newskool logo
Menu
Jan 2022

Bram Salesteam

een gesprek over doelstellingen en ambities

Voor dit nieuwe jaar hebben wij de ambitie om nog meer organisaties kennis te laten maken met het unieke concept van Newskool en de traineeships die we aanbieden. Om onze ambities waar te maken, werd ons salesteam enkele weken geleden versterkt door Bram. We gaan met hem in gesprek over de doelstellingen van Newskool, wat hem succesvol gaat maken in zijn functie en wat volgens hem de meerwaarde van Newskool is voor organisaties.

Bram Salesteam

Bram, je bent een nieuw gezicht bij Newskool. Kun je iets meer over jezelf vertellen?

“Zeker, ik ben dus Bram, 26 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Voordat ik enkele weken geleden bij Newskool terecht kwam, heb ik Communication & Multimedia Design gestudeerd aan de HvA. Newskool is mijn eerste echte baan in vaste dienst. Wel heb ik hiervoor een aantal eigen ondernemingen gehad. Tijdens mijn studie heb ik een creative agency opgericht en ik heb een paar jaar geleden een eigen merk hockeysticks op de markt gebracht. Dat laatste, hockey, is trouwens nog steeds een grote passie van mij.”

En waarom is je keuze op Newskool gevallen?

“Ondanks dat mijn studie-achtergrond niet per se heel commercieel is, ben ik wel altijd heel ondernemend ingesteld geweest. Daarom sprak een functie in de sales mij erg aan. Met Newskool was er eigenlijk gelijk een wederzijdse klik. Ik haal er heel veel plezier uit om een product of dienst aan de man te brengen, maar dan moet ik er wel écht achterstaan en dat doe ik in het geval van Newskool zeker! Ik vind het een uniek concept waarin ik zowel mensen als bedrijven een grote dienst kan bewijzen. Daarnaast bestaat Newskool gewoon uit een hele leuke, gezellige en ambitieuze groep mensen, ik voelde mij er gelijk thuis.”

Wat zijn de salesambities van Newskool voor het nieuwe jaar?

“We willen ons in 2022 echt focussen op het aanbieden van traineeships en het opbouwen van langdurige relaties met klanten. Nu worden we zelf nog vaak benaderd door organisaties die nieuwe (tijdelijke) medewerkers zoeken voor een bepaalde functie. Wij zorgen er dan voor dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt. We gaan ons nu meer focussen op het aanbieden van het concept Newskool in bredere zin. We gaan op zoek naar organisaties die hun team voor een langere periode willen versterken met jong talent. Vanuit onze traineeships, waarin medewerkers fulltime gedetacheerd worden bij klanten en daarnaast in deeltijd een hbo- of wo-studie afronden, kunnen we medewerkers van verschillende niveaus selecteren en plaatsen binnen organisaties.”

Wat gaat jou succesvol maken in je nieuwe functie?

“Nou, ik moet mezelf natuurlijk eerst nog bewijzen, maar ik geloof er wel in dat ik succesvol kan zijn in mijn nieuwe functie. Ik denk dat ik met name goed ben in het onderhouden van klantrelaties. Ik ben altijd vrolijk en positief, ik praat gemakkelijk en ik ben open en benaderbaar. Ik denk dat (toekomstige) klanten dat aan mij kunnen waarderen. Ik kan om eerlijk te zijn niet wachten om lekker op pad te gaan en organisaties meer te vertellen over het concept van Newskool – en zo mijn eerste echte klant voor Newskool binnen te halen.”

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor Newskool? Wat is de meerwaarde?

“De kwaliteit van Newskoolers is, mede door de strenge screening die we doen, gewoon heel erg hoog. Onze medewerkers zijn naast hun kennis en skills echt geselecteerd op hun sterke communicatieve vaardigheden – en dat merk je. Ik zie het daarnaast ook als voordeel dat ze werken én studeren combineren. De kennis die ze tijdens hun studie opdoen, kunnen ze gelijk in de praktijk brengen. Daarnaast is het fijn dat je als organisatie compleet ontlast wordt: van het selecteren van de juiste medewerkers tot de administratie, we regelen het allemaal voor je.”

Ben je benieuwd wat Newskool voor jou als organisatie kan betekenen? Bram komt graag een keer bij je langs om hier verder over te praten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Benieuwd welke Newskoolers op dit moment beschikbaar zijn of wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk het op Werken met Newskool.