newskool logo
Menu
Jul 2022

Te mooi om waar te zijn

Is Newskool te mooi om waar te zijn?

Een volledig betaalde hbo- of wo-opleiding naar keuze volgen, een aantrekkelijke, uitdagende én betaalde fulltime, IT-gerelateerde baan bij een toonaangevende opdrachtgever en werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling: dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch maken we het bij Newskool mogelijk! Hoe we dat precies doen en wat daarbij komt kijken, leggen we je hieronder graag uit.

Newskool te mooi om waar te zijn?

Wat is het geheim van de aanpak van Newskool?

Het antwoord op deze vraag is teleurstellend saai, namelijk: hard werken en veel investeren in onze medewerkers. Dit laatste is een belangrijk onderdeel van de kracht van Newskool, want zeker in de eerste fase van ons traineeship investeren we ontzettend veel in onze medewerkers, zowel geld als energie. Maar door deze investering, zien wij medewerkers snel transformeren tot getalenteerde professionals met veel kennis die we succesvol op uiteenlopende IT-functies kunnen plaatsen. Zo betaalt onze investering zich op termijn vanzelf terug.

Maar fulltime werken én studeren is dat wel te doen?

We kunnen je nu vertellen dat we dit al 15 jaar doen en tal van afgestudeerde Newskoolers het levende bewijs zijn dat ons traineeship gemakkelijk te doorlopen is. Maar een betere uitleg is: fulltime werken en in deeltijd een hbo- of wo-studie volgen, is zeker te doen, maar vergt inzet, discipline, structuur en een tomeloos enthousiasme. Wel is ons programma zo ingericht, bijvoorbeeld met een ruim aantal vakantie- en studiedagen, dat je naast hard werken genoeg ruimte hebt om jezelf weer op te laden, want dat is essentieel.

Hoe uniek is het traineeship van Newskool?

Er zijn meer organisaties die traineeships en een combinatie van werken en studeren aanbieden, dat is zeker niet uniek. Maar waarin we wel uniek zijn, is het feit dat Newskoolers zelf mogen kiezen welke hbo- of wo-studie ze volgen en bij welke onderwijsinstelling. Daarnaast zijn we bij Newskool gespecialiseerd in de IT-sector en heb je als medewerker de mogelijkheid om veel verschillende IT-certificaten te behalen. Dit betekent dat je naast het afronden van je studie jezelf in een paar jaar kan transformeren tot bijvoorbeeld software developer, IT-consultant of IT-projectmanager. Deze werkervaring in combinatie met een afgeronde hbo- of wo-studie geven jouw loopbaan een vliegende start.

Het herkennen van onontdekt talent is een speerpunt van Newskool, maar wat wordt bedoeld met onontdekt talent?

Medewerkers die bij ons terecht komen hebben vaak nog geen diploma en in veel gevallen ook weinig werkervaring. In hun eigen belevingswereld en die van de maatschappij hebben ze nog weinig bereikt. Maar dat betekent niet dat ze geen talent of potentie hebben om succesvol te zijn. Wij zijn dan ook constant op zoek naar talentvolle medewerkers die ondanks het ontbreken van de juiste papieren wel de inzet, mindset en capaciteiten hebben om succesvol te zijn in hun werk en studie en het beste uit zichzelf weten te halen.

Hoe blijft Newskool continu investeren in de groei van medewerkers?

In onze traineeship staat investeren in groei centraal: binnen Newskool krijgt dit op tal van manieren vorm. We begeleiden medewerkers tijdens hun studie en nemen de financiële lasten op ons. Daarnaast zorgen we ervoor dat ze ook op de werkvloer beslagen ten ijs komen door ze cursussen en trainingen op maat aan te bieden. Ook persoonlijke ontwikkeling hoort bij het programma van NewSkool. In het zogeheten Newskills traject doorlopen medewerker modules die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling waar ze de rest van hun loopbaan van profiteren. Dit alles wordt begeleid door onze fieldmanagers die onze medewerkers altijd als hulplijn achter de hand hebben.

Maar is het ook leuk om bij Newskool te werken?

Dat is het zeker! Er heerst een informele sfeer bij Newskool en naast hard werken, is er genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Er is een maandelijkse borrel die door weinig NewSkoolers overgeslagen wordt en er worden veel uitjes en feesten georganiseerd: zomerfeesten, skivakanties, projectuitjes, sportevents en ga zo maar door. Volg onze Instagram pagina om te bekijken hoe gezellig dat eraan toegaat.

Meer weten over de werkwijze van Newskool? Bekijk meer informatie voor bedrijven.