newskool logo
Menu

Werken en studeren

Werken en studeren combineren: de één ziet het als een mooie uitdaging terwijl de ander al gestrest raakt bij het idee. Want het combineren van werken, studeren en een sociaal leven vergt zeker het nodige agendamanagement. Maar anderzijds biedt het ook hele mooie kansen om als persoon verder te groeien en je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten.

 • ✓ Relevante kennis en vaardigheden opdoen

 • ✓ Praktijkervaring bij echte projecten

 • ✓ Professioneel netwerk opbouwen in ICT

  Overweeg je om te studeren naast je baan? Op deze pagina bespreken we wat je mogelijkheden zijn, wat je kan verwachten en hoe het Werken én Studeren traineeship van Newskool eruitziet.

Solliciteer direct
vrouw in een videogesprek
 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

Hoe werkt studeren naast je baan?

Werken naast de studie is voor veel studenten niets nieuws: een leuk bijbaantje in de kroeg of in het weekend aan de slag als fietskoerier. Maar wanneer we het bij Newskool hebben over werken en studeren bedoelen we toch echt wat anders. In het traineeship van Newskool word je namelijk fulltime bij een opdrachtgever gedetacheerd en volg je in deeltijd een hbo- of wo-studie. Maar een complete opleiding volgen naast werk, is dat wel te doen? Zeker! Ons traineeship is uitdagend, maar met de juiste begeleiding, de nodige vrije studiedagen en een flink portie enthousiasme komen we samen over de eindstreep.

Mogelijkheden van opleiding naast je werk

Studeren naast je baan kan op veel verschillende manieren. Je kunt jezelf inschrijven bij een (deeltijd)studie of bijvoorbeeld online een studie of cursus volgen. Maar zeker wanneer je een fulltimebaan wilt combineren met een deeltijdstudie is het goed om ook eens een traineeship te overwegen. Het grote voordeel aan een traineeshipprogramma is dat je intensief begeleid wordt, werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en gelijkgestemden ontmoet die hetzelfde programma volgen. In het geval van werken en studeren bij Newskool betalen we zelfs je studie én ontvang je een marktcomfort maandsalaris.

Betaald studeren met traineeship

Newskool geeft talentvolle starters op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om betaald te studeren. In ons traineeship Werken én Studeren word je fulltime bij een klant gedetacheerd en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze af. De werkzaamheden die je bij de opdrachtgever uitvoert zijn IT-gerelateerd. Ervaring binnen de IT-sector is geen vereiste, maar enige affiniteit ermee is wel belangrijk. Voordat je bij een opdrachtgever start, volg je cursussen waarmee je certificaten behaalt. Zo weet je zeker dat je beslagen ten ijs komt bij je opdrachtgever. De periode die je bij één opdrachtgever werkt, is minimaal 8 maanden. Dat geeft je ruim de tijd om de organisatie te leren kennen en je binnen je functie te ontwikkelen. Op deze manier bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om betaald te studeren. We betalen namelijk je volledige studie: van collegegeld tot studieboeken én bieden je daarnaast een marktcomfort salaris voor je werkzaamheden bij de opdrachtgever waar je geplaatst wordt. Daarnaast krijg je ieder jaar 25 vakantie- en 10 studiedagen, zodat je ruimte houdt voor je studie en voor de nodige ontspanning.

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Waarom werken en studeren?

Er zijn tal van redenen waarom mensen ervoor kiezen om naast hun baan een studie te volgen. Zo komen bij Newskool veel jonge talenten terecht die al eerder een of meerdere studies gevolgd hebben, maar er om uiteenlopende redenen niet in geslaagd zijn om een diploma te behalen. Daarnaast helpen we bijvoorbeeld veel ‘carrièreswitchers’: jongeren die besluiten een ander pad in te willen slaan, voornamelijk op het gebied van omscholing naar ICT.

Studeren naast je baan

Aan de slag met werken en studeren

Werken en studeren combineren kan een pittige combinatie zijn – daar weten wij van Newskool alles van. Maar toch is het zeker mogelijk om een opleiding naast werk te volgen en een diploma te behalen. De juiste begeleiding, een strakke planning en genoeg tijd voor ontspanning, zijn hierbij de sleutels tot succes. Binnen ons traineeship Werken én Studeren is er continu begeleiding, voor zowel je persoonlijke als zakelijke ontwikkeling.

Waarom Newskool?

 • ✓ Intensieve begeleiding

 • ✓ Flexibiliteit voor opdrachtegever en werknemer

 • ✓ Informele en gezellige sfeer

 • ✓ Unieke combinatie van werken en studeren

 • ✓ Aantrekkelijke voorwaarden

Solliciteer direct

Hoe werkt het?

Wil jij graag werken en studeren?

Wil jij betaald studeren naast je baan en spreekt ons traineeship jou wel aan of heb je nog vragen aan ons? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

Join us now
Opleiding naast werk

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Meld je aan