traineeship newskool
onze werkwijze

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

Werken en studeren

Werken en studeren combineren: de één ziet het als een mooie uitdaging terwijl de ander al gestrest raakt bij het idee. Want het combineren van werken, studeren en een sociaal leven vergt zeker het nodige agendamanagement. Maar anderzijds biedt het ook hele mooie kansen om als persoon verder te groeien en je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten.

Benieuwd naar ons traineeship? Bekijk de vacature.

Overweeg je om te studeren naast je baan? Op deze pagina bespreken we wat je mogelijkheden zijn, wat je kan verwachten en hoe het Werken én Studeren traineeship van NewSkool eruitziet.

Hoe werkt studeren naast je baan?

Werken naast de studie is voor veel studenten niets nieuws: een leuk bijbaantje in de kroeg of in het weekend aan de slag als fietskoerier. Maar wanneer we het bij NewSkool hebben over werken en studeren bedoelen we toch echt wat anders. In het traineeship van NewSkool word je namelijk fulltime bij een opdrachtgever gedetacheerd en volg je in deeltijd een hbo- of wo-studie. Maar een complete opleiding volgen naast werk, is dat wel te doen? Zeker! Ons traineeship is uitdagend, maar met de juiste begeleiding, de nodige vrije studiedagen en een flink portie enthousiasme komen we samen over de eindstreep.

Waarom

werken en studeren

Er zijn tal van redenen waarom mensen ervoor kiezen om naast hun baan een studie te volgen. Zo komen bij NewSkool veel jonge talenten terecht die al eerder een of meerdere studies gevolgd hebben, maar er om uiteenlopende redenen niet in geslaagd zijn om een diploma te behalen. Daarnaast helpen we bijvoorbeeld veel ‘carrièreswitchers’: jongeren die besluiten een ander pad in te willen slaan, voornamelijk op het gebied van omscholing naar ICT.

60 trainees

834 behaalde certificaten

>13 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers

Mogelijkheden van opleiding naast je werk

Studeren naast je baan kan op veel verschillende manieren. Je kunt jezelf inschrijven bij een (deeltijd)studie of bijvoorbeeld online een studie of cursus volgen. Maar zeker wanneer je een fulltimebaan wilt combineren met een deeltijdstudie is het goed om ook eens een traineeship te overwegen. Het grote voordeel aan een traineeshipprogramma is dat je intensief begeleid wordt, werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en gelijkgestemden ontmoet die hetzelfde programma volgen. In het geval van werken en studeren bij NewSkool betalen we zelfs je studie én ontvang je een marktcomfort maandsalaris.

leer werk traject

Betaald studeren met traineeship

NewSkool geeft talentvolle starters op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om betaald te studeren. In ons traineeship Werken én Studeren word je fulltime bij een klant gedetacheerd en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze af. De werkzaamheden die je bij de opdrachtgever uitvoert zijn IT-gerelateerd. Ervaring binnen de IT-sector is geen vereiste, maar enige affiniteit ermee is wel belangrijk. Voordat je bij een opdrachtgever start, volg je cursussen waarmee je certificaten behaalt. Zo weet je zeker dat je beslagen ten ijs komt bij je opdrachtgever. De periode die je bij één opdrachtgever werkt, is minimaal 8 maanden. Dat geeft je ruim de tijd om de organisatie te leren kennen en je binnen je functie te ontwikkelen.

 

Op deze manier bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om betaald te studeren. We betalen namelijk je volledige studie: van collegegeld tot studieboeken én bieden je daarnaast een marktcomfort salaris voor je werkzaamheden bij de opdrachtgever waar je geplaatst wordt. Daarnaast krijg je ieder jaar 25 vakantie- en 10 studiedagen, zodat je ruimte houdt voor je studie en voor de nodige ontspanning.

Aan de slag

met werken

en studeren

Werken en studeren combineren kan een pittige combinatie zijn – daar weten wij van NewSkool alles van. Maar toch is het zeker mogelijk om een opleiding naast werk te volgen en een diploma te behalen. De juiste begeleiding, een strakke planning en genoeg tijd voor ontspanning, zijn hierbij de sleutels tot succes. Binnen ons traineeship Werken én Studeren is er continu begeleiding, voor zowel je persoonlijke als zakelijke ontwikkeling.

 

Meer tips over het slim combineren van werken en studeren, lees je hier.

Wil jij graag werken en studeren?

Wil jij betaald studeren naast je baan en spreekt ons traineeship jou wel aan of heb je nog vragen aan ons? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt je aanmelden wanneer je minimaal een havo- of vwo-diploma hebt en een aantal jaren werk- en/of studie ervaring.

hbo informatica deeltijd