thomas

Thomas (31) werkt sinds twee jaar voor NewSkool. Hij is gestart op de servicedesk van de gemeente Amsterdam. Vanaf januari jl. is hij gedetacheerd bij Servicepunt 71. Deze organisatie doet de bedrijfsvoering voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Thomas zit in het team Uitrol Surfaces en werd in het diepe gegooid toen de gemeenteambtenaren door de coronamaatregelen massaal thuis gingen werken.

 

Risico’s corona beperken

Thomas werkt in een team van vier, dat verantwoordelijk is voor de hardware. Het voorziet medewerkers van een Surface, een combinatie van laptop/tablet, om vanuit huis professioneel te kunnen werken. “De eerste weken nadat medewerkers thuis gingen werken, waren best chaotisch. Opeens bleek iedereen een Surface te willen, waar ze eerst hadden aangegeven dat de eigen laptop ook zou voldoen. Dit heeft vooral te maken met het gebruikersgemak en het populaire Microsoftprogramma Teams”. Voor de coronacrisis was Thomas veel onderweg. Hij ging naar medewerkers om hun werkplek in te richten of gaf trainingen. “Dat kan nu niet meer, dus in korte tijd moest alles anders worden georganiseerd. Medewerkers komen nu zelf naar onze locaties, omdat ze de apparatuur fysiek moeten ophalen. Op gepaste afstand laten wij ze de Surfaces eigenhandig inrichten, om de risico’s van corona te beperken”.

 

Waaruit bestaan je werkzaamheden?

“Alles wat er van A tot Z komt kijken bij het uitleveren van een Surface. Gereed maken van de apparatuur, afdelingen benaderen, afstemmen wie een nieuwe Surface krijgt, rechten toekennen, trainingen geven en medewerkers qua gebruik vertrouwd maken met hun nieuwe aanwinst. En ook wel veel administratie. Als NewSkooler werd ik aanvankelijk aan het team toegevoegd, omdat er een plek vrij was en de organisatie zich meer wilde richten op flexwerken van medewerkers. En daar hoort natuurlijk ook de juiste apparatuur bij”.

 

Meerwaarde

“Deze ervaring bij Servicepunt 71 is fantastisch, vooral omdat ik veel vertrouwen krijg. Vanaf de tweede week vroeg mijn manager mij een gebouw met 400 medewerkers te beheren en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben heel gemotiveerd om mijn werk goed te doen! Het komt van pas dat ik sociaal ben, snel beslissingen kan nemen en niet zo’n last heb van stress. Verder biedt NewSkool zoveel scholing en kansen. Ik heb inmiddels verschillende certificaten behaald en ontdekt dat ik mij verder wil ontwikkelen in projectmatig werken. Die kans biedt NewSkool mij”. Op dit moment overweegt Thomas nog met welke studie hij na de zomer zal starten.

 

Tips voor opdrachtgevers?

“Met het oog op thuiswerken wil ik opdrachtgevers meegeven dat ze vooral moeten kijken naar de kwaliteit en niet zozeer naar de kwantiteit van geleverd werk. En de waardevolle ervaringen van het thuiswerken meenemen naar de tijd dat alles weer gewoon wordt”.

Meer weten over de werkwijze van NewSkool? Bekijk Werken met NewSkool.

12 mei 2020