newskool logo
Menu
Oct 2022

New Business Radio

- op bezoek bij

Afgelopen zomer verscheen er een nieuwsbericht waaruit bleek dat Newskool als een van de eerste organisaties zijn werknemers compenseerde als gevolg van hoge inflatie en dalende koopkracht. Dat nieuwsbericht bereikte onder andere New Business Radio, een radioplatform dat 24 uur per dag lekkere muziek voor op het werk draait en verslag doet van bijzonder ondernemerschap. Ze werden enthousiast van ons verhaal en waren benieuwd wat wij als organisatie precies doen en waar we voor staan. We ontvingen een uitnodiging om in de podcastrubriek ‘Let’s Talk Business’ te komen praten over NewSkool. Die uitnodiging grepen we natuurlijk met beide handen aan en we stuurden Alexander (Managing Partner) en Floor (Fieldmanager) richting de studio. Bekijk hier een greep uit de onderwerpen die aan bod kwamen in de podcast.

Op bezoek bij New Business Radio

Terug naar het begin: hoe is NewSkool ontstaan?

Alexander: “We zagen dat ieder jaar ongeveer 100.000 mensen begonnen aan een hbo of wo opleiding. Na 10 jaar hadden van die 100.000 mensen, 30.000 geen diploma: dat vonden wij veel… Wat nou als we een klein deel van die mensen naar ons toe kunnen trekken en ervoor zorgen dat ze toch een diploma behalen? Met die gedachte zijn we NewSkool begonnen en hebben we een formule bedacht waarin mensen fulltime werken combineren met deeltijd studeren. Volgend jaar vieren we ons 15-jarige jubileum: de formule bleek dus te werken.”

Is NewSkool een IT-bedrijf?

Floor: “Die vraag horen we vaker, maar nee we zijn geen IT-bedrijf. Het concept van NewSkool is dat starters op de arbeidsmarkt bij NewSkool hun studie naar keuze in deeltijd afronden en fulltime werken bij toonaangevende opdrachtgevers. Het werk dat onze medewerkers doen is bijna altijd IT gerelateerd. We zijn dus zelf geen IT-bedrijf, onze klanten zijn ook geen IT-bedrijven, maar de klussen waar we NewSkoolers plaatsen, zijn bijna altijd wel IT gerelateerd.”

Wat moeten we ons voorstellen bij een ‘NewSkooler’?

Alexander: “Ik zeg vaak dat de ideale NewSkooler een vierdejaarsstudent is die net zijn propedeuse heeft gehaald in zijn derde studie. We zoeken jongeren (en ook ouderen trouwens) die wat we noemen ‘streetwise’ zijn en genoeg ervaring hebben met het studentenleven, maar nu toch graag een studie willen afronden of zich willen laten omscholen.”

Floor: “NewSkoolers zijn sociaal en communicatief sterke mensen die echt de drive hebben om af te studeren, maar wel tot de conclusie zijn gekomen dat fulltime studeren niet de juiste manier voor ze is.”

Wat zijn de voordelen voor opdrachtgevers?

Floor: “Bedrijven zoeken vaak naar jong talent en starters op de arbeidsmarkt met een diploma. Zeker binnen de IT, waar de tekorten aan werknemers extreem zijn, is dat niet gemakkelijk. Maar wij hebben gewoon IT’ers beschikbaar. We kunnen zelfs uit ons portfolio kiezen welke NewSkooler het beste bij een organisatie past.”

Alexander: “Het instroom-doorstroom-uitstroom component dat NewSkool biedt, heeft meerwaarde voor bedrijven. We kunnen tijdelijk iemand op een functie plaatsen ook als er voor die functie geen opvolger is. Daarnaast leveren we afhankelijk van de functie medewerkers op verschillende niveaus.”

Zonder diploma werken in de IT, kan dat eigenlijk wel?

Floor: “Dat kan zeker! We bewijzen het al bijna 15 jaar. Er zijn NewSkoolers die ons traineeship programma doorlopen en nog voor hun afstuderen bijvoorbeeld IT-consultant, Scrum Master of Senior Developer zijn.”

Alexander: “Het hebben van een diploma staat nog vaak in de functie-eisen van werkgevers, maar het hebben van een diploma is, met de juiste ondersteuning en training, helemaal niet essentieel om te kunnen werken in de IT. Die barrière doorbreken wij bij NewSkool graag.”

Benieuwd naar de hele podcast?

Wil je weten wat ‘tape slingeren’ en het ‘suikeroom-effect’ is? Of ben je benieuwd naar het verschil tussen een fieldmanager en een accountmanager? Klik hieronder om de hele podcast met Alexander en Floor te beluisteren. Nieuwsgierig welke NewSkoolers beschikbaar zijn voor jouw organisatie of wil je meer weten over onze aanpak? Bekijk Onze werkwijze. Heb je interesse of direct wat vragen? Neem dan contact op!


Ben je benieuwd wat Newskool voor jou als organisatie kan betekenen? Bram komt graag een keer bij je langs om hier verder over te praten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Benieuwd welke Newskoolers op dit moment beschikbaar zijn of wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk het op Werken met Newskool.