bas

Bas werkt sinds twee jaar voor NewSkool en is gedetacheerd bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Hij volgt een bachelor studie Informatica aan de Open Universiteit (deeltijd). Toen Bas begon bij de BNG, startte hij als applicatieontwikkelaar, maar inmiddels doet hij ook businessanalyses. Hij was blij met deze detachering, omdat BNG een groot bedrijf is met veel mogelijkheden. “Er is een duidelijke focus op digitalisering, ik krijg veel kansen, mag meedenken op mijn afdeling en er wordt goed samengewerkt”.

 

Business intelligence

Bas werkt in het zogenaamde ‘Argus-team’ met twaalf medewerkers, dat zicht richt op business intelligence en het maken van business analyses. “Als developer houd ik mij voornamelijk bezig met de technische kant. De business analisten kijken vooral wat de gebruiker nodig heeft, terwijl anderen, waaronder ik, de technische oplossingen verzinnen”.
Bas is betrokken bij een speciaal project in opdracht van de Europese Centrale Bank en de Nederlandse Bank. “Ik werk mee aan de implementatie van een module, die ons helpt bij het realiseren van rapportages voor beide banken. Met de BNG analyseren en optimaliseren wij onze data en matchen deze met de data die de banken nodig hebben. Dit verloopt via een derde externe partij, die mijn aanspreekpunt is”.

 

Scholing en persoonlijke ontwikkeling

“Toen ik bij NewSkool kwam, had ik al een beetje ervaring als developer. Door mijn detachering bij de BNG heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in deze richting. Zowel vanuit BNG als NewSkool heb ik speciale trainingen en cursussen op dit gebied kunnen volgen”.
Bas was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling en volgde het NewSkills traject van NewSkool in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. “Een waardevolle ervaring, ook omdat je het traject volgt met een groep. Daarnaast denkt ook BNG na over mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo mocht ik onlangs deelnemen aan een groot driedaags IT-congres”.

 

Meerwaarde

“Door NewSkool heb ik een mooie kans gekregen bij de BNG. Ik ben blij dat ik nu werkervaring opdoe, mij goed kan ontwikkelen en ook kan studeren. NewSkool is een inspirerend jong bedrijf waar ik met veel plezier werk. Opdrachtgevers wil ik het volgende meegeven: kijk niet alleen naar diploma’s. NewSkoolers hebben een goed opleidingsniveau, kunnen veel aan en mogen best een beetje in het diepe worden gegooid. Daar kan een opdrachtgever zeker zijn voordeel mee doen”!

Meer weten over de werkwijze van NewSkool? Bekijk Werken met NewSkool.

20 februari 2020