newskool logo
Menu

IT detachering

Als organisatie kun je in de situatie terechtkomen waarin je tijdelijk extra mensen op de ICT-afdeling kan gebruiken. Bijvoorbeeld door een plotselinge piek in werkzaamheden of wanneer je aan een groot tijdelijk project werkt. ICT-detachering kan dan uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we de mogelijkheden van IT-detachering, waar je rekening mee moet houden en hoe Newskool jou van a tot z kan begeleiden

 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde werknemers

  Op deze pagina bespreken we de mogelijkheden van IT-detachering, waar je rekening mee moet houden en hoe Newkool jou van a tot z kan begeleiden.

Neem contact met ons op
IT detachering
 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde werknemers

IT- en ICT-detachering met professionals

Als organisatie is het altijd een uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, zeker binnen de IT en ICT. Een professioneel ICT-detacheringsbureau helpt je daarbij. Bij Newskool hebben we een groot aantal jonge, slimme en sociaal vaardige medewerkers in dienst die we in kunnen zetten voor jouw (tijdelijke) project. We zoeken graag samen met jou naar een kwalitatieve maatwerkoplossing, zodat de continuïteit van je organisatie niet in gevaar komt.

Mogelijkheden detachering IT

Het detacheren van ICT-personeel gebeurt op veel verschillende manieren. In de meeste gevallen is hier een detacheringsbureau zoals Newskool bij betrokken, maar er zijn ook ander opties mogelijk. Zo kan ICT-detachering ook plaatsvinden via een organisatie zelf: ze huren dan tijdelijk, bijvoorbeeld bij overbezetting, hun personeel uit aan een andere organisatie. Daarnaast kan detachering is sommige gevallen ook plaatsvinden via een uitzendbureau. Vaak geeft deze laatste optie zowel de werknemer als de werkgever minder zekerheid.

Succesvolle ICT-detachering

Succesvolle ICT-detachering heeft een aantal grote voordelen voor jou als organisatie. Het geeft je allereerst de mogelijkheid om slim in te spelen op veranderingen binnen de organisatie. Wanneer het druk is en goed gaat, kunnen er extra hulptroepen ingevlogen worden en wanneer de zaken tijdelijk minder gaan, hoeft er geen vast personeel ontslagen te worden. Daarnaast geeft ICT-detachering vaak een goede impuls op de werkvloer: jonge enthousiaste medewerkers met een frisse blik én de juiste expertise kunnen het verschil maken. Ook nemen wij je als ICT-detacheerder alle administratieve taken uit handen. Maar let op: de kwaliteit van de medewerkers en van het detacheringstraject als geheel is grotendeels afhankelijk van het IT-detacheringsbureau dat je kiest.

Meer weten over de voor- en nadelen van IT-detachering? Bekijk ook eens onze blog: De voordelen van het inhuren van tijdelijk personeel

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Begeleiding van match tot ontwikkeling

Persoonlijke begeleiding zowel van onze medewerkers als de organisaties waar we mee samenwerken staat bij Newskool centraal. Onze beschikbare medewerkers, die allemaal fulltime gedetacheerd kunnen worden en in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze afronden, worden intensief begeleid in hun ontwikkelproces. Maar ook met de organisaties waar we mee samenwerken hebben we nauw contact. Wanneer bijvoorbeeld na verloop van tijd blijkt dat de gemaakte match tussen een Newskooler en een organisatie om welke reden dan ook niet goed uitpakt, dan zoeken we altijd samen naar een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van herplaatsing.

Studeren naast je baan

Specialisten op het gebied van IT

Je kunt er niet meer omheen: om als organisatie te blijven groeien is het digitaliseren van bedrijfsprocessen een must. Maar om dit te realiseren heb je wel de kennis en expertise binnen je bedrijf nodig om hierin te voorzien. ICT-detachering biedt een oplossing om de juiste mensen aan boord te krijgen. Wij van Newskool helpen je daar graag bij. Onze beschikbare ICT-medewerkers doorlopen een traineeship waarin ze werken combineren met een hbo- of wo-studie naar keuze. Daarnaast behalen ze tijdens hun traineeship verschillende vakinhoudelijke certificaten. Afhankelijk van de studie die ze volgen en hun behaalde certificaten heeft iedere Newskooler een uniek specialistisch profiel. Zo kunnen we altijd een ICT-specialist met het juiste profiel matchen aan jouw project of uitdaging.

Langdurige samenwerking met IT-detacheringsbureau

 • Bij detacheren denk je misschien in eerste instantie aan een kort tijdelijk dienstverband. Ondanks dat dit zeker mogelijk is, gaan wij ook veel langere relaties met klanten aan. Het voordeel aan een langere relatie is dat we jouw organisatie steeds beter leren kennen en in samenwerking met jou kunnen kijken op welke plekken binnen je organisatie je (langdurig) hulp kunt gebruiken.

  ✓ 46 actuele succesvolle samenwerkingen

 • ✓ 789 met succes afgeronde opdrachten

Contact opnemen

Op zoek naar de beste aanvulling voor jouw IT-team?

Ben je als organisatie op zoek naar tijdelijk personeel en zoek je een professioneel ICT-detacheringsbureau om je daarbij te helpen? Newskool helpt je graag! Wij zorgen dat we een geschikte match vinden voor jouw project of uitdaging en regelen daarnaast alle randzaken rondom het aannemen van tijdelijk personeel zoals contracten en verloning. Newskoolers worden zorgvuldig en kritisch geselecteerd op een unieke combinatie van eigenschappen.

Kom met ons in contact
IT werving en selectie

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Contact