Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.
Hoe bescherm jij je kantoor tegen inbraak? Waarschijnlijk met een goed slot op de deur, een alarmsysteem of zelfs een beveiliger. Maar hoe zit dat met je computers, digitale netwerken en data? Want vergis je niet, ook online kan er bij je ingebroken worden. Sterker nog: die kans is tegenwoordig misschien wel groter dan dat er een boef bij je op de stoep staat. De hoogste tijd dus om ons te verdiepen in IT-security en alles wat je hierover moet weten. Heb je het vermoeden dat jouw bedrijf wel wat extra expertise op dit gebied kan gebruiken, lees dan ook zeker even verder.
✓ Relevante kennis en vaardigheden opdoen
✓ Praktijkervaring bij echte projecten
✓ Professioneel netwerk opbouwen in ICT
✓ Intensieve begeleiding
✓ Informele en gezellige sfeer
✓ Unieke combinatie van werken en studeren
IT-security gaat over het beschermen van alle digitale informatie en IT-systemen binnen een organisatie. Denk hierbij aan de beveiliging van netwerken, servers, hardware en software, inclusief interne systemen. IT-security wordt vaak in één adem genoemd met cybersecurity, maar dat klopt niet helemaal. Cybersecurity gaat over het beschermen van digitale, online data en is een onderdeel van IT-security. Terwijl IT-security breder is en bijvoorbeeld ook kan gaan over het veilig opslaan van bestanden op de harde schijf van je computer.
We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat het niet handig is als al je bedrijfsgegevens – en die van je klanten – op straat komen te liggen. Of stel je komt ‘s ochtends op kantoor en al je pc’s zijn door een hacker vergrendeld: ook niet ideaal voor de workflow. Digitale bedreigingen zoals hacking, malware en phishing kunnen leiden tot financiële schade, reputatieverlies en juridische problemen. Het beveiligen van je systemen en gegevens is daarom ontzettend belangrijk. Hoe zwakker je beveiliging is, hoe sneller je op de radar komt van internetcriminelen.
De alsmaar groeiende digitale wereld geeft ons veel kansen, maar brengt ook steeds meer bedreigingen met zich mee. Om je hiertegen te beschermen zijn er verschillende vormen van IT-security die er samen voor zorgen dat jouw digitale bedrijfsomgeving veilig blijft. Hieronder bespreken we in het kort deze verschillende vormen van IT-security.
Eindpuntbeveiliging
Eindpuntbeveiliging richt zich op het beveiligen van zogeheten endpoints: bijvoorbeeld laptops, smartphones en tablets. Deze eindpunten zijn namelijk interessante plekken voor cybercriminelen om het netwerk binnen te dringen.
Internetbeveiliging
Internetbeveiliging beschermt je tegen online gevaren zoals phishing, malware en schadelijke websites. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatisch blokkeren van verdachte websites, zodat medewerkers veilig kunnen browsen.
Cloudbeveiliging
Met steeds meer data en diensten in de cloud, is cloudbeveiliging onmisbaar. Cloudbeveiliging beschermt data en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot je cloudomgeving.
Netwerkbeveiliging
Een stabiel en goed beveiligd bedrijfsnetwerk maakt het lastig voor hackers om in te breken in jouw netwerk. Maatregelen zoals firewalls, VPN’s en encryptie zijn allemaal middelen om de basisstructuur van je netwerk veilig te houden.
✓ 60 trainees
✓ 834 behaalde certifcaten
✓ ruim 15 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers
“Newskool levert sterke en slimme mensen met de juiste ambitie, je komt niet zomaar door hun selectieprocedure heen. Een vlotte onboarding, zaken maar één keer uitleggen en snel op óf boven het niveau van de rest. Daarom kies ik Newskoolers!”
"Wat opvalt is dat alle medewerkers die ik inhuur via Newskool heel snel zelfstandig en proactief werken. Ze blijven zich altijd ontwikkelen en de begeleiding van Newskool kan ik alleen maar toejuichen. Had ik al gezegd dat ik fan ben van Newskool?"
"Ik vind het bijzonder dat Newskool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met Newskool is ontspannen, open en prettig."
Waar kan IT-security ons eigenlijk tegen beschermen? Denk daarbij aan veel voorkomende bedreigingen zoals malware, phishing, DDoS-aanvallen, insider threats en zero-day aanvallen. Ze richten allemaal op een verschillende manier ellende of schade aan: van het stelen van gevoelige bedrijfsinformatie tot het platleggen van je digitale bedrijfsomgeving. Vergis je tegenwoordig trouwens niet in de ‘professionaliteit’ van cybercriminelen. Dit zijn al lang geen zolderkamernerds meer die een extra zakcentje bij willen verdienen. Het gaat hier om grote organisaties die wereldwijd opereren en slimme marketingtechnieken gebruiken om bedrijven in de val te lokken.
Benieuwd hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen cybercriminelen? We zetten kort een aantal tips voor je op een rijtje.
1. Gezond verstand
Het klinkt als een open deur, maar door voorzichtig en oplettend te zijn, verklein je de kans dat je netwerk of computer gehackt wordt. Mensen zijn nog altijd de zwakste schakel als het gaat om het beveiligen van data.
2. Updaten
Door je software up-to-date te houden, verklein je de kans om bijvoorbeeld gehackt te worden. Updates zorgen er namelijk onder andere voor dat recente beveiligingslekken gedicht worden. De handigste manier om je software up-to-date te houden, is om dit automatisch te doen.
3. Standaardmaatregelen
Wanneer de databeveiliging van jouw bedrijf zo lek als een mandje is, maak je het wel erg gemakkelijk voor cybercriminelen om bij jou in te breken. Het nemen van een aantal standaardmaatregelen zorgt voor een goede basisbescherming. Denk daarbij aan: software die je tegen ransomware beschermt, Multi-Factor Authenticatie en gebruikmaken van een VPN-verbinding.
4. Medewerkers met verstand van IT-security
Bijna 90% van alle cyberincidenten komt voort uit menselijk handelen. Medewerkers die zich bewust zijn van de gevaren van cybercriminaliteit en verdachte situaties herkennen, lopen een veel lager risico om in de val gelokt te worden. Medewerkers met specialistische kennis op dit gebied kunnen je zelfs helpen om je IT-security nog verder te verbeteren.
Solliciteer direct met een persoonlijke video waarin we je al beter leren kennen
We nodigen je uit voor een eerste gesprek bij ons op kantoor met onze recruiter
Ondanks dat jij nog geen diploma op zak hebt, testen we je werk- en denkniveau middels een hbo+ capaciteitentest wat ons meer inzicht geeft. Hierna volgt een tweede gesprek met een van onze talentmanagers
Je legt een psychologische test af waarin we kijken of jij écht bij onze cultuur past, en wij bij jou!
Als wij beiden overtuigd zijn van de match, krijg je van ons een mooi aanbod
Ben jij als organisatie op zoek naar medewerkers met veel kennis over IT-security? Al onze Newskoolers beschikken over een goede basiskennis op het gebied van IT-security. We hebben zelfs Newskoolers beschikbaar die gespecialiseerd zijn in IT-security en jou van advies kunnen voorzien, bijvoorbeeld in de rol van Cyber Security Consultant. Zij kunnen jou helpen om je organisatie nog beter te beschermen tegen cybergevaren. Benieuwd welke Newskoolers op dit moment beschikbaar zijn voor jouw organisatie? Bekijk hier ons aanbod en neem voor vragen of interesse gerust contact op met Mabel of Bram.