vliegende start tom

Een vliegende start voor NewSkooler Tom

“Het begon allemaal met mijn moeder die zei dat deeltijd studeren echt wat voor mij was. Dan kon ik tenminste werken naast mijn studie. Zoals wel vaker, bleek ze gelijk te hebben.”

In 2018 kwam Tom op advies van zijn moeder en na een gesprek met zijn studiebegeleider bij NewSkool terecht. Hij ging in deeltijd zijn studie Business IT & Management afronden en fulltime aan het werk voor verschillende opdrachtgevers. Zo kwam hij onder andere terecht op de IT-servicedesk van TotalEnergies Power & Gas. Sinds september vorig jaar werkt hij voor Airbus als coördinator op de IT-servicedesk: de plek waar alle IT-gerelateerde vragen van collega’s binnenkomen. Ondertussen haalde Tom ook zijn diploma en kreeg hij een vast dienstverband aangeboden bij Airbus – dat noemen we een vliegende start maken!

 

Samen met Tom kijken we vooruit en praten we over zijn doelstellingen en uitdagingen in zijn baan bij Airbus. Ook kijken we terug naar zijn tijd als NewSkooler: wat heeft hij geleerd, hoe heeft het hem gevormd en wat gaat hij missen aan NewSkool?

Tom, wat doe je precies bij Airbus?

“Ik ben werkzaam als coördinator op de IT-servicedesk. Dit betekent dat ik samen met een groep collega’s IT-gerelateerde problemen voor andere collega’s oplos. Ik ben als coördinator onder andere eindverantwoordelijk voor de productiviteit en slagvaardigheid van het team. Ook maak ik samen met het management strategische beslissingen en kijken we waar we processen slimmer en efficiënter in kunnen richten.”

En hoe bevalt dat?

“Het is een ontzettend leuke en uitdagende baan waar ik nog heel veel in kan leren. Dat laatste vind ik weleens lastig: het liefst wil ik alles vandaag nog weten. Maar ik leer hier steeds beter rust in te vinden en mezelf de baan rustig eigen te maken.”

Wat is jouw meerwaarde voor een werkgever?

“Een van mijn kwaliteiten zit echt in het NewSkool DNA, namelijk communicatief vaardig zijn. Ik ben sociaal en werk graag samen met anderen. Daarnaast kan ik goed – en leer ik nog steeds beter – prioriteiten stellen. Ik kan hoofzaken en bijzaken goed van elkaar scheiden en probeer lastige problemen gelijk aan te pakken en niet te laten liggen.”

Terugkijkend op je tijd bij NewSkool, wat heb je daar geleerd waar je nu van profiteert?

“Wat ik bij NewSkool vooral heb geleerd, is wat ik zelf ‘professioneel zelfvertrouwen’ noem. Voordat ik bij NewSkool aan de slag ging, vond ik het lastig om mijn kwaliteiten te benoemen. Nu weet ik precies waar ik goed en ook waar ik minder goed in ben. Ik weet wat een werkgever aan mij heeft en wat mijn meerwaarde kan zijn voor een organisatie: dit heb ik bij NewSkool geleerd en dat geeft mij veel zelfvertrouwen.”

Waar ben je het trots op als je terugkijkt op je tijd bij NewSkool?

“Het eerste waar ik aan denk is het behalen van mijn diploma. Maar behalve het afronden van mijn studie ben ik ook trots op de persoonlijke ontwikkeling. Ik heb door NewSkool echt een carrièremetamorfose doorgemaakt.”

Wat ga je het meest missen aan NewSkool?

“Een NewSkooler blijf je voor altijd! Daarnaast werken er op de IT-servicedesk van Airbus meerdere NewSkoolers, dus ik zal de komende periode nog regelmatig contact met NewSkool en NewSkoolers hebben. Dus ondanks dat mijn contract stopt, blijf ik wel bij NewSkool betrokken en daar ben ik blij om: ik vind het een ontzettend tof bedrijf en ik heb veel aan ze te danken.”

7 april 2022

Lijkt het jou ook leuk om bij NewSkool aan de slag te gaan? Of ben je benieuwd naar ons traineeship? Neem gerust contact met ons op of meld je aan voor de online Meet & Greet. Benieuwd wat NewSkool voor jou als organisatie kan betekenen? Bekijk het op onze werkwijze pagina.