traineeship newskool
onze werkwijze

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

Werken in de ICT zonder opleiding

Dat we een tekort aan ICT’ers hebben in ons land is helaas een feit: in geen enkele branche staan zo veel vacatures open als in de ICT. Hoe we dat probleem op gaan lossen? Een groot deel van de oplossing zit in het omscholen van medewerkers (zonder ervaring in de ICT) tot ICT’ers. Goed nieuws dus voor iedereen die een baan in de ICT wel ziet zitten, maar hier geen specifieke opleiding voor afgerond heeft.

Benieuwd naar ons traineeship? Bekijk de vacature.

Hieronder leggen we je uit wat je mogelijkheden zijn en waar je rekening mee moet houden als je wilt werken in de ICT zonder diploma. Ook vertellen we je graag wat wij van NewSkool voor jou kunnen betekenen.

Een ICT-baan

zonder diploma

Werken in de ICT zonder ervaring? Dat klinkt je misschien onmogelijk in de oren, want als je ergens over veel (technische) kennis moet beschikken is het de IT wel, toch? Het is zeker waar dat je over veel kennis moet beschikken, maar met een juist omscholingstraject bouw je deze kennis stap voor stap op. Mede omdat er een schreeuwend tekort aan ICT’ers heerst in ons land, plaatsen veel bedrijven ICT-vacatures waarin een diploma niet vereist is. Eigenschappen zoals je motivatie, communicatieve skills en denkniveau spelen hierin een veel grotere rol dan je technische kennis – dat laatste leer je vanzelf.

Omscholing ICT zonder diploma

Werken in de ICT zonder opleiding kan op verschillende manieren. Soms biedt de werkgever zelf een (intern) omscholingstraject aan. In veel gevallen volg je dan in deeltijd een opleiding en werk je geleidelijk toe naar je nieuwe baan. Het grote voordeel hieraan is dat werkgevers zelf het omscholingstraject in kunnen richten, het nadeel is dat het zelf organiseren en begeleiden van traineeships zorgt voor weinig vernieuwing binnen een organisatie. Organisaties delen slechts hun eigen kennis en missen de frisse blik van een externe partij die de omscholing verzorgt. Meer weten? Bekijk ook eens onze blog: Een traineeship uitbesteden of toch liever zelf doen?

Traineeship IT

Heb je op dit moment nog geen baan of biedt jouw werkgever geen traineeships aan en wil je je toch omscholen in de ICT zonder diploma? Dan helpt NewSkool jou graag. In ons traineeship Werken én studeren ga je fulltime aan de slag bij een opdrachtgever en volg je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze. Op deze manier doe je relevante werkervaring op en rond je ondertussen een studie af. De kennis die je in de schoolbanken opdoet, kun je dus gelijk in de praktijk toepassen.

60 trainees

834 behaalde certificaten

>13 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

Hoe werkt omscholen naar ICT zonder diploma?

leer werk traject

Wanneer je het een mooie uitdaging lijkt om bij NewSkool aan de slag te gaan, plannen we graag een eerste kennismakingsgesprek in. Als er van beide kanten een klik is, nemen we een capaciteitentest af. Op deze manier krijgen wij een eerste beeld van je werk- en denkniveau. Je hoeft voor het succesvol doorlopen van deze test geen kennis van de ICT te hebben. Slaag je voor de test, dan volgt er een tweede gesprek met daaropvolgend een persoonlijkheidstest. In de persoonlijkheidstest onderzoeken we of jouw persoonlijke eigenschappen goed aansluiten bij het ‘DNA’ van een NewSkooler. Rond je deze test ook met succes af, dan mogen we je feliciteren en krijg je gelijk een contract van ons aangeboden.

ICT-trainingen en bijscholing

Wanneer je wilt werken in de ICT zonder vooropleiding moet je nog veel leren. Gelukkig gaat de ontwikkeling in ons traineeshipprogramma heel snel. De combinatie tussen werken in de praktijk en studeren is heel effectief om snel stappen vooruit te maken. De kennis die je opdoet tijdens je studie wordt aangevuld met praktijkgerichte trainingen waar je certificaten voor kan behalen.

Naast het verkrijgen van vakinhoudelijke kennis ga je ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je in het NewSkills traject, dat in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam wordt gegeven. Je doorloopt verschillende modules die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als leuk pluspunt kun je voor dit traject ook nog eens 30 studiepunten bijschrijven.

Voorbeelden van

werken in de ICT

zonder diploma

Door de jaren heen hebben we tal van medewerkers opgeleid tot ICT’ers. Van studenten die meerdere foute studiekeuzes maakten en het studentenleven ontgroeid waren tot studenten die besloten een compleet ander carrièrepad in te slaan. Het mooie aan het traineeship van NewSkool is dat wij jouw studie betalen én je daarnaast een marktcomfort salaris bieden.

 

Benieuwd naar de verhalen van NewSkoolers vastgelegd in mooie videoreportages? Bekijk ze hier.

Wil jij werken in de ICT zonder opleiding?

Lijkt het jou interessant om aan de slag te gaan als ICT’er, maar heb je geen ICT-achtergrond? We gaan graag met je in gesprek! Meld je aan voor de Meet & Greet en maak online kennis met NewSkool. Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

hbo informatica deeltijd