newskool logo
Menu

Don’t be shy. Say hi!

Prikkelende ideeën of brandende vragen? Get in touch!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Find us

Den Haag

Binckhorstlaan 36 (unit M052)
2516 BE Den Haag

Google maps
arrow icon

Amsterdam

Singel 126
1015 AE Amsterdam

Google maps
arrow icon

Frequently Asked Questions

Zit er écht geen addertje onder het gras?

Natuurlijk niet. Het enige wat we van je vragen is om tijdens je traineeship bij Newskool te werken voor onze toffe partners.

Zijn er nog meer voordelen?

Ja, zeker! Heb je de imposante lijst met organisaties waar Oldskoolers (onze oud-medewerkers) werken gezien? Doordat je met Newskool samenwerkt komt er een grote groep sociaal en gemotiveerd talent met jouw organisatie in aanraking. Onze partners zetten in op een langdurige samenwerking wat af en toe resulteert in overname van een van onze medewerkers.

Ik ben geïnteresseerd in een samenwerking, wat nu?

We staan altijd te springen om nieuwe partners te verwelkomen. Door onze steeds groter wordende groep startende IT-professionals zijn we constant op zoek naar inspirerende organisaties en uitdagende opdrachten waar onze Newskoolers aan de slag kunnen. Onze Sales Manager staat klaar voor een kennismaking om te uit te zoeken waar de behoeften liggen.

Waarom zou ik inhuren in plaats van iemand in vast dienst aannemen?

Het inhuren van tijdelijk personeel biedt jouw organisatie de flexibiliteit om effectief in te spelen op veranderingen, zowel positief als negatief. In tijden van groei en grote projecten kunnen tijdelijke krachten snel worden ingezet om te helpen, terwijl in moeilijke tijden het vaste personeel behouden kan blijven. Tijdelijke medewerkers brengen vaak een frisse en diverse kijk op problemen, aangezien ze ervaring hebben opgedaan bij verschillende organisaties. Ze kunnen waardevolle creatieve input bieden. Bovendien kan tijdelijk personeel met specifieke expertise worden geselecteerd waardoor jij direct kunt profiteren van gespecialiseerde kennis zonder het volledige wervingsproces te doorlopen.

Waarom zou ik iemand zonder diploma inhuren?

Geen diploma? Geen probleem! Het hebben van een diploma zegt niets over iemand zijn leercurve of mogelijkheid zijn/haar werk snel op te pakken. Newskoolers worden erg streng getest op HBO/WO+ werk- en denkniveau, daarnaast is cultural fit voor ons erg belangrijk. Newskoolers kenmerken zich als snelle leerders en niet bang om zelf werk uit te zoeken. Wanneer ze in dienst treden starten ze aan het halen van vak gerelateerde certificaten en starten een deeltijdstudie. Ze kunnen dan direct de meest recente opgedane kennis bij jou in de praktijk brengen! Klanten die al langere tijd met ons samenwerken snappen onze formule en hoeven soms niet eens een cv te zien. Ze vertrouwen op onze kennis en ervaring!

Ik wil graag partner van Newskool worden, wat is mijn grootste voordeel?

Jong en gemotiveerd top-talent binnenhalen, wie wil dat nou niet?! Organisaties hebben er de laatste jaren veel moeite mee. Je weet ze lastig aan te spreken en vervolgens te binden. Als je met ons samenwerkt heb je hier geen last van. Wij bieden een constante stroom aan jong talent aan aan onze samenwerkingspartners. Wij vullen functies op vaste inhuur op, als iemand klaar is om door te stromen zorgen wij dat er een nieuw talent klaarstaat zodat jouw organisatie hier geen last van ondervindt. Sterker nog; wij bemannen hele IT servicedesks. We zorgen voor de juiste capaciteit, expertise en doorstroom. Organisaties hebben nooit meer omkijken naar hun werving- en selectie en de kwaliteit van service komt nooit in het geding.

Hoe groot is de kans dat ik bij Newskool aangenomen wordt?

Newskool heeft een zware selectieprocedure. Maar als jij gedreven bent een studie in deeltijd te doen, je gemotiveerd bent om fulltime te werken en je goed binnen organisatie past hoef jij je geen zorgen te maken! Je zult merken dat wanneer je bij ons op kantoor bent je direct op gemak gesteld wordt, er heerst hier een fijne informele sfeer waarin iedereen welkom is. Echter is het Traineeship geen gemakkelijk traject en willen we alleen mensen aannemen die 100% gemotiveerd zijn om er samen een succes van te maken!

Hoe kan ik me voorbereiden op de capaciteitentest?

De test bestaat uit 5 onderdelen namelijk Figurenreeksen, Rekenvaardigheid, Analogieën, Ruimtelijk inzicht en Praktisch inzicht. Op de volgende websites kun je gratis testen oefenen: https://www.onlineassessmenttraining.nl/intelligentietests-oefenen/ https://www.assessment-training.com/nl/gratis-testen https://www.123test.nl/ Sommige testen kunnen net wat verschillen van onze testen. Dit kan zijn de vraagstelling of de manier waarop het resultaat wordt gemeten. Maar over het algemeen geven deze testen een beeld van wat je kunt verwachten tijdens onze capaciteitentest.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Na het versturen van je cv volgt er een videosollicitatie. Hierin beantwoord jij vier korte vragen waarin jij jezelf voorstelt en je kort motiveert waarom je het Traineeship wil volgen. Deze video’s beoordelen wij en daarna nodigen wij je uit voor een capaciteitentest op kantoor met daarna een gesprek. In dit gesprek gaan we verder in op jouw motivatie en toetsen wij of je bij onze organisatie past. Als je op je test HBO/WO+ niveau aantoont en we jou bij Newskool vinden passen volgt er een psychologische test en gesprek. In dit gesprek checken wij of je klaar voor het Traineeship bent en bekijken we wat voor begeleiding het beste bij jou past. Als dit akkoord is kijkt de directie nog naar het hele sollicitatietraject en volgt er een laatste gesprek over onze arbeidsvoorwaarden en je contract. We proberen deze procedure binnen twee weken af te ronden.

Hoe betaald Newskool dit allemaal?

We krijgen regelmatig te horen ‘Hoe betaald Newskool dit allemaal?’ of ‘Is het niet te mooi om waar te zijn?’. We snappen dat als je ons verhaal leest en je door hebt dat we je studie betalen, we alle kosten hiervoor op ons nemen, we je intensief en persoonlijk begeleiden, je een certificatentraject mag volgen en we je óók nog eens een mooi salaris kunnen betalen je dat wel kan denken. Newskool draait op basis van detachering. Dat betekent dat onze klanten ons betalen voor het werk wat jij daar uitvoert. In de eerste jaren investeren we daarom meer in jou, maar hoe sneller jij je ontwikkelt, hoe sneller wij jou op mooiere klussen kunnen zetten, hoe sneller klanten ons daar meer voor betalen, hoe sneller jij weer een beter salaris verdient. Een win-win situatie!

Hoe lang werk je gemiddeld bij een opdrachtgever?

In principe ben je gemiddeld een jaar aan het werk bij een opdrachtgever. Dit kans soms wat langer en soms wat korter zijn.

Wat zijn voorbeelden van opdrachten die je via Newskool uit zult voeren?

Als je zonder ervaring bij ons start, zullen we je eerste opdracht inzetten op een instroom klus bij een klant. Denk hier bij aan een IT servicedesk of een IT project ondersteunende rol. In deze functie zul je veel basiskennis opdoen en veel leren van wat IT binnen organisaties inhoudt. Vanuit deze functie heb je ongeveer 1,5 de tijd om te bekijken wat jou leuk lijkt om je verder in te ontwikkelen. Samen met je Talent Manager maak je een loopbaanplan. Naarmate het Traineeship vordert zul je jezelf verder ontwikkelen in de richting die jou interesseert. Voorbeelden van functies die ervaren Newskoolers uitvoeren zijn, applicatiebeheerder, netwerkbeheerder, projectmanagement, scrum master, data analist, IT security specialist en product owner.

Hoe is het om werken en studeren te combineren? Houdt ik nog tijd over voor leuke dingen?

Natuurlijk houdt je nog tijd over om te ontspannen. Sterker nog; ontspannen zijn we bijna net zo goed in! Wij organiseren naast werk en studie veel sociale evenementen, hebben fitness programma’s en helpen je met het plannen van je leven. Want ook in jouw privé leven zul je hier ruimte voor hebben. Natuurlijk kost werken en studeren je veel tijd, je werkt door de weeks 5 dagen per week en gaat gemiddeld 2 avonden per week naar college. Daarnaast zul je in het weekend ook nog een dagdeel voor studie moeten plannen. Daar omheen heb je nog wel alle ruimte om leuke dingen te blijven doen!

Ik woon niet in de randstad, kan ik dan alsnog bij Newskool werken?

Al onze opdrachtgever zijn gevestigd in de randstad. Omdat het Traineeship al erg veel tijd kost, willen we niet dat mensen onnodig lang en ver hoeven te reizen. Daarom eisen we wel dat je in de randstad woont (of plannen hebt hier naartoe te verhuizen).

Kan ik ook parttime werken bij Newskool?

Nee, dat is niet mogelijk. Wij bieden fulltime contracten aan van 40 uur, of je kunt kiezen voor een contract van 36 uur.

Kan ik ook een pre-master of master volgens als ik bij Newskool werk?

Jazeker! Dan volg ook jij gewoon het Traineeship, zullen wij al je studiekosten betalen en ga je werkervaring opdoen bij vette bedrijven in de IT.

Moet ik per se een deeltijdstudie volgen als ik bij Newskool werk?

In principe is Newskool voor mensen die werk en studie willen combineren. Maar wij zijn ook een organisatie die voor mensen mét een diploma aantrekkelijk is. Hier hebben wij Newskool Next voor ontwikkeld. Hierin ga jij je op een andere manier ontwikkelen maar wel veel ervaring opdoen in de IT bij verschillende bedrijven. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Welke studie kan ik volgen als ik bij Newskool werk?

Jij mag helemaal zelf je studie kiezen! Wij vinden het belangrijk dat je iets kiest waar jij energie van krijgt en jij gemotiveerd voor bent om deze succesvol af te maken. Enige voorwaarde is dat je deze studie op wo- of hbo-niveau kunt volgen én er een deeltijd variant voor bestaat. Daarnaast ga je in de IT werken, dus als je specifieke werkervaring op moet doen van je studie wat géén IT is, is het ook niet mogelijk deze te volgen. Kijk daarnaast eens op onze Traineeship-pagina voor wat voorbeeld studies die wij je aanraden.

Zijn mijn resultaten in mijn huidige studie van belang als ik bij Newskool solliciteer?

Nee, je komt juist bij ons in dienst omdat je je studie -om welke reden dan ook- niet op de reguliere manier af kunt of wil maken. Je kunt er voor kiezen een hele nieuwe deeltijd studie te starten, of als het mogelijk is je huidige studie in deeltijd vorm te volgen. Dan zou je eventueel je oude studieresultaten mee kunnen nemen.

Heb ik een diploma nodig om bij Newskool te kunnen werken?

Je hebt minimaal een havo- of vwo diploma nodig om bij ons te kunnen werken. Een vervolgopleiding is niet nodig, omdat je deze in het Traineeship in deeltijd alsnog gaat volgen. Mocht je geen havo- of vwo diploma hebben willen wij nog wel eens de uitzondering maken met een 21+ toets zodat je wel aan het HBO kunt starten. Daarnaast nemen wij bij iedereen een capaciteitentest af waar nogmaals je HBO-WO niveau in wordt aangetoond.

Kan ik met diploma op zak ook starten aan het traineeship?

Dat kan zeker! Diploma of niet, je kan altijd aan de slag bij Newskool.