newskool logo
Menu
Dec 2022

Perfecte match

- daar gaan we voor

Het lukt Newskool al 15 jaar om talenten uit de markt te halen. Talenten die binnen Newskool de kans krijgen om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen door een fulltime baan te combineren met een deeltijd studie. Zo hebben we door de jaren heen ontzettend veel Newskoolers geholpen aan een diploma en een succesvolle start van hun carrière. Tegelijkertijd hebben we heel veel van onze klanten geholpen aan talentvolle, gemotiveerde medewerkers. Of we hier een geheime formule voor hebben? We bespreken het hieronder samen met Mike, die als recruitment marketeer ons alles kan vertellen over het vinden en binden van talenten binnen Newskool.

perfecte match werknemer

De selectieprocedure

Binnen Newskool wordt bij het selecteren van nieuwe medewerkers een vaste procedure gevolgd. Aan de hand van een motivatievideo nodigen we een kandidaat uit voor een kennismakingsgesprek waarin we elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen. Als er van beide kanten een klik is, wordt de kandidaat uitgenodigd voor een capaciteitentest en een gesprek met een van de Talentmanagers. Op deze manier krijgen wij een goed beeld van het werk- en denkniveau van een kandidaat. Als de Talentmanager groen licht geeft, dan volgt er een persoonlijkheidstest. In de persoonlijkheidstest onderzoeken we of de persoonlijke eigenschappen van een kandidaat goed aansluiten bij het ‘DNA’ van een Newskooler.

Mike: “De combinatie van werken en studeren is behoorlijk pittig en niet voor iedereen weggelegd, daarom volgen we een strenge selectieprocedure. Een kandidaat moet niet alleen beschikken over de juiste capaciteiten, maar heeft ook de juiste motivatie nodig om dit traject te volgen. Onze persoonlijke begeleiding is ook erg belangrijk voor de trainees. De resultaten uit de persoonlijkheidstest gebruiken we daarom niet alleen om te kijken of iemand over het NewSkool DNA beschikt, maar ook om te bepalen hoe we een trainee het best kunnen begeleiden.”

Wat zijn de belangrijkste persoonlijke eigenschappen waar jullie op letten bij het selecteren van Newskoolers?
Mike: “We zoeken naar sociale, communicatief sterke en enthousiaste nieuwe medewerkers die jong van geest zijn en echt een doel voor ogen hebben. In het geval van NewSkool is dat doel het behalen van een hbo- of wo-diploma. Omdat NewSkoolers een deeltijd studie combineren met een fulltime baan moeten ze naast de juiste motivatie, ook beschikken over doorzettingsvermogen en een flinke portie positieve energie.”

Wat maakt Newskool anders dan andere detacheerders?

Terwijl het bij detacheren vaak gaat om het tijdelijk inzetten van getalenteerde arbeidskrachten bij een organisatie, werkt detacheren binnen Newskool net wat anders. Onze Newskoolers worden ook ingezet bij klanten, maar omdat ze naast hun werk een studie volgen (vaak voor meerdere jaren) bouwen we een langere relatie met ze op. Wij zijn dus minder een tussenpartij en veel meer een betrokken werkgever die medewerkers langdurig begeleidt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Mike: “Ook voor onze klanten heeft dit voordelen. We kunnen Newskoolers vaak voor een langere periode bij een klant plaatsen en een deel van onze medewerkers heeft al ervaring opgedaan bij eerdere klanten. Ook werkt de combinatie van studeren en werken heel goed: de kennis die ze in de schoolbanken opdoen, kunnen ze gelijk in de praktijk brengen.”

Wat is de kracht van het recruitmentteam van Newskool?

Mike: “Iedereen binnen het team heeft een andere achtergrond, ik denk dat die diversiteit het team sterk maakt: samen hebben we veel kennis. Daarnaast zijn een aantal Talentmanagers zelf ooit als Newskooler begonnen en kunnen daarom goed beoordelen of een potentiële kandidaat het in zich heeft om Newskooler te worden.

Maar het succes van onze werving en selectie zie je natuurlijk pas echt terug in de praktijk wanneer een Newskooler bij een klant aan de slag gaat. We houden dan ook regelmatig evaluatiegesprekken met klanten om te zien hoe onze Newskoolers het doen. Gelukkig krijgen we veel positieve feedback terug en worden Newskoolers gezien als professionele, getalenteerde en sociaal en communicatief sterke medewerkers. Voor ons is dat altijd een fijne bevestiging dat we ons werk niet voor niets doen!”

Newskool detacheert medewerkers bij uiteenlopende opdrachtgevers. In onze traineeships werken onze medewerkers fulltime en ronden zij in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Meer weten? Neem contact met ons op of lees hier meer informatie.