Herkennen van onondekt talent

Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

Jonge en gemotiveerde medewerkers

ICT werving en selectie

Het vinden van de juiste medewerker voor de juiste functie is niet gemakkelijk: en dat geldt al helemaal binnen de ICT en IT. ICT werving en selectie, ook wel ICT-recruitment genoemd, kan uitkomst bieden. Door een professionele partij in te huren die gespecialiseerd is in de ICT-sector vergroot je de kans dat jij als organisatie dé medewerker vindt die jij zoekt.

Meer weten over onze werkwijze of benieuwd welke NewSkoolers nu beschikbaar zijn?

Op deze pagina leggen we je uit waar je op het gebied van ICT werving en selectie rekening mee moet houden, wat de kansen en valkuilen zijn en lichten we toe waar wij bij NewSkool onze medewerkers op selecteren.

Waarom kiezen voor
ICT werving en selectie?

Er zijn veel verschillende redenen waarom ICT werving en selectie interessant kan zijn voor jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een groot tijdelijk project waar je extra ICT-medewerkers voor kan gebruiken. Maar ook wanneer je door uitval van medewerkers lege plaatsen op wilt vullen om de continuïteit binnen je organisatie te waarborgen. In deze en meer gevallen kan een ICT werving en selectiebureau zoals NewSkool jou helpen.

Een terechte vraag die we regelmatig van organisaties krijgen is: “Waarom kunnen we de werving en selectie van ICT’ers niet zelf doen?” Dit is natuurlijk zeker een optie, maar in de praktijk zien we vaak dat dit lastiger is dan gedacht. Het werven van goede en geschikte IT-medewerkers is namelijk niet eenvoudig en grotendeels afhankelijk van je eigen netwerk en communicatiekanalen. Daarnaast zorgt het zelf rekruteren en begeleiden van ICT-medewerkers voor weinig vernieuwing binnen je organisatie. Bovendien mist het vaak de professionaliteit die een gespecialiseerd IT werving en selectiebureau wél kan bieden.

Werving van IT talent

De ICT-werving van NewSkool onderscheidt zich op verschillende manieren van andere IT werving en selectiebureaus. Eén van de voornaamste kenmerken van NewSkoolers is dat ze werken en studeren combineren. In ons speciaal hiervoor ontwikkelde traineeshipprogramma Werken én Studeren, gaat een medewerker fulltime bij een opdrachtgever aan de slag en rond hij of zij in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Daarnaast wordt het traineeship aangevuld met vakinhoudelijke cursussen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Het is juist de combinatie van werken en studeren die ons programma zo effectief maakt: opgedane kennis in de schoolbanken kan direct in de praktijk toegepast worden.

Hoe werkt
ICT werving en selectie?

Onze IT werving en selectie begint bij het selecteren van de juiste medewerkers. Hiervoor hebben we een strikte selectieprocedure opgesteld. We kijken hier niet alleen naar het opleidingsniveau, vaardigheden en analytisch vermogen van een kandidaat, maar ook naar eigenschappen zoals motivatie, sociale skills en enthousiasme – het NewSkool DNA noemen we dat.

Vervolgens gaan we een geschikte medewerker matchen aan een opdrachtgever. Hierbij kijken we goed naar het project of de uitdaging die jij binnen je organisatie hebt en gaan we op zoek naar een beschikbare medewerker die hier qua skills en persoonlijkheid perfect op aansluit. We streven ernaar om medewerkers minimaal 8 maanden te detacheren bij opdrachtgevers.

Waarom NewSkool

als ICT werving en selectiebureau?

Samenwerken

Wij worden graag jouw partner op het gebied van ICT werving en selectie.

Talent

Wij plaatsen jong talent op de juiste plek binnen jouw organisatie.

Bijdrage

Wij geloven dat onze medewerkers een goede aanvulling kunnen zijn op jouw organisatie.

NewSkoolers

Ze combineren enthousiasme, uitmuntende communicatieve skills en motivatie met kennis en kunde.

Uniek

Het is de combinatie van verschillende factoren die NewSkoolers uniek maken.

Ervaring

Al meer dan 13 jaar ervaring binnen de ICT-sector.

IT werving voor specialisten

Ben je op zoek naar een getalenteerde software developer, kan je ICT-servicedesk wel een frisse wind gebruiken of zoek je een ICT-projectmanager die van aanpakken weet?

Binnen NewSkool hebben we een breed aanbod aan IT-medewerkers die allemaal hun eigen unieke persoonlijke en professionele profiel hebben. Het is voor ons slechts een kwestie van het vinden van de juiste match tussen een medewerker en een opdrachtgever – maar gelukkig zijn we precies daar gespecialiseerd in.

Klanten vertellen

‘NewSkoolers zijn heel makkelijk om mee samen te werken. Zij hebben veel nieuwe ideeën, stimuleren andere medewerkers en zijn heel enthousiast in hun werk. BNG zorgt ervoor dat NewSkoolers goed worden ingewerkt en zich thuis voelen. Daar krijgen wij veel voor terug. Hoewel ze allemaal een deeltijdstudie volgen naast hun voltijdbaan stralen zij allen veel energie uit’.

Femie Verwer | HR adviseur BNG Bank

’Ik vind het bijzonder dat NewSkool medewerkers de kans geeft zich aan het begin van hun loopbaan te oriënteren bij verschillende werkgevers, zodat zij brede werkervaring kunnen opdoen. Onze communicatie met NewSkool is laagdrempelig, open, prettig en ontspannen. NewSkool volgt hun medewerkers actief op de werkvloer en heeft goed contact met hen’.

FELIX RUITERMAN | HOOFD SERVICEDESK ICT EVIDES

‘NewSkool begrijpt onze business en voelt goed aan naar welke mensen wij op zoek zijn. Namelijk enthousiaste, zelfstandige en professionele medewerkers, die zichzelf graag verder willen ontwikkelen en 100% inzet leveren. NewSkoolers zijn bij ons perfect inzetbaar en leveren een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie. Dat heeft voor ons veel meerwaarde’.

Allan de Gier | manager servicedesk KPN Zakelijke Markt

Benieuwd wat ICT werving en selectie jou kan opleveren?

Wil je de ICT werving en selectie binnen jouw organisatie uitbesteden aan een professioneel ICT-detacheringsbureau met verstand van mensen én organisaties? NewSkool helpt je graag! Wij zorgen dat we een geschikte match vinden voor jouw project of uitdaging en regelen daarnaast alle randzaken rondom het aannemen van tijdelijk personeel zoals contracten en verloning.

renee

Meer weten over onze werkwijze of benieuwd welke NewSkoolers nu beschikbaar zijn?

46 actuele succesvolle samenwerkingen

598 succesvol afgeronde opdrachten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen