Mijn eerste maanden bij NewSkool

Ik begon het nieuwe jaar al snel goed. Net na de jaarwisseling kreeg ik te horen dat NewSkool mij een contract wilde aanbieden. Na een uitgebreid selectieproces kon ik aan de slag om mijn doel te gaan behalen: software developer worden. Een aardige ommezwaai voor een cultureel econoom die bij een bank als hypotheekmedewerker werkte.

 

Een nieuwe start

Daarna kwamen de zaken in een stroomversnelling. Er kwam een plek vrij bij Evides. De intake verliep vlot en daarna was het nog even wachten op mijn VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Eerder dan ik had verwacht, nam ik afscheid van het bedrijf waar ik bijna tien jaar voor werkte. Op mijn eerste dag als NewSkooler kwam collega Sanne van marketing & sales langs met mijn contract. Een mooi voorbeeld hoe we elkaar helpen. Mijn fieldmanager Eric was druk bezig en daarom regelde zij dit voor hem.

 

Aan het werk

Het werk op de servicedesk is weer iets anders dan ik gewend was. Het lukte mij om het snel eigen te maken. Het leuke aan ‘nieuw zijn’ in een organisatie is dat je met een frisse blik de gang van zaken bekijkt. Zo ben ik met verschillende ideeën bezig om de dienstverlening te verbeteren. Verder word ik nu voor verschillende overleggen uitgenodigd om de servicedesk te vertegenwoordigen en op mijn initiatief is er ook extra aandacht besteed aan de evaluatie van een nieuwe manier van inloggen op het netwerk.

 

Veel contactmomenten

Tussendoor heb ik geregeld contact met Eric. Even wennen na jaren voor een uitzendbureau te werken, waar het enige contact bestond uit reminders voor reiskostenvergoedingen – die ik al gedeclareerd had. Hij komt af en toe langs om te lunchen en we bellen of whatsappen elke week. We bespreken dan mijn voortgang en plannen voor de komende tijd. Ook hebben we samen kritisch de mogelijkheden voor studies en opleidingen bekeken, waardoor ik een weloverwogen beslissing heb gemaakt; hbo Software developer bij het LOI.

 

Kennismaking en spierpijn

In maart hadden we een geslaagde introductieweek. Het was mooi om meer NewSkoolers te leren kennen. Door de verschillende opdrachten in de workshops groei je in zo’n week op een leuke wijze naar elkaar toe. De gedeelde smart van de spierpijn door het fanatieke crossfitten droeg daar ook aan bij natuurlijk. Bruggen bouwen, elevator pitches, loopbaanplannen, social media- en intaketraining: het programma was afwisselend en interessant. Ik had een hotel geboekt op een kwartiertje lopen van de trainingslocatie (langs het strand!) en zo werd het voor mij een echt uitje. De week werd afgesloten op het kantoor in Den Haag waar we de directie vragen konden stellen. Het ‘NewSkool plaatje’ was compleet.

 

De voldoening van hard werken

Ik vind NewSkool fijn, omdat je ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ik studeer elke dag voordat ik naar Evides ga en vaak blijf ik na het werk ook nog om door te gaan. Ook in het weekend ben ik bezig. Soms moet je wat opgeven om je doelen te bereiken. Naast een volle werkweek studeren kan zwaar zijn, maar het geeft mij ook voldoening. Ik besef nu helemaal hoe kostbaar mijn tijd is.

 

Deze tekst schrijf ik op een zondag in het kantoor van NewSkool. Afgelopen vrijdag hadden we een gezellige borrel. Daar sprak ik met Eric af om samen te studeren. Via de whatsappgroep sloten er nog meer NewSkoolers aan. Een mooi voorbeeld van de NewSkool-cultuur. Tot nu toe heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om te solliciteren bij NewSkool. Ik werk echt naar iets toe wat ik graag wil bereiken.
 
Jan Willem Keizer (31)

studeert hbo Software developer, LOI

 juni 2018