ESSENTIALS, FOUNDATION OF YOUNG PRACTITIONER

welke NewSkooler past bij jouw organisatie?

ESSENTIALS, FOUNDATION OF YOUNG PRACTITIONER

welke NewSkooler past bij jouw organisatie?

Het is tegenwoordig op z’n zachts gezegd niet eenvoudig om personeel te vinden. Vraag en aanbod op de gehele arbeidsmarkt staan niet met elkaar in verhouding en zeker binnen de IT-sector zijn de personeelstekorten schrijnend. Gelukkig kan NewSkool op zijn eigen manier bijdragen aan het oplossen van dit probleem. Dit doen we door getalenteerde en gemotiveerde NewSkoolers te koppelen aan organisaties. Onze NewSkoolers volgen een speciaal ontwikkeld traineeship waarin ze fulltime als IT’ers werken bij opdrachtgevers, in deeltijd een hbo- of wo-studie afronden en daarnaast ook nog eens werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarmee bieden we een perfecte oplossing om jouw (tijdelijke) openstaande IT-functie in te vullen met een getalenteerde, gekwalificeerde en communicatief sterke jonge IT-consultants in spe vol energie en verfrissende ideeën. Dan is de enige vraag nog: welke NewSkooler past bij jouw organisatie? Daarbij helpen we je graag op weg!

 

Essentials, Foundation of Young Practitioner: wat is het verschil?

Het traineeship van NewSkool is opgebouwd uit 3 verschillende fases: Essentials, Foundation en Young Practitioner (zie overzicht hieronder). In alle fases staan 3 thema’s centraal: werk, studie en vorming. Het is goed om te weten dat wij het programma zelf een traineeship noemen, omdat wij NewSkoolers helpen om een fulltime baan te combineren met een deeltijd studie. Maar als organisatie huur je géén trainee in, het gaat om een volwaardige medewerker die 100% meedraait met jouw organisatie.

Werk: NewSkoolers werken tijdens het gehele traineeship fulltime in IT (beheer & processen) functies bij onze opdrachtgevers – in welke functie is afhankelijk van de opdracht en het niveau waar ze zich op bevinden. Voor Essentials kan het een eerste klus zijn (bijvoorbeeld op een IT-servicedesk), terwijl een Young Practitioner al meerdere jaren ervaring heeft bij verschillende opdrachtgevers. Ook behalen ze specifieke certificaten die aansluiten op de functies waarbinnen ze werken. Hoe je kiest welke NewSkooler het beste bij jouw openstaande functie past, leggen we je verderop in deze blog uit.

 

Opleiding: NewSkoolers doorlopen gedurende hun traineeship in deeltijd een hbo- of wo-studie. Ze kiezen zelf welke studie ze volgen, maar in de praktijk heeft het vaak raakvlak met de functie waarop ze geplaatst worden. Kennis die ze in de schoolbanken opdoen, kunnen ze dus gelijk in de praktijk toepassen! Studiedagen zijn vaak één doordeweekse avond en een dag in het weekend.

 

Vorming: Naast werk en studie besteden we in de verschillende fases van het traineeship ook veel aandacht aan professionele en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor hebben we een speciaal NewSkills traject opgezet waarin we in de vorm van trainingen en workshops werken aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld specifieke soft skills. Soft skills vinden we enorm belangrijk, daarom geven wij niet alleen trainingen en workshops hierover, maar selecteren wij ook onze NewSkoolers hierop. Softskills moeten namelijk ook deels in je zitten en bepalen grotendeels het DNA van een NewSkooler.

traineeship

Hoe kies je de NewSkooler die het beste bij jouw organisatie en functie past?

We hebben dus NewSkoolers beschikbaar die zich in verschillende fases van hun professionele ontwikkeling bevinden. Samen met jou als klant gaan we op zoek naar een goede match tussen een NewSkooler en jouw openstaande functie. Daarbij kijken we niet alleen naar de benodigde kwalificaties, maar ook naar de soft skills en persoonlijkheid van de NewSkooler. We zoeken echt iemand die perfect aansluit bij jouw organisatie. Als er veel ruimte is voor de NewSkooler om tijdens de opdracht te groeien en leren, kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor een enthousiaste NewSkooler in de Essentials fase. Als hiervoor minder ruimte is en je als klant graag iemand inhuurt met al meer ervaring, dan zoeken we een NewSkooler met een meer ervaren profiel zoals een Young Practitioner. Het uitgangspunt is wel dat we NewSkoolers altijd plaatsen op functies met ruimte om te groeien: gezonde uitdaging zorgt voor motivatie. Om je een beeld te geven op welke functies verschillende NewSkoolers in de praktijk terechtkomen, hieronder een aantal voorbeelden:

 

> Essentials: IT-servicedesk, werkplekbeheer, junior pmo

> Foundation: applicatiebeheer, pmo, systeembeheer, 2e/3e lijns skilled servicedesk

> Young Practitioner: business analist, processmanager, security engineer, projectmanager, product owner

 

Daarnaast is het goed om te weten dat we altijd inzetten op een duurzame relatie, waarbij we elkaar goed leren kennen en een band opbouwen. Op die manier kunnen we beter het niveau van je openstaande functies inschatten en jou de juiste NewSkoolers leveren die passen, ook qua persoonlijkheid, bij jouw organisatie. Dat bespaart jou wervingskosten en zo houden wij onze processen efficiënt door bijvoorbeeld NewSkoolers elkaar te laten inwerken. Zo bedienen we onze klanten zo succesvol mogelijk met ons jonge talent.

Alvast benieuwd welke NewSkoolers op dit moment beschikbaar zijn voor jouw organisatie? Bekijk hier Ons aanbod.

Heb je interesse of direct wat vragen? Neem dan contact op met Renée!

april 2023

Herkennen van onondekt talent

Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

Jonge en gemotiveerde medewerkers

Renée

Sales

 

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van jong talent? Als Salesmanager sta ik voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden! Wil je praten over wat er speelt bij jou in de organisatie, waarom het niet lukt om de juiste talenten te vinden of ben je toe aan opties die jou op langere termijn oplossing bieden voor sourcingsproblemen? NewSkool maakt al 15 jaar lang opdrachtgevers blij met onze korte lijntjes, platte organisatiecultuur en frisse talenten.

 

Benieuwd geworden? Ik sta je graag te woord!

Renée Sales Account Manager NewSkool 06 11 48 65 88

Renée

Sales

 

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van jong talent? Als Salesmanager sta ik voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden! Wil je praten over wat er speelt bij jou in de organisatie, waarom het niet lukt om de juiste talenten te vinden of ben je toe aan opties die jou op langere termijn oplossing bieden voor sourcingsproblemen? NewSkool maakt al 15 jaar lang opdrachtgevers blij met onze korte lijntjes, platte organisatiecultuur en frisse talenten.

 

Benieuwd geworden? Ik sta je graag te woord!

Renée Sales Account Manager NewSkool 06 11 48 65 88

renee