verschil detacheren en uitzenden
verschil detacheren en uitzenden

Intensieve begeleiding

Informele en gezellige sfeer

Unieke combinatie van werken en studeren

Werkend leren

Wil je blijven leren en bijvoorbeeld een certificaat of een diploma behalen, maar zie je het niet zitten om (weer) fulltime de schoolbanken in te gaan? Dan is werkend leren de beste keuze voor jou. Je houdt de zekerheid van een baan en inkomen en volgt tegelijkertijd een betaalde opleiding of een andere manier van scholing. Op deze pagina bespreken we wat werkend leren inhoudt, wat de voordelen en uitdagingen ervan zijn en nemen we alvast een aantal mogelijkheden met je door.

Relevante werkervaring opdoen bij toonaangevende opdrachtgevers

Volledig betaalde studie en marktcomfort salaris

Werken aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling

Wat houdt werkend leren in?

Werkend leren, de naam zegt het eigenlijk al, betekent dat je leren en werken combineert. Dit kan op veel verschillende manieren. De beste manier voor jou is deels afhankelijk van de fase van je carrière waar je je in bevindt. Van een stage lopen tot het volgen van een volledige studie in deeltijd of het combineren van een baan met opleiding, er zijn veel manieren om werkend te leren.

Vragen over het werk- leertraject

Waarom werken en leren tegelijkertijd?

Detacheringsbureau uitzendbureau verschil

Werken en leren combineren brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Zo kun je naast je opleiding gewoon blijven werken en dus geld verdienen. Dit geeft je financiële zekerheid en bespaart je mogelijk een flinke studieschuld. Daarnaast is het combineren van een opleiding en werken gunstig voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. De wisselwerking tussen het verkrijgen van kennis en het direct toepassen van deze kennis in de praktijk zorgen ervoor dat je nieuwe leerstof snel eigen maakt. Ook bouw je tijdens je werk een netwerk op: je leert allerlei mensen in het werkveld kennen die je later in je carrière weleens verder kunnen helpen.

 

Of er ook nadelen zitten aan het combineren van werken en leren/studeren? De grootste uitdaging zit ‘m voor veel mensen in het vinden van een goede balans tussen werk, studie en privé. Het combineren van werken en studeren kan veel tijd in beslag nemen en vergt zeker het nodige agenda-management. Daarom kan bijvoorbeeld een traineeship, waarin je intensief begeleid wordt op dit gebied, een goede keuze zijn.

De mogelijkheden op het gebied van werken en leren

Wil je (betaald) werken en leren? Er zijn veel mogelijkheden om dit te doen. Je kunt hierbij denken aan stages, BBL-trajecten (Beroeps Begeleidende Leerweg), BOL-trajecten (Beroeps Opleidende Leerweg), traineeships, deeltijd opleidingen, cursussen of een interne opleiding (werken en leren) bij je werkgever. Welke keuze het beste bij jou past, hangt natuurlijk deels af van je wensen en doelstellingen, maar is ook afhankelijk van de fase van je loopbaan waar je je in bevindt. Zo zijn sommige leertrajecten verbonden aan een studie en meer geschikt voor jongeren, terwijl bijvoorbeeld het volgen van een specialistische, interne opleiding bij een werkgever, geschikter is voor mensen met enige ervaring op de arbeidsmarkt.

De voordelen van
werkend leren

Uit een werkgeversonderzoek van het UWV blijkt dat slechts 41% van de werkgevers het hebben van een diploma belangrijk vindt bij het aannemen van nieuw personeel. Wat ze belangrijker vinden, is bijvoorbeeld specifieke vakkennis (61%). Dit geeft aan dat er momenteel, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, veel kansen zijn voor mensen die tegelijk willen werken en leren.

Hoe kan ik zelf
gaan
werken en leren?

Ook uitzendbureaus en detacheerders kunnen heel interessant voor je zijn als je op zoek bent naar een werk- en leertraject om medewerker ICT te worden. Het grote voordeel hieraan is dat je vaak goed begeleid wordt en naast je werk en studie ook workshops en cursussen kunt volgen om je op professioneel en persoonlijk vlak nog verder te ontwikkelen.

Meer te weten komen over werken en leren?

Werk- en leertrajecten vinden via een bureau

Ook uitzendbureaus en detacheerders kunnen heel interessant voor je zijn als je op zoek bent naar een werk- en leertraject of een hbo- of wo-studie waarin je werken en leren combineert. Zo bieden wij van NewSkool niet alleen een traineeship aan waarin je betaald werkt én een studie naar keuze volgt, we bieden je ook begeleiding op maat aan en helpen je om je op professioneel en persoonlijk vlak nog verder te ontwikkelen.

Benieuwd naar ervaringen van NewSkoolers? Op traineeship werken en leren vertellen drie NewSkoolers waarom zij voor NewSkool hebben gekozen en hoe zij het traineeship ervaren.

Verschil uitzendbureau en detacheringsbureau

Een baan in de ICT?

NewSkool geeft je carrière een vliegende start!

NewSkool geeft talentvolle starters op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om betaald te leren en werken. In ons traineeship werk je als medewerker ICT fulltime op ICT-afdelingen van toonaangevende opdrachtgevers en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie naar keuze af. Daarnaast leer je in workshops en cursussen alle hard- en soft skills die jij nodig hebt om succesvol te zijn op de werkvloer. Wij betalen je volledige studie én voor je werkzaamheden ontvang je een marktcomfort salaris. Daarnaast krijg je ieder jaar 25 vakantie- en 10 studiedagen, zodat je ook kan genieten van de nodige ontspanning. Lijkt dat je wel wat? We gaan graag met je in gesprek!

leren en werken

Ook werken, leren en geld verdienen tegelijkertijd?

60 trainees

834 behaalde certificaten

>14 jaar ervaring in begeleiden van medewerkers