newskool logo
Menu
Feb 2022

Max is terug

Max is terug bij Newskool!

Zo’n 6 jaar geleden kwam Max op 20-jarige leeftijd bij Newskool terecht. Studeren beviel hem niet zo goed: skills bijleren in de praktijk vond hij veel interessanter. Het programma van Newskool, waarin werken en studeren gecombineerd worden, was Max dan ook op het lijf geschreven. Vorig jaar nam hij na een dienstverband van meer dan 5 jaar afscheid van Newskool. Maar na precies een jaar weg te zijn geweest, keert hij terug op het oude nest – en daar zijn we ontzettend blij om!

Max is terug bij Newskool!

We praten met Max over de redenen voor zijn vertrek en terugkeer, wat er veranderd is binnen NewSkool en we zijn natuurlijk heel benieuwd wat hij nou echt het meest heeft gemist.

Welkom terug Max! Hoe voelt het om weer bij Newskool te werken?

“Als een warm bad, het is heel leuk om weer onderdeel van deze club uit te mogen maken. Ik heb mijn oude collega’s gemist: de gezelligheid, maar ook om even met iemand te sparren als je tegen een uitdaging aanloopt. Ik ga iedere dag met veel enthousiasme en plezier aan het werk en dat is voor mij een bevestiging dat de terugkeer naar Newskool een goede keuze is.”

Wat heb je afgelopen jaar gedaan en hoe beviel dat?

“Vorig jaar kreeg ik een mooi en interessant aanbod om als ICT-consultant aan de slag te gaan. Ik heb aan de ontwikkeling van een tool gewerkt, een soort uitgebreid ticketsysteem. Het werk zelf vond ik interessant, maar ik miste de echte klik met collega’s zoals ik die bij Newskool kende. Corona hielp daar ook niet bij moet ik toegeven. Ik heb afgelopen jaar geleerd dat binding met je werkgever en je collega’s voor mij een belangrijke voorwaarde is om iedere dag met plezier en energie aan het werk te gaan.”

Waarom ben je teruggekomen bij Newskool?

“Ik heb de mensen en de sfeer binnen Newskool enorm gemist. De betrokkenheid bij medewerkers binnen de organisatie, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, is erg groot. Zo heb ik bijvoorbeeld een tijd geleden door vervelende privéomstandigheden geen gemakkelijke tijd gehad. Ik heb in die tijd veel steun gehad van collega’s. Gewoon even iemand die je aanspreekt of belt en vraagt hoe het met je gaat, kan dan al zo goed voelen. Dat maakt Newskool voor mij veel meer dan een werkgever.

Daarnaast heb ik altijd het vertrouwen dat ik bij een klant terecht kom die bij mij past. Bij Newskool wordt veel aandacht besteed aan het vinden van een juiste match tussen een opdrachtgever en een medewerker. Wanneer ik mij niet meer op mijn plek voel bij een klant of wanneer er vanuit de klant geen klik meer is, zoekt Newskool altijd naar een nieuwe match. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je ondertussen werkt aan het behalen van je certificaten: dit maakt je aantrekkelijk voor nieuwe opdrachtgevers en is een waardevolle toevoeging op je cv.”

Is er binnen Newskool een hoop veranderd in een jaar?

“Ja, er is wel wat veranderd binnen Newskool, met name op het gebied van de traineeships. De traineeshiptrajecten zijn een stuk strakker ingericht dan voorheen. Een aantal jaar geleden viel er nog wel wat te schuiven binnen het programma, maar dat is er niet meer bij. Je moet nu echt bepaalde fases doorlopen en aan strikte voorwaarden voldoen om verder te komen. Ik vind dat trouwens wel een goede ontwikkeling hoor: het geeft veel structuur en is een goede stok achter de deur. Ik merk zelf vooral dat het vernieuwde programma mij erg enthousiast maakt om nog meer te leren en waardevolle certificaten te behalen die ik gelijk in de praktijk toe kan passen.”

En wat heb je uiteindelijk het meest gemist aan Newskool?

“Dat zijn natuurlijk allereerst de mensen binnen de organisatie… maar op een goede tweede plaats staan toch echt de maandborrels. Zeker nu we eindelijk weer de kroeg in mogen, kijk ik daar ontzettend naar uit. Gezellige collega’s om mij heen, biertje erbij, ik kan niet wachten!”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Newskool om werken en studeren te combineren? Neem contact met ons op.