newskool logo
Menu
Sep 2021

Fit blijven

Fysiek en mentaal fit blijven in tijden van corona en daarna - 3 tips

De coronacrisis laat zijn sporen achter: de gezondheidszorg en de economie incasseerden rake klappen. Nu we (hopelijk) tegen het einde van de crisis aanlopen, kunnen we de voorzichtig de schade opnemen. En dan zien we dat er werk aan de winkel is, bijvoorbeeld op fysiek en mentaal vlak. Uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos komt namelijk naar voren dat we tijdens de coronacrisis bijna 40% minder zijn gaan bewegen. Ook op mentaal gebied heersen er zorgen: zo’n 80% van de jongeren zat tijdens de crisis tegen een burn-out aan, zegt het NCPSB. Om in tijden van corona (en ook daarna) toch fysiek en mentaal fit te blijven, geven we je hieronder 3 tips mee. Ook vertellen we je hoe wij van Newskool in samenwerking met Talent Empowerment onszelf fit hebben gehouden.

Fit blijven


1. Behoud je ritme

Door maatregelen zoals thuiswerken is ons dagelijkse ritme flink verstoord: veel mensen hebben daar moeite mee. Het is belangrijk om in veranderde situatie je dagelijkse routines zo veel mogelijk te behouden: sta op tijd op en ga op tijd naar bed, eet gezond, neem pauzes tussen je werk door en stop aan het einde van je werkdag ook écht met werken. Deze dagelijkse routines geven je niet alleen houvast, maar ook veel rust in je hoofd.

2. Stel jezelf doelen

Juist in deze tijd is het belangrijk om je voldoening uit kleine dingen te halen. Een goede manier om dit te doen, is om jezelf doelen te stellen. Dit kunnen doelen zijn op het gebied van gezondheid, werk of je sociale leven. Wil je meer bewegen? Probeer dan bijvoorbeeld eens met behulp van een stappenteller iedere dag 10.000 stappen te zetten. Het stellen van zulke doelstellingen geeft je voldoening, structuur en een gelukkig gevoel. Om jezelf extra bewust te maken van je successen is het aan te raden om je doelen en voortgang vast te leggen, bijvoorbeeld door het op te schrijven.

3. Om leren gaan met tegenslag

Je had eindelijk je welverdiende vakantie geboekt en een week voordat je vertrok, hoorde je dat het reisadvies voor je vakantieland weer werd gewijzigd – dat was simpelweg balen. Bijna iedereen heeft de afgelopen periode wel teleurstellingen moeten verwerken van dingen die niet door konden gaan. Het is de kunst om in zulke situaties toch zoveel mogelijk veerkracht te tonen en je te focussen op de dingen die nog wel kunnen en mogen. Acceptatie is hierin de sleutel: wanneer je accepteert dat je niets aan de situatie kan veranderen, gaan er vanzelf nieuwe deuren voor je open. En als iets een goede test was of jij dit kan, was het afgelopen periode wel.

Fit blijven bij Newskool

Ook bij Newskool hebben we afgelopen periode hard ons best gedaan om zo fit mogelijk te blijven. Talent Empowerment heeft ons daarbij geholpen – en met succes! Zo hebben we meerdere (pittige) online bootcampsessies gevolgd met het team, maar we hebben bijvoorbeeld ook naar een zeer inspirerende lezing mogen luisteren van oud-olympiër Jochem Uytdehaage over vitaliteit. En we hebben weer samen mogen sporten: in teams namen we het met verschillende sportactiviteiten tegen elkaar op. Behalve de sportieve voldoening die de activiteiten van Talent Empowerment ons geven, wordt er altijd ontzettend veel gelachen en plezier beleefd. Dat geeft ons veel positieve energie en dat kunnen we in deze tijd zeker goed gebruiken!

Ben jij als organisatie op zoek naar talentvolle én gemotiveerde medewerkers? Newskool detacheert getalenteerde starters op de arbeidsmarkt die fulltime werken en deeltijd studeren, combineren. Benieuwd welke Newskoolers op dit moment beschikbaar zijn voor jouw organisatie of wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk het hier.