Herkennen van onondekt talent

Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

Jonge en gemotiveerde medewerkers

Recruitment IT-personeel

Heb je als organisatie tijdelijk extra mankracht of expertise nodig op jouw ICT-afdeling?
Je kunt er dan voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar geschikte medewerkers, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een partij die gespecialiseerd is in recruitment van IT/ICT personeel. Dit bespaart jou als organisatie veel tijd en verzekert je ervan dat je openstaande functie ingevuld wordt door een zorgvuldig geselecteerde en gekwalificeerde tijdelijke medewerker.

Meer weten over onze werkwijze of benieuwd welke NewSkoolers nu beschikbaar zijn?

Op deze pagina vertellen we je wat IT-recruitment is, wat de voordelen zijn en wat NewSkool voor jou kan betekenen.

leer werk traject

Wat is IT-recruitment?

IT-recruitment, ook wel IT werving en selectie genoemd, is het vinden, selecteren, aannemen en vaak ook begeleiden van geschikte kandidaten voor banen in de ICT. In het geval van NewSkool betekent dit dat we organisaties alles wat komt kijken bij het aannemen van ICT-personeel uit handen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de begeleiding van medewerkers en alle werk gerelateerde administratieve zaken zoals verloning.

Werkwijze recruitment

Bij NewSkool besteden we veel tijd en aandacht aan het vinden van een juiste match tussen een medewerker en een opdrachtgever. Dit begint bij het vinden van geschikte medewerkers. Wij van NewSkool kijken hierbij graag verder dan een diploma of kennis: voor ons zijn factoren zoals communicatieve skills en een aanstekelijk enthousiasme, minstens net zo belangrijk. We hebben een groot bestand aan beschikbare medewerkers. Een deel daarvan is natuurlijk tijdelijk aan de slag bij een opdrachtgever, maar we hebben altijd NewSkoolers, met verschillende achtergronden en vaardigheden, die we kunnen matchen aan jouw organisatie.

Verschil tussen IT-recruitment en werving en selectie

Ondanks dat hier soms onduidelijk over bestaat: IT-recruitment is hetzelfde als IT werving en selectie. De term recruitment wordt tegenwoordig het meest gebruikt.

Wat zijn de voordelen

van recruitment voor IT-personeel

Kwaliteit

Een professionele recruiter is gespecialiseerd in het vinden van geschikt personeel en is zeer bedreven in het matchen van medewerkers aan organisaties. Daarnaast is de kwaliteit van begeleiding hoog en altijd neutraal.

Brede selectie

Het zelf vinden van een geschikte medewerker kan lastig zijn en is grotendeels afhankelijk van je eigen netwerk. Terwijl een gespecialiseerde partij zoals een ICT-detacheringsbureau vaak een brede selectie aan medewerkers beschikbaar heeft. Dit maakt het vinden van een goede match veel eenvoudiger.

Volledig ontzorgt

Alles wordt voor jou geregeld: van begeleiding tot administratie. Dit bespaart je een hoop zorgen en tijd.

Divers en getalenteerd IT-personeel

De IT-sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo.
Om als organisatie niet achter de feiten aan te lopen en snel in te kunnen spelen op veranderingen moet je de juiste mensen en kennis aan boord hebben. Vaak kan het tijdelijk inhuren van ICT-specialisten uitkomst bieden.

 

Bij NewSkool hebben we een breed aanbod aan getalenteerde medewerkers met ieder hun eigen specialiteiten. Afhankelijk van jouw opdracht of uitdaging maken we graag een match met een van deze medewerkers.

Klanten vertellen

‘NewSkoolers zijn heel makkelijk om mee samen te werken. Zij hebben veel nieuwe ideeën, stimuleren andere medewerkers en zijn heel enthousiast in hun werk. BNG zorgt ervoor dat NewSkoolers goed worden ingewerkt en zich thuis voelen. Daar krijgen wij veel voor terug. Hoewel ze allemaal een deeltijdstudie volgen naast hun voltijdbaan stralen zij allen veel energie uit’.

Femie Verwer | HR adviseur BNG Bank

’Ik vind het bijzonder dat NewSkool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met NewSkool is laagdrempelig, open, prettig en ontspannen. NewSkool volgt hun medewerkers actief op de werkvloer en heeft goed contact met hen’.

FELIX RUITERMAN | HOOFD SERVICEDESK ICT EVIDES

‘NewSkool begrijpt onze business en voelt goed aan naar welke mensen wij op zoek zijn. Namelijk enthousiaste, zelfstandige en professionele medewerkers, die zichzelf graag verder willen ontwikkelen en 100% inzet leveren. NewSkoolers zijn bij ons perfect inzetbaar en leveren een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie. Dat heeft voor ons veel meerwaarde’.

Allan de Gier | manager servicedesk KPN Zakelijke Markt

Op zoek naar een recruitment bureau in IT?

Ben jij op zoek naar een fijne en effectieve samenwerking met een recruitment bureau in de IT, wij helpen je graag. Wij zorgen dat we een geschikte match vinden voor jouw organisatie en regelen daarnaast alle randzaken rondom het aannemen van tijdelijk personeel zoals contracten en verloning.

renee

Meer weten over onze werkwijze of benieuwd welke NewSkoolers nu beschikbaar zijn?

46 actuele succesvolle samenwerkingen

598 succesvol afgeronde opdrachten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen