FAQ NewSkool

VOOROPLEIDING

1. Welk diploma heb ik nodig om bij NewSkool te kunnen solliciteren?

Je hebt minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Indien je niet een van deze diploma’s bezit maar wel een passend profiel en goede motivatie hebt, dan kunnen we een capaciteitentest afnemen om alsnog dit niveau aan te tonen.

2. Moet ik nog een ander diploma, bijvoorbeeld van een vervolgstudie, behaald hebben om bij NewSkool aan de slag te gaan?

Nee, NewSkool geeft jou juist de kans om een wo- of hbo-diploma te behalen. Wel is het van belang dat je wo/hbo werk- en denkniveau bezit.

3. Zijn de resultaten in mijn huidige studie van belang als ik solliciteer bij NewSkool?

Nee, veel NewSkoolers komen juist bij ons in dienst, omdat hun studie, om welke reden dan ook, niet goed verloopt en ze toch graag willen (af)studeren. Je kunt er ook voor kiezen een andere, nieuwe studie, te starten, als je bij ons aan de slag gaat.

STUDIE

4. Welke studie kan ik volgen als ik bij NewSkool werkzaam ben?

Welke studie je kiest is aan jou. Enige voorwaarde is dat je deze op wo- of hbo-niveau doet en in deeltijd kunt volgen. Het is voor jezelf wel prettiger om een studie te volgen in de richting van je werkveld (bij NewSkool voornamelijk finance, IT en bedrijfskunde), zodat jij je kennis gelijk in praktijk kan brengen!

5. Moet ik per se een deeltijdstudie volgen als ik bij NewSkool werk?

Ja, het concept is gebaseerd op fulltime werken en in deeltijd studeren.

6. Wat als een (afstudeer)stage een verplicht onderdeel is van mijn studie; hoe kan ik dat combineren met een fulltime baan?

Door je werkervaring word je vaak vrijgesteld voor stageperiodes én is het soms mogelijk om in overleg met de opdrachtgevers hun business te gebruiken als basis voor studieopdrachten! Let op: Hoewel wij altijd ons best hiervoor zullen doen, kunnen wij niet garanderen dat je plaatsing voldoet aan de (afstudeer)stage-eisen. Zeker als je kiest voor een totaal andere studierichting dan finance of IT moet je er rekening mee houden dat dit soms moeilijkheden kan opleveren voor het verloop van je studie.

7. NewSkool is vooral gericht op IT en finance. Wat als ik geen interesse heb in IT of finance?

De werkzaamheden bij onze opdrachtgevers zitten vaak in de IT of finance hoek. Enige affiniteit hiermee helpt je in je dagelijks werk, maar je studie hoeft niet per se op dit terrein te liggen. Ook met andere interesses zijn er mogelijkheden om met plezier bij ons te werken.

8. Wat als ik wil stoppen met mijn studie en deze is nog niet afgerond?

Het kan zijn dat de studie die je volgt, je toch niet ligt. Als je bij NewSkool wilt blijven werken, moet je je wel blijven ontwikkelen. Het is dan dus wel de bedoeling dat je een andere studie gaat volgen. NewSkool hanteert geen terugbetalingsregeling, tenzij er aanvullende afspraken zijn gemaakt (bijv. omdat je studie veel duurder is dan het reguliere collegegeld). 

9. Kan ik ook alleen een (pre)master doen als ik bij NewSkool werk?

Ja, dat kan zeker. Indien je al een bachelor behaald hebt, kun je ook als je bij NewSkool werkt, een pre-master en/of master in deeltijd volgen.

10. Wie betaalt de kosten voor mijn studie?

NewSkool betaalt zowel je studiekosten als je studieboeken en reiskosten, ook naar colleges.

WERKEN EN STUDEREN

11. Kan ik ook parttime werken bij NewSkool en daarnaast studeren?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij NewSkool werk je fulltime en studeer je in deeltijd.

12. Wat zijn voorbeelden van opdrachten die NewSkool biedt?

Werkzaamheden op het gebied van bijvoorbeeld (IT) servicedesk, applicatiebeheer, systeembeheer, boekhouding, procesbeheer, datamanagement, data- en/of businessanalyse. Indien je langer bij NewSkool werkt en je ontwikkelt je goed, ontstaat er ruimte voor meer senior functies als projectleider en procesverbeteraar.

13. Hoe lang werk je gemiddeld bij een opdrachtgever?

In principe ben je gemiddeld een jaar gedetacheerd bij een opdrachtgever. Soms kan dat wat korter, soms wat langer zijn.

14. Kun je promotie maken bij NewSkool?

Naarmate je langer voor NewSkool werkt en dus meer werkervaring opdoet, vakinhoudelijke certificaten en goede studieresultaten behaalt, bekijkt NewSkool regelmatig of je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Je wordt jaarlijks beoordeeld waar ook (bij goed functioneren) een salarisverhoging bij hoort!

15. In welke branches zijn de opdrachtgevers van NewSkool actief?

In verschillende branches zoals IT, finance, high tech-industry, overheid en andere sectoren.

16. Houd ik nog tijd over om ook privé leuke dingen te doen?

Je hebt een druk programma, omdat je fulltime werkt en in deeltijd studeert. Als je goed plant en overzicht houdt, blijft er zeker nog tijd over voor andere dingen.

SOLLICITEREN

17. Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Na versturen van het sollicitatieformulier op de website volgt er een videosollicitatie. Daarna start de sollicitatieprocedure, deze bestaat uit vijf rondes. Een eerste gesprek, vervolgens een capaciteitentest, daarna het tweede gesprek, dan een psychologische test en als laatste een gesprek over onze arbeidsvoorwaarden en je contract. 

18. Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure?

Wij proberen de procedure binnen twee weken af te ronden.

19. Hoe kan ik me voorbereiden op de Capaciteitentest die onderdeel is van de sollicitatieprocedure?

De test bestaat uit 5 onderdelen namelijk Figurenreeksen, Rekenvaardigheid, Analogieën, Ruimtelijk inzicht en Praktisch inzicht. Op de volgende websites kun je gratis testen oefenen:
https://www.onlineassessmenttraining.nl/intelligentietests-oefenen/
https://www.assessment-training.com/nl/gratis-testen
https://www.123test.nl/
Sommige testen kunnen net wat verschillen van onze testen. Dit kan zijn de vraagstelling of de manier waarop het resultaat wordt gemeten. Maar over het algemeen geven deze testen een beeld van wat je kunt verwachten tijdens onze capaciteitentest.

20. Hoe groot is de kans dat je bij NewSkool wordt aangenomen?

NewSkool heeft een best zware selectieprocedure. Maar als jij gedreven bent een studie in deeltijd te doen en daarnaast gemotiveerd bent om fulltime te werken, komen wij graag met je in contact.

21. Ik heb gesolliciteerd, maar nog niets terug gehoord. Hoe kom ik achter de status van mijn sollicitatie?

Als je binnen een week nog niks hebt gehoord, neem dan contact met onze Backoffice op (070 335 10 22).

SALARIS EN ARBEIDSVOORWAARDEN

22. Hoe word ik betaald?

Maandelijks krijg je een vast salaris. Je salaris kan groeien, naarmate je meer studiepunten en certificaten haalt.

23. Hoeveel vakantie heb ik?

Je hebt 25 vakantiedagen en daarnaast krijg je jaarlijks 10 studiedagen.

24. Wat biedt NewSkool nog meer?

Bij NewSkool werk je ook gericht aan je persoonlijke ontwikkeling door het volgen van cursussen en vakgerichte trainingen, onder meer in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.  

25. Worden de dagelijkse reiskosten naar een opdrachtgever vergoed?

Ja, dagelijks voer je je gemaakte kilometers in. We betalen de kosten maandelijks aan je terug. Mocht voorschieten lastig zijn, dan is een NS-Business Card ook een optie.

OVERIGE

26. Ik woon niet in de Randstad, zijn er dan ook mogelijkheden bij NewSkool?

Al onze opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. In de buurt wonen is dus handig, maar niet verplicht natuurlijk.

27. Ik moet voor mijn huidige opleiding verplicht naar colleges op vaste momenten. Is dit in overleg met NewSkool te regelen?

Voor een enkel uurtje binnen kantooruren kunnen we meestal wel een oplossing vinden. Voor meer uren helaas niet.

28. Ik volg een duale studie. Gaat mijn opleidingsinstituut akkoord met NewSkool als werkgever?

Wanneer je studierichting IT of finance is, dan zal jouw opleiding hoogstwaarschijnlijk akkoord gaan.

29. Is het naast hard werken, ook leuk om bij NewSkool te werken?

We zorgen voor een goede onderlinge band tussen onze medewerkers. Elke maand houden we een borrel en er is jaarlijks een zomerfeest, nieuwjaarsborrel en gezamenlijke wintersport.

30. Mijn vraag staat niet hier niet opgenomen. Waar kan ik deze alsnog stellen?

Neem contact op met onze Backoffice voor vragen op 070 335 10 22 of stuur een mail naar backoffice@newskool.nl.