newskool logo
Menu
Sep 2023

Newskooler in beeld Max

Newskooler in beeld: Max verteld zijn verhaal

Max Weijermans (25) werkt al drie jaar voor Newskool. Hij is gestart op de servicedesk bij Erasmus University Rotterdam. Al snel ontdekte hij dat hij grote affiniteit heeft met techniek. Zijn volgende detachering was ICT-netwerksupport in de 2e lijn bij Vodafone Ziggo. In dit blog vertelt hij over zijn werk en ervaringen bij Schiphol. Max studeert Service Management ICT aan de Hogeschool Rotterdam. Hij zit in de afrondingsfase en is bezig met zijn scriptie.

Luchthaven van de toekomst

Op het moment werkt Max bij Schiphol op de afdeling Mobile Telematics. Deze afdeling van ongeveer 10 medewerkers levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Schiphol als luchthaven van de toekomst. Met behulp van nieuwe technieken ontwikkelt en levert de afdeling apparatuur die nodig is om een moderne infrastructuur op de luchthaven te realiseren. “Je kunt daarbij denken aan slimme apparatuur die de stroom van mensen meet binnen een bepaald tijdsbestek in bepaalde ruimtes.”

Mobile Telematics werkt in opdracht van Schiphol. Het team werkt nauw samen met andere teams, zoals dataspecialisten. Ook is er veel contact met externen, zoals aannemers.

Wat leer je zoal?

“Ik heb geleerd om echt projectmatig te werken. Doelen stellen, mijn planning halen en de juiste specialisten inzetten. Bij Schiphol heb je te maken met veel verschillende stakeholders, waarmee je rekening moet houden. Dat is nieuw voor mij. Ook heb ik geleerd om bij aanvang van een project betere vragen te stellen en meer door te vragen, waardoor je veel beter weet wat je te wachten staat. Het valt mij op dat soms onduidelijk is welke afspraken belangrijk zijn en dat prioriteiten van betrokkenen uiteen lopen. Ik durf dat nu tijdig te signaleren en anderen aan te spreken op hun rol en verantwoordelijkheid.”

Meerwaarde

“Als externe medewerker wil ik toegevoegde waarde leveren. Ik ben kritisch, neem dingen niet zondermeer aan, denk goed na, controleer extra en geef opbouwende kritiek. Ik vind het vooral belangrijk om als team samen tot betere afspraken en resultaten te komen en daar wil ik echt aan bijdragen.” Max geeft aan dat Newskool veel investeert in medewerkers. “Naast de hbo- of wo-opleiding die alle NewSkoolers in deeltijd doen, behaalt iedereen vakinhoudelijke certificaten. Ook wordt stevig ingezet op persoonlijke ontwikkeling. “Alles wat ik leer tijdens mijn studie kan ik direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Waardevol voor opdrachtgevers”, aldus Max.

Tijdens het traineeship bij Newskool ontwikkel jij je in razend tempo. Je doet werkervaring op én behaald je diploma. Ben jij een starter op de arbeidsmarkt en spreekt het traineeship, waarin je fulltime werkt en in deeltijd een hbo- of wo-studie afrondt, jou aan? Neem dan gerust contact met ons op! Meteen solliciteren? Dat kan hier.