newskool logo
Menu
Jul 2022

Inhuren IT personeel

Inhuren IT personeel: waar moet je rekening mee houden?

Om de perfecte kandidaat voor je IT-functie te vinden, moet je het wervingsproces van personeel goed inrichten. Deze adviezen helpen je alvast op weg.

Inhuren IT personeel

Wie of wat zoek je als organisatie?

Het is allereerst belangrijk om als organisatie goed te bedenken wat je precies zoekt en waarom. Verwacht je bijvoorbeeld dat de drukte op de IT-afdeling van tijdelijke aard is of ben je op zoek naar blijvende versterking? Daarnaast is een IT-medewerker een ontzettend breed begrip, dus probeer goed te bedenken voor welke specifieke werkzaamheden je iemand zoekt en over welke eigenschappen, naast IT-vaardigheden, jouw ideale werknemer moet beschikken? Vertaal al deze informatie vervolgens naar een duidelijke en communicatief sterke vacature.

Maak een plan voor je recruiting

Nu je precies weet wie je zoekt, kun je actie gaan ondernemen. Stel jezelf eerst de vraag of je de werving en selectie van je nieuwe werknemer zelf gaat doen of uit gaat besteden aan een externe partij zoals een detacheerder of een uitzendbureau. Voordelen aan het zelf doen is dat je het hele proces in eigen handen houdt. Nadelen zijn daarentegen dat je het (grote) netwerk en de expertise van een externe, hierin gespecialiseerde partij, mist. Naast het selecteren van de juiste kandidaat is het ook belangrijk om te weten wie je in huis haalt: dit doe je door je kandidaat te screenen. Controleer bijvoorbeeld altijd de identiteit van je potentiële nieuwe medewerker en laat hem/haar eventueel een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen.

Duidelijke afspraken maken

Heb je de perfecte kandidaat voor je openstaande functie gevonden? Dan is het zaak om samen duidelijke afspraken te maken. Hoe logisch dat misschien mag klinken, in de praktijk gaat dit nog regelmatig fout. Maak daarom heldere afspraken, ook als je tijdelijk IT-personeel inhuurt, over de termijn van het contract, het salaris, intellectueel eigendom, eventueel een geheimhoudingsbeding en arbeidsvoorwaarden. Zorg dat alles contractueel vastgelegd wordt, zodat er in de toekomst nooit misverstanden over kunnen ontstaan.

IT-personeel inhuren via Newskool
Zoals je hierboven leest, komt er veel kijken bij het werven en aannemen van IT-personeel. Bij Newskool kunnen we dit proces van begin tot eind voor je uit handen nemen. Wat ons daarin onderscheidt van andere detacheerders is dat we bij het selecteren van geschikte ‘Newskoolers’ verder kijken dan kwalificaties of een diploma. Eigenschappen zoals analytisch vermogen, motivatie en uitstekende communicatieve vaardigheden, wegen bij ons heel zwaar mee. Binnen onze traineeships detacheren we medewerkers fulltime bij opdrachtgevers, terwijl ze ondertussen in deeltijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het behalen van hun hbo- of wo-diploma. Uit ervaring weten wij dat iemand met de juiste capaciteiten die past bij jouw organisatie, zich binnen een IT-functie snel kan ontwikkelen en van grote meerwaarde kan zijn.

Interesse?

Benieuwd welke Newskoolers op dit moment beschikbaar zijn of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op!