newskool logo
Menu
Mar 2023

Talentmanagers begeleiden medewerkers

- de splitsing van een rol

Vanaf 1 januari wordt de functie van fieldmanager binnen Newskool opgesplitst in twee aparte functies: accountmanagers en talentmanagers. De accountmanagers nemen al het klantcontact op zich en de talentmanagers gaan zich volledig focussen op het begeleiden van onze Newskoolers. Eén van die kersverse talentmanagers is Bart, die als oud-Newskooler het klappen van de zweep kent. Met veel enthousiasme gaat hij de komende periode zo’n 20 Newskoolers begeleiden in hun traineeship – en alles wat daarbij komt kijken. We vroegen hem om ons iets meer te vertellen over zijn werk als talentmanager en we bespreken de nieuwe opzet en de meerwaarde daarvan.

Waarom is ervoor gekozen om de functie van fieldmanager op te splitsen?

“In de oude situatie werd een vaste fieldmanager gekoppeld aan een opdrachtgever. De fieldmanager nam zowel het contact met de klant als de begeleiding van de Newskoolers op zich. Dit betekende dat Newskoolers die van opdrachtgever wisselden, wat binnen Newskool natuurlijk regelmatig gebeurt, steeds een nieuwe fieldmanager toegewezen kregen. In de nieuwe situatie nemen de accountmanagers het klantcontact op zich en krijgen Newskoolers een vaste talentmanager toegewezen die ze gedurende hun hele traineeship begeleidt. Zo weten we als talentmanagers altijd precies wat er speelt, bouwen we een band op met de Newskoolers en kunnen we ze nog beter ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling.”

Hoe ziet een werkdag van een talentmanager eruit?

“Mijn werk als talentmanager is ontzettend veelzijdig. Zo voer ik onder andere veel gesprekken met Newskoolers. Ik zoek ze dan op bij de klant en we gaan vaak samen even lunchen en nemen de persoonlijke doelen en de voortgang daarvan door. Dit kunnen allerlei doelen zijn: van het behalen van een bepaald aantal studiepunten tot het verhogen van productiviteit bij de klant. Ik probeer ze daarbij zo goed mogelijk te coachen en ze alle tools aan te reiken om deze doelen te behalen. Maar daarnaast ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het organiseren van de Newskills Essentials Week. Dit is een introductieweek voor nieuwe Newskoolers vol met trainingen en workshops.”

Wat zijn volgens jou de voordelen voor NewSkoolers aan het hebben van een talentmanager?

“Een groot voordeel is dat ze nu een vast aanspreekpunt hebben waar ze met al hun vragen en problemen terecht kunnen. Ik probeer echt een band op te bouwen met de Newskoolers en altijd voor ze klaar te staan – in goede maar ook in minder goede tijden. Mijn eigen loopbaanontwikkeling ging ook niet altijd zonder slag of stoot, dus ik weet als geen ander dat goede coaching het verschil kan maken.”

Wordt de nieuwe aanpak een succes?

“Ik heb daar heel veel vertrouwen in! Ik denk dat we Newskoolers – nog meer dan voorheen – echt ondersteuning op maat kunnen bieden. Daarnaast krijg ik op dagelijkse basis veel input van medewerkers: ik hoor wat er speelt en wat hun wensen en ideeën zijn. Door als organisatie met deze input aan de slag te gaan, kunnen wijzelf ook blijven groeien – twee vliegen in één klap dus.”

Werken en studeren combineren, lijkt jou dat wel wat? In ons traineeship werk je fulltime bij toonaangevende opdrachtgevers en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Meer weten? Neem contact met ons op.