traineeship newskool
onze werkwijze

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

ICT-traineeship zonder vooropleiding

Dat er een groot tekort heerst aan ICT’ers in ons land is geen nieuws. Dit betekent dat mensen met een IT- of ICT-opleiding hele goede papieren in huis hebben om snel een baan te vinden. Maar wat als je géén achtergrond, ervaring of diploma in de ICT hebt, maar wel graag in deze sector aan de slag wilt? Dan is een ICT-traineeship zonder vooropleiding misschien wel wat voor jou.

Nieuwsgierig naar ons traineeship? Bekijk de vacature.

We vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over ICT-traineeships voor mensen zonder ICT-achtergrond.

Waarom een ICT-traineeship
zonder vooropleiding?

Werken in de ICT biedt veel kansen en mogelijkheden. Mede doordat er een groot tekort heerst aan ICT’ers bestaan er ook mogelijkheden om zonder ervaring aan het werk te gaan in deze sector. Dit kan bijvoorbeeld door een ICT-traineeship zonder vooropleiding te volgen: zo’n traject bestaat uit een combinatie van werken en leren. Kennis op het gebied van IT is dan geen vereiste. Wel spelen net als bij veel andere banen persoonlijke eigenschappen wel een grote rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: motivatie, communicatieve vaardigheden en je denkniveau.

IT-traineeship zonder ervaring

Voor wie is een IT-traineeship zonder ervaring geschikt? Eigenlijk voor iedereen die een baan binnen deze sector ziet zitten. Het is goed om je hierbij te realiseren dat de ICT-sector sterk in de breedte aan het groeien is. Dit betekent dat naast de meer voor de hand liggende technische banen zoals developers en softwaretesters, het aanbod bijvoorbeeld ook managers en consultants omvat.

Waaruit bestaat
IT-traineeship
zonder vooropleiding?

Waar een IT-traineeship zonder IT-achtergrond uit bestaat is grotendeels afhankelijk van het traject dat je doorloopt. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een fulltime omscholingstraject van enkele maanden gevolgd door het opdoen van praktijkervaring bij een opdrachtgever. In andere traineeships begin je gelijk met werken en volg je bijvoorbeeld in deeltijd een studie of behaal je gerichte certificaten.

 

In het ICT-traineeship zonder vooropleiding van NewSkool ga je fulltime bij een toonaangevende opdrachtgever aan het werk en volg je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze. Daarnaast kun je gerichte certificaten behalen die voor jouw werk en ontwikkeltraject relevant zijn. Naast de vakinhoudelijke kennis die je opdoet tijdens het ICT-traineeship werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Hierin onderscheidt NewSkool zich van veel andere traineeshipprogramma’s. Onderwerpen zoals presenteren, leiderschap, samenwerken en conflicthantering komen aan bod en zijn belangrijke skills om te blijven groeien – zowel persoonlijk als professioneel.

IT-traineeship zonder diploma

Zoals eerder aangegeven bestaan er verschillende opties voor het volgen van een ICT-traineeship zonder diploma. Welke ICT-opleiding (zonder vooropleiding) bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, maar ook van je huidige situatie. Zo kun je binnen je huidige baan mogelijk een ICT-traineeship volgen, maar wanneer je nu geen baan hebt, kun je ook kiezen voor een ICT-detacheerder die je bij verschillende opdrachtgevers plaatst.

Bij NewSkool kiezen we er bewust voor om al onze medewerkers in deeltijd een hbo- of wo-studie af te laten ronden. Dit geeft je de kans om betaald een diploma te behalen. Wij betalen namelijk jouw volledige studie én bieden je daarnaast een marktcomfort salaris. Ondanks dat het behalen van een diploma geen vereiste is om te werken binnen de ICT geloven we erin dat het afronden van een hbo- of wo-studie voor jouw toekomst de beste keuze is en je de mogelijkheid geeft om ver door te groeien binnen de ICT.

Hoe werkt een IT-traineeship zonder vooropleiding?

leer werk traject

Spreekt het concept van NewSkool jou wel aan? We leren je graag beter kennen! Wanneer er in het eerste kennismakingsgesprek van beide kanten een klik is, nemen we graag een capaciteiten- en een persoonlijke test bij je af. Rond je beide testen succesvol af dan krijg je gelijk een contract van ons en kun je aan de slag.

Hoe gaat het IT-traineeship zonder vooropleiding dan verder?

We proberen je zo snel mogelijk bij een geschikte klant te plaatsen. Hier ga je fulltime aan de slag, voor in ieder geval 8 maanden, terwijl je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze afrondt. Wanneer je niet bij een opdrachtgever aan het werk bent, bijvoorbeeld omdat je een project afgerond hebt en wacht op een nieuwe ‘match’, werk je aan je studie en het behalen van certificaten. Ook als je tijdelijk niet voor een opdrachtgever werkt, krijg je natuurlijk gewoon doorbetaald.

Wil jij een ICT traineeship volgen zonder vooropleiding?

Lijkt het jou interessant om een ICT-traineeship te volgen zonder vooropleiding of heb je nog vragen aan ons? We gaan graag met je in gesprek! Meld je aan voor de Meet & Greet en maak online kennis met NewSkool. Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

hbo informatica deeltijd

60 trainees

834 behaalde certificaten

>13 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers