newskool logo
Menu
Jul 2023

Eerste opdracht Danone

- in gesprek met Bob

Toen Bob (25) terug in Nederland kwam na een rondreis van 8 maanden door Canada en Costa Rica, wist hij dat het zover was: hij moest op zoek naar een ‘echte’ baan. Met een opgewekt humeur en frisse energie startte hij zijn zoektocht. Toch twijfelde hij eraan of hij gemakkelijk een leuke en uitdagende baan op zijn niveau zou vinden. Voor zijn reis had hij namelijk verschillende studies gevolgd die het net niet helemaal voor hem waren en hij had dus nog geen diploma op zak. Ook voelde hij er weinig voor om weer terug te keren naar de horeca waar hij voor zijn reis werkte.

En toen kwam Newskool eind vorig jaar ineens op zijn pad. Van het concept had hij nog niet eerder gehoord: betaald werken bij interessante opdrachtgevers en ondertussen (ook betaald) een studie naar keuze volgen. Het klonk bijna ‘too good to be true’, maar hij besloot toch te solliciteren en na een geslaagde intake ging het snel. Hij kon gelijk als ‘starter’ aan de slag in zijn eerste functie op de IT-servicedesk bij Danone en in september begint hij aan zijn studie hbo-ict Data Management & BI (Business Intelligence). We vroegen hem hoe het gaat bij Danone, wat hij daar zoal doet en leert en wat zijn dromen voor de toekomst zijn.

Welke functie heb jij bij Danone? En hoe bevalt dat?

“Ik werk op de IT-support afdeling waar ik het eerste aanspreekpunt ben voor IT-problemen van ruim 800 werknemers (Danone Hoofddorp). Voordat ik begon met deze functie dacht ik dat ik de hele dag aan de telefoon zou zitten, maar we doen eigenlijk heel veel verschillende dingen op IT-gebied zoals het opzetten van digitale werkomgevingen en het oplossen van storingen samen met specialisten. Dat maakt mijn werk heel leuk en afwisselend. Daarnaast zijn de collega’s erg sociaal, aardig en behulpzaam en is de sfeer op onze afdeling altijd goed.”

En wat leer je er zoal?

“Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in computers en had al de nodige kennis op IT-gebied, maar nu breidt die kennis zich heel snel uit: ik leer bijvoorbeeld steeds meer programma’s en software kennen. Maar ook zeker op het gebied van mensen helpen en het delen van kennis, leer ik veel: ik kan lastige dingen nu veel begrijpelijker, gestructureerder en eenvoudiger uitleggen.”

De IT-support afdeling binnen Danone wordt helemaal door Newskoolers gerund. Wat zijn daar volgens jou de voordelen van?

“Ik zie het als een groot voordeel dat we zo’n hecht team zijn. Het zijn gewoon allemaal hele sociale en chille mensen. Iedereen wil elkaar altijd helpen en er heerst een gezellige en positieve sfeer. Het is ook leuk om Newskoolers op andere plekken dan je werk tegen te komen, bijvoorbeeld bij een borrel.”

Hoe zou je de begeleiding vanuit Newskool willen omschrijven?

“Bij Newskool krijg je binnen je traineeship de begeleiding die bij jou past, dat is heel fijn. Zelf hoef ik bijvoorbeeld niet iedere dag gebeld te worden hoe het gaat, ik word liever wat vrijer gelaten. Maar als ik een probleem heb of er is iets, dan weet ik wel dat mijn Talent Manager altijd voor mij klaarstaat – dat voelt goed.”

Wat zijn je plannen en dromen voor de toekomst?

“Op korte termijn begin ik natuurlijk aan mijn studie, daar heb ik veel zin in. Ik denk dat ik ook nog wel even bij Danone blijf, ik ben er zeker nog niet uitgeleerd en kan misschien zelfs nog wel een stapje omhoog maken. Al lijkt het mij natuurlijk ook interessant om te zien hoe het er bij andere organisaties aan toe gaat. Gelukkig heb ik binnen Newskool de vrijheid om bij verschillende opdrachtgevers ervaring op te doen.”

“En als ik iets verder in de toekomst kijk, is het een droom van mij om binnen de IT te werken vanuit het buitenland. Ik zie mijzelf bijvoorbeeld wel remote werken vanuit Scandinavië of Oost-Europa: die vrijheid spreekt mij erg aan. Maar nu eerst maar eens een studie afronden!”

Is werken en studeren bij Newskool misschien ook wel iets voor jou of heb je nog vragen voor ons? Neem contact met ons op!