen!

Neem contact op
Omscholen ict zonder diploma
 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

Waarom kiezen voor hbo ICT deeltijd?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom een deeltijd hbo ICT-studie goed bij jou past. Zo kan het zijn dat je al meerdere studies gevolgd hebt, maar dat het steeds geen goede match was. Of misschien heb je al wel een diploma behaald, maar wil je graag van carrière switchen. Deeltijd studeren biedt dan uitkomst. Je combineert de zekerheid van een vaste, betaalde baan met een studie en de kennis die je opdoet tijdens je hbo informatica deeltijd studie, kun je gelijk in de praktijk brengen. Want in een snel veranderende wereld zoals de ICT heb je met up-to-date kennis zeker een streepje voor.

Wat zijn de kansen op een baan?

Binnen de ICT kun je ontzettend veel kanten op en het aanbod en de diversiteit aan banen in deze sector neemt met de dag toe. Heb je bijvoorbeeld tijdens je ICT-opleiding deeltijd veel affiniteit gekregen met techniek, dan is een baan als applicatieontwikkelaar of software developer jou op het lijf geschreven. Hou je van samenwerken in projectgroepen en ben je communicatief sterk, dan kan een baan als ICT-projectmanager na je ICT-opleiding hbo deeltijd, heel passend zijn. En wil je liever meer de commerciële kant op, dan is een baan als een ICT-consultant weer erg geschikt. Of het lastig is om een goede baan te vinden in de ICT-sector? Nee, vorig jaar werden er meer dan 40.000 IT-vacatures online gezet, waarvan het grootste deel niet werd vervuld. Voor iedere werkzoekende IT’er zijn er op dit moment zelfs vier IT-vacatures beschikbaar. Het vinden van een baan is dus niet lastig, sterker nog: de kans is groot dat je banen voor het uitkiezen hebt.

Wat houdt hbo ICT deeltijd in?

Er zijn verschillende manieren om een hbo informatica deeltijd studie te volgen. Zo kun je naast je huidige baan een deeltijd studie volgen. Maar er bestaan ook veel programma’s en traineeships waarin je al binnen de ICT aan de slag gaat terwijl je een studie informatica deeltijd volgt. Het traineeship van Newskool is daar een goed voorbeeld van. In het traineeship werk je bij toonaangevende opdrachtgevers op ICT-afdelingen, wat je combineert met een deeltijd studie en het behalen van relevante certificaten op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat leer je op hbo ICT?
In je hbo deeltijd ICT-opleiding leer je de basisprincipes van informatietechnologie, computer science, programmeren en softwareontwikkeling. Daarnaast zul je veel in projectgroepen aan de slag gaan om oplossingen te bedenken voor ICT-problemen of uitdagingen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een app om de verkeersveiligheid te verbeteren, software om cybercriminaliteit tegen te gaan of een applicatie die kinderen op basisscholen spelenderwijs leert rekenen – de mogelijkheden zijn eindeloos. Het opbouwen van een brede basiskennis in combinatie met het opdoen van ervaring met het werken in projectgroepen zorgen ervoor dat je goed voorbereid wordt op je werkende leven als ICT’er. Doordat de kennis die je aan het begin van je studie informatica deeltijd opdoet heel breed is, kun je voor jezelf ook beter bepalen welke specialisatie binnen de ICT jou aanspreekt.

Hoe ziet het studietraject eruit?
In een deeltijd ICT-opleiding volg je logischerwijs een ander studiepad dan fulltime studenten. Deeltijd ICT-studies bestaan in veel vormen en maten, maar hebben wel een aantal overeenkomsten. Deeltijdstudies duren vaak enkele jaren en meestal is er een keer per week, bijvoorbeeld in de avond of in het weekend, een klassikaal moment. Omdat je een deeltijdstudie vaak combineert met een baan is er veel ruimte voor zelfstudie en kun je ook delen van je studie online volgen. Net als in het reguliere voltijd hbo ICT-programma zul je ook aan de slag gaan in projectgroepjes en oplossingen gaan bedenken voor uitdagende ICT-problemen.

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Direct werkervaring opdoen met Newskool

Newskool geeft talentvolle starters op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om betaald een deeltijd hbo ICT studie te volgen. In het traineeship van Newskool word je fulltime bij een klant gedetacheerd op een ICT-afdeling en rond je een hbo deeltijd ICT-studie of een andere studie naar keuze af. De periode die je bij één opdrachtgever werkt, is vaak meer dan 6 maanden. Dat geeft je ruim de tijd om de organisatie te leren kennen en je binnen je functie te ontwikkelen. De combinatie van een inspirerende, uitdagende en leerzame werkomgeving op een ICT-afdeling en de kennis die je opdoet tijdens je studie zorgen ervoor dat jouw professionele ontwikkeling als ICT’er in een stroomversnelling komt.

deeltijd hbo ict

Studeren in deeltijd met Newskool

In het traineeship van Newskool geven we onze medewerkers de mogelijkheid om betaald te studeren, bijvoorbeeld hbo deeltijd ICT of informatica deeltijd, en ondertussen zeer relevante werkervaring op te doen bij toonaangevende opdrachtgevers. Wij betalen je volledige studie én voor je werkzaamheden ontvang je een marktcomfort salaris. Daarnaast krijg je ieder jaar 25 vakantie- en 10 studiedagen, zodat je ruimte houdt voor je studie en voor de nodige ontspanning.

Waarom Newskool?

 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Flexibiliteit voor opdrachtegever en werknemer

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

 • ✓ Aantrekkelijke voorwaarden

Solliciteer direct

Hoe werkt het?

Wat zijn de toelatingseisen?

Om een hbo deeltijd ICT-opleiding te volgen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 kun je vaak de opleiding volgen. Enige vorm van basiskennis van ICT en informatietechnologie is niet altijd een vereiste, maar helpt je wel. In sommige gevallen moet je een toelatingstoets doen of een kennismakingsgesprek voeren om toegelaten te worden tot een deeltijd ICT-studie.

Ook hbo ICT deeltijd studeren?

Als je een hbo ICT deeltijd studie wilt volgen en aan de toelatingseisen voldoet, is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van inschrijven. Maar let wel op: wanneer je een fulltimebaan wilt combineren met een studie (bijvoorbeeld hbo informatica deeltijd) is het verstandig om een traineeship te overwegen. Het grote voordeel aan een traineeshipprogramma is dat je intensief begeleid wordt, werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en gelijkgestemden ontmoet die hetzelfde programma volgen. In het geval van werken en studeren bij Newskool betalen we zelfs je studie én ontvang je een marktcomfort maandsalaris.

Geïnteresseerd in het traineeship van Newskool?

Wil jij betaald een deeltijd ICT-opleiding volgen naast je baan en spreekt ons traineeship jou wel aan of heb je nog vragen aan ons? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

Neem contact op
Omscholing IT

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Meld je aan