newskool logo
Menu

Recruitment IT personeel

Heb je als organisatie tijdelijk extra mankracht of expertise nodig op jouw ICT-afdeling?

Je kunt er dan voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar geschikte medewerkers, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een partij die gespecialiseerd is in recruitment van IT/ICT personeel. Dit bespaart jou als organisatie veel tijd en verzekert je ervan dat je openstaande functie ingevuld wordt door een zorgvuldig geselecteerde en gekwalificeerde tijdelijke medewerker.

 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde werknemers

  Op deze pagina vertellen we je wat IT-recruitment is, wat de voordelen zijn en wat Newskool voor jou kan betekenen.

Neem contact met ons op
ICT werving en selectie
 • ✓ Herkennen van onontdekt talent

 • ✓ Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

 • ✓ Jonge en gemotiveerde werknemers

Wat is IT-recruitment?

IT-recruitment, ook wel IT werving en selectie genoemd, is het vinden, selecteren, aannemen en vaak ook begeleiden van geschikte kandidaten voor banen in de ICT. In het geval van Newskool betekent dit dat we organisaties alles wat komt kijken bij het aannemen van ICT-personeel uit handen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de begeleiding van medewerkers en alle werk gerelateerde administratieve zaken zoals verloning.

Verschil tussen IT-recruitment en werving en selectie

Ondanks dat hier soms onduidelijk over bestaat: IT-recruitment is hetzelfde als IT werving en selectie. De term recruitment wordt tegenwoordig het meest gebruikt.

Werkwijze recruitment

Bij Newskool besteden we veel tijd en aandacht aan het vinden van een juiste match tussen een medewerker en een opdrachtgever. Dit begint bij het vinden van geschikte medewerkers. Wij van Newskool kijken hierbij graag verder dan een diploma of kennis: voor ons zijn factoren zoals communicatieve skills en een aanstekelijk enthousiasme, minstens net zo belangrijk. We hebben een groot bestand aan beschikbare medewerkers. Een deel daarvan is natuurlijk tijdelijk aan de slag bij een opdrachtgever, maar we hebben altijd Newskoolers, met verschillende achtergronden en vaardigheden, die we kunnen matchen aan jouw organisatie.

 • ✓ 60 trainees

 • ✓ 834 behaalde certifcaten

 • ✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

danone icon
airbus logo
nike logo
kp logo

Wat zeggen onze klanten over Newskool?

“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”

zivver logo
Justin Bronsgeest
Manager of Support – Sivver

"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"

leiden logo
Jenny de Jong
Coördinator ICT Servicedesk – Gemeente Leiden

"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."

evides logo
Felix Ruiterman
Hoofd ICT Servicedesk – Evides

Wat zijn de voordelen van recruitment voor IT-personeel?

Kwaliteit
Een professionele recruiter is gespecialiseerd in het vinden van geschikt personeel en is zeer bedreven in het matchen van medewerkers aan organisaties. Daarnaast is de kwaliteit van begeleiding hoog en altijd neutraal.

Brede selectie
Het zelf vinden van een geschikte medewerker kan lastig zijn en is grotendeels afhankelijk van je eigen netwerk. Terwijl een gespecialiseerde partij zoals een ICT-detacheringsbureau vaak een brede selectie aan medewerkers beschikbaar heeft. Dit maakt het vinden van een goede match veel eenvoudiger.

Volledig ontzorgt
Alles wordt voor jou geregeld: van begeleiding tot administratie. Dit bespaart je een hoop zorgen en tijd.

Recruitment ICT personeel

Divers en getalenteerd IT personeel

De IT-sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Om als organisatie niet achter de feiten aan te lopen en snel in te kunnen spelen op veranderingen moet je de juiste mensen en kennis aan boord hebben. Vaak kan het tijdelijk inhuren van ICT-specialisten uitkomst bieden. Bij Newskool hebben we een breed aanbod aan getalenteerde medewerkers met ieder hun eigen specialiteiten. Afhankelijk van jouw opdracht of uitdaging maken we graag een match met een van deze medewerkers.

Waarom samenwerken met Newskool?

 • ✓ 46 actuele succesvolle samenwerkingen
  ✓ 789 met succes afgeronde opdrachten
  ✓ Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Contact opnemen

Op zoek naar een recruitment bureau in de IT?

Ben jij op zoek naar een fijne en effectieve samenwerking met een recruitment bureau in de IT, wij helpen je graag. Wij zorgen dat we een geschikte match vinden voor jouw organisatie en regelen daarnaast alle randzaken rondom het aannemen van tijdelijk personeel zoals contracten en verloning.

Kom met ons in contact
IT werving en selectie

Veelgestelde vragen

Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld).

Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

Contact