newskool logo
Menu
May 2022

Balans werken/studeren/privé

- hoe vind je het evenwicht?

Een goede balans vinden tussen werken, studeren en een privéleven: iedereen die werken en studeren combineert, weet dat dit niet altijd gemakkelijk is. Want hoe zorg je ervoor dat je zowel tijdens je werk als je studie gefocust blijft en hou je toch nog tijd over voor andere leuke dingen? Het vinden van de juiste balans is de sleutel tot succes, maar dan moet je deze balans wel voor jezelf kunnen vinden. Onze NewSkoolers krijgen op dagelijkse basis te maken met de combinatie van (fulltime) werken, studeren en een privéleven. Daarom zijn zij ook de aangewezen personen om ons op dit gebied te voorzien van advies. Hieronder 4 manieren hoe ze ervoor zorgen dat hun leven in balans blijft.

Een goede werk/privébalans vinden

1. Balanceren kun je leren

Allereerst is het goed om te weten dat het vinden van de juiste balans in je werkende en studerende leven een skill is – en je kunt er dus ook beter in worden. Ook is het vinden van de juiste balans voor iedereen verschillend. Het is hierin vooral belangrijk om van jezelf te weten wat bijvoorbeeld je triggers voor stress zijn en wanneer de balans doorslaat. In het geval van onze Newskoolers combineren ze een fulltime baan bij een opdrachtgever met een deeltijd hbo- of wo-studie. Dit brengt nu eenmaal drukke periodes met zich mee. Maar door zichzelf te blijven ontwikkelen, dit doen ze bijvoorbeeld in ons persoonlijke ontwikkeltraject, weten Newskoolers hier steeds beter op in te spelen en aan de rem te trekken wanneer ze de balans dreigen te verliezen.

2. Prioriteiten leren stellen

Het is essentieel om voor jezelf te weten wat voor jou belangrijk is in het leven om je balans te bewaren en hier ook naar te handelen. Stel, het is voor jou belangrijk om twee keer in de week te sporten en dit doe je op vaste dagen. Maar het is druk op je werk en je moet eigenlijk ook nog aan de studie. Het is dan misschien verleidelijk om je sportafspraak af te zeggen en eerst je werk af te maken, maar doe dit liever niet. Het is namelijk goed om vaste gewoontes voor jezelf te koesteren: geef ze een plek in je agenda, want jij hebt die momenten nodig om je batterij op te laden en in balans te blijven.

3. Fysiek en mentaal fit blijven

Het is geen toeval dat veel Newskoolers (fanatieke) sporters zijn. Zowel op individueel niveau als op de werkvloer wordt er veel bewogen door Newskoolers. Zo heeft Newskool onder andere een samenwerking met TalentEmpowerment. Zij verzorgden bijvoorbeeld (best wel pittige) online bootcampsessies voor ons tijdens de afgelopen lockdowns. Ook nemen we als team regelmatig deel aan sportwedstrijden en dat gaat er ondanks alle gezelligheid vaak lekker fanatiek aan toe. Sporten en bewegen is voor veel Newskoolers een manier om fysiek en mentaal lekker in hun vel te zitten.

4. ‘Work hard, play hard’

Deze uitspraak is veel NewSkoolers op het lijf geschreven. Hard werken om je doelen te bereiken, maar ook optimaal genieten van rust en ontspanning. Want na een periode van drukte is het belangrijk om jezelf te belonen. Dit doen we op onze maandelijkse borrels, maar kan bijvoorbeeld ook een welverdiende vakantie naar de zon zijn. Dit geeft je de kans om jezelf weer op te laden en met een frisse mindset naar je volgende doel toe te werken.


NewSkool detacheert medewerkers bij uiteenlopende opdrachtgevers. In ons traineeship werk je fulltime en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Benieuwd naar ons traineeship? Bekijk de vacature. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Newskool om werken en studeren te combineren? Neem contact met ons op of bekijk onze vacatures hier.