newskool logo
Menu
Nov 2023

Ambities, uitdagingen, en de toekomst van Newskool

Floor en Sophia over ambities en uitdagingen bij hun nieuwe uitdaging als directeuren van Newskool

Groot nieuws: Floor en Sophia gaan samen de uitdaging aan en nemen de directie van Newskool over! Vanaf 1 januari maken de huidige directieleden en oprichters van Newskool, Melchior, Alexander en Ruud, plaats voor het tweetal. Eerder gingen we al in gesprek met Melchior en kwamen we te weten waarom deze beslissing is genomen en waarom juist Floor en Sophia ervoor geknipt zijn om deze functie over te nemen. De hoogste tijd om ze zelf te vragen hoe ze deze spannende ontwikkeling ervaren, wat hun toekomstplannen voor Newskool zijn, waar kansen en uitdagingen liggen en of de fameuze borrels blijven bestaan.

Ambities, uitdagingen en de toekomst van Newskool

De kogel is door de kerk

De drie oude rotten in het vak maken na bijna 15 jaar dienst plaats voor twee jonge, ambitieuze vrouwen. Het is een stoere beslissing die perfect aansluit op de filosofie van Newskool: “Binnen Newskool roepen we altijd dat we durven te investeren in talent en dan moet je de daad bij het woord voegen”, zegt Melchior over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Floor en Sophia twijfelden niet lang toen ze gevraagd werden om samen de nieuwe directie te gaan vormen en ze zijn helemaal klaar voor deze uitdaging. Sophia: “Als je mij toen ik begon bij Newskool had verteld dat ik over 5 jaar in de directie zou zitten, had ik waarschijnlijk gelachen. Maar inmiddels kennen Floor en ik het bedrijf zo goed en weten we al zo veel dat deze stap voor ons misschien minder heftig voelt dan het er aan de buitenkant uitziet. Maar dat neemt niet weg dat we het (ik praat nu ook even voor Floor) een ontzettende eer vinden en een hele gave kans.”

Wordt nu alles anders binnen Newskool?

Natuurlijk gaat er onder leiding van deze twee ambitieuze vrouwen een frisse wind waaien door Newskool, maar gaat het complete bedrijf op de kop? Dat is niet het geval. Sophia: “Het concept van Newskool, waarin we op onze eigen unieke manier investeren in talent, blijft hetzelfde. Dat geldt ook voor de sfeer, de laagdrempeligheid en de gezelligheid binnen de organisatie: het zijn belangrijke waarden die bij Newskool horen. Ook de langdurige en persoonlijke relaties die we aangaan met onze klanten zullen blijven bestaan. “Wat gaat er dan wel veranderen? Floor: ‘’We hebben ambitieuze plannen met Newskool. We willen Newskool scherper in de markt zetten en zorgen dat nog meer mensen van ons concept gebruik gaan maken. Daarnaast zijn we intern druk bezig om veel bestaande processen nog efficiënter in te richten. Newskool heeft de afgelopen 15 jaar onder leiding van de oude directie een mooie verandering doorgemaakt, maar nu is het tijd om het roer nog verder om te gooien. We verwachten dat deze veranderingen in de loop van dit jaar voor het externe publiek ook zichtbaar zijn – dus hou ons online goed in de gaten!”

Kansen en uitdagingen

Newskool heeft de afgelopen jaren als organisatie nooit stilgestaan en zal ook in de toekomst voortdurend moeten anticiperen op de markt. Dat biedt kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. “Een van de grootste uitdagingen voor Newskool zit ‘m in het vinden van een balans tussen klanten en medewerkers: we moeten voortdurend vraag en aanbod met elkaar matchen”, zegt Floor. Maar er zijn ook genoeg kansen in de markt. “Er zijn nog zo veel bedrijven en organisaties die staan te springen om IT-talenten en wij hebben ze gewoon beschikbaar! En zo niet dan leiden we ze op”, legt Sophia uit.

De toekomst van de borrels

En dan zijn er natuurlijk nog de fameuze, zeer gezellige maandelijkse borrels die Newskool organiseert. Moeten medewerkers nu onder het nieuwe regime van Floor en Sophia vrezen dat deze verdwijnen? Dat is gelukkig niet het geval, want op de vraag of er nu meer of minder borrels binnen Newskool komen, wordt in koor ‘meer’ geroepen. “Naast hard werken is er binnen Newskool altijd genoeg ruimte voor gezelligheid en ontspanning, daar zorgen wij wel voor!”

Newskool detacheert medewerkers bij uiteenlopende opdrachtgevers. In onze traineeships werk je fulltime en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Meer weten? Neem contact met ons op.