verschil detacheren en uitzenden
verschil detacheren en uitzenden

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

ICT-medewerker

Voor sommige mensen heeft de ICT nog altijd een stoffig imago: ze denken dat een ICT-medewerker de hele dag achter een beeldscherm zit en in onbegrijpelijke computertaal ‘iets’ aan het maken is. Ten onrechte, want de ICT-sector is een ontzettend levendige, spannende en sociale werkomgeving die altijd in beweging is. Om je een beter beeld te geven, leggen we je op deze pagina onder andere uit wat de taken van een IT-medewerker zijn, welke voordelen werken in de ICT heeft, wat je ermee verdient en wat je mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld via het traineeship van NewSkool, om zelf aan de slag te gaan als ICT’er.

Relevante werkervaring opdoen bij toonaangevende opdrachtgevers

Volledig betaalde studie en marktcomfort salaris

Werken aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling

Wat is een ICT-medewerker?

Een ICT-medewerker of een IT-medewerker, kort ook wel ICT’er of IT’er genoemd, is iemand die voor een ICT-bedrijf werkt of op een ICT-afdeling van een bedrijf werkt. Dit kan ik tal van functies zijn, denk bijvoorbeeld aan: een developer, softwaretester, projectmanager, servicedeskmedewerker, consultant, conceptontwikkelaar, systeembeheerder of een informatieanalist – om maar een paar voorbeelden te noemen.

Vragen over ICT functies?

Wat voor taken heeft een ICT-medewerker?

Verschil tussen uitzenden en detacheren

Taken van een ICT-medewerker zijn zeer afhankelijk van de functie waarin de ICT’er actief is. We nemen een paar voorbeelden met je door.

 

● Een IT-servicedesk medewerker is het eerste aanspreekpunt voor IT-gerelateerde problemen van klanten of intern van collega’s. De servicedesk medewerker brengt de problemen in kaart en probeert gelijk een oplossing te vinden of zet het probleem uit, vaak in de vorm van een ticket, bij een andere IT-medewerker of afdeling.

 

● Een developer staat aan de basis van het ontwikkelproces van bijvoorbeeld software of een app. Er zijn meerdere talen waarin software geschreven kan worden en ook verschillende ontwikkelomgevingen. Een developer werkt vaak samen in een team, waarin in korte periodes (sprints) stukjes van de software opgeleverd worden tot het eindproduct klaar is.

 

● Een projectmanager in de ICT staat vaak tussen de klant en het development team in. De wensen van de klant worden in kaart gebracht en de projectmanager stuurt de juiste mensen aan om deze wensen te vertalen naar een product, bijvoorbeeld software of een applicatie.

Hoeveel verdient een ICT-medewerker?

Hoeveel je als ICT-medewerker verdient hangt af van meerdere factoren, denk daarbij aan: opleidingsniveau, ervaring, maar ook de functie speelt een rol. Zo verdient een startende IT-servicedesk medewerker gemiddeld rond de € 1700 tot € 2400 bruto per maand, terwijl een zeer ervaren developer gemakkelijk meer dan € 4000 per maand (bruto) kan verdienen. Gemiddeld verdient een IT-medewerker in Nederland zo rond de € 3600 per maand (bruto). Al deze bedragen zijn gebaseerd op een fulltime functie (40 uur per week).

Welke mogelijkheden heb je om ICT-medewerker te worden?

Er zijn veel verschillende manieren om uiteindelijk ICT-medewerker te worden. Zo kun je het traditionele pad bewandelen en een ICT-gerelateerde studie volgen en met een diploma op zak gaan zoeken naar een baan. Maar omdat er een groot tekort heerst aan ICT’ers en er op dit moment overal goede ICT-medewerkers gezocht worden, kun je vaak ook zonder diploma al aan de slag in een ICT werk- en leertraject. NewSkool biedt dit bijvoorbeeld aan in de vorm van een traineeship waarin je fulltime ervaring opdoet als medewerker ICT bij toonaangevende opdrachtgevers en ondertussen in deeltijd een studie afrondt.

Detacheringsbureau uitzendbureau verschil

ICT-medewerker worden via een detacheringsbureau

Ook uitzendbureaus en detacheerders kunnen heel interessant voor je zijn als je op zoek bent naar een werk- en leertraject om medewerker ICT te worden. Het grote voordeel hieraan is dat je vaak goed begeleid wordt en naast je werk en studie ook workshops en cursussen kunt volgen om je op professioneel en persoonlijk vlak nog verder te ontwikkelen.

Verschil uitzendbureau en detacheringsbureau

Meer te weten komen over ICT-detachering?

Voordelen van een ICT-baan via een detacheringsbureau

Werken en leren combineren via een detacheringsbureau zoals NewSkool brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Zo kun je naast je opleiding (bijvoorbeeld tot medewerker ICT) gewoon blijven werken en dat geeft je financiële zekerheid. Daarnaast is het combineren van een opleiding en werken gunstig voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. De wisselwerking tussen het verkrijgen van kennis en het direct toepassen van deze kennis in de praktijk zorgen ervoor dat je nieuwe leerstof snel eigen maakt. Doordat je voor verschillende opdrachtgevers werkt, doe je tal van leerzame ervaringen op die je de rest van je carrière met je meeneemt.

leer en werktraject

Een baan in de ICT?

NewSkool geeft je carrière een vliegende start!

NewSkool geeft talentvolle starters op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om betaald te leren en werken. In ons traineeship werk je als medewerker ICT fulltime op ICT-afdelingen van toonaangevende opdrachtgevers en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze af. Daarnaast leer je in workshops en cursussen alle hard- en soft skills die jij nodig hebt om succesvol te zijn op de werkvloer. Wij betalen je volledige studie én voor je werkzaamheden ontvang je een marktcomfort salaris. Daarnaast krijg je ieder jaar 25 vakantie- en 10 studiedagen, zodat je ook kan genieten van de nodige ontspanning. Lijkt dat je wel wat? We gaan graag met je in gesprek! Meld je aan voor de Meet & Greet en maak online kennis met NewSkool.

leren en werken

Detacheringsbureau nodig?

60 trainees

834 behaalde certificaten

>14 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers