vera-van-den-berg
Vera van den Berg | coach bij NewSkool

Persoonlijke ontwikkeling binnen NewSkool

– in gesprek met Vera

Voordat Vera bij NewSkool terecht kwam, werkte ze onder andere in verandermanagement. Ze adviseerde en begeleidde organisaties die een cultuuromslag wilden maken. Tijdens deze baan kwam ze erachter dat ze coaching en met name één op één contact met mensen erg interessant vond: de gesprekken inspireerden haar en er groeide een wens om meer te leren over coaching. Die interesse werd er mettertijd niet minder op. Daarom hakte ze drie jaar geleden de knoop door en begon ze bij NewSkool. Bij NewSkool ging ze als fieldmanager aan de slag en ondertussen, als aanvulling op haar afgeronde master Sociale- en Organisatiepsychologie, een opleiding tot coach volgen.

 

“Bij NewSkool komt nu alles voor mij samen. Ik zet samen met collega’s een heel leerzaam en efficiënt persoonlijk ontwikkelingstraject op voor onze NewSkoolers én ik voer één op één gesprekken met ze om ze te helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Juist die combinatie maakt mijn werk zo leuk.”

Hoe ziet het persoonlijke ontwikkelingstraject eruit binnen NewSkool?

“Binnen NewSkool doorlopen alle trainees het NewSkills traject: een traject waarin trainees aan de slag gaan met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit traject sluit aan bij de verschillende fases die de medewerkers tijdens het traineeship doorlopen. Denk hierbij aan het maken van een loopbaanplan, oefeningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het verder ontwikkelen van soft skills zoals communiceren, presenteren, samenwerken en leiderschap.

 

Toen ik bij NewSkool terecht kwam merkte ik al snel dat het een zeer medewerkersgerichte organisatie is, maar dat de infrastructuur hiervoor soms nog ontbrak. Het Talentmanagement kon nog een verdiepingsslag gebruiken, zodat NewSkoolers intensiever, persoonlijk begeleid kunnen worden. Daar zijn we de laatste jaren druk mee aan de slag gegaan – en met succes! We hebben de eerste fase van het NewSkills traject opnieuw ingericht en veel interactiever gemaakt. Daarnaast bieden we nieuwe NewSkoolers een studiekeuzebegeleidingsworkshop aan om ze te helpen de juiste studiekeuze te maken. Ook zetten we voor alle NewSkoolers die daar behoefte aan hebben een persoonlijk coachingstraject op. En we zijn leuke samenwerkingen aangegaan, bijvoorbeeld met Studiemeesters, waar onze trainees onder andere hulp kunnen krijgen bij het schrijven van hun scriptie.”

En wat is jouw rol binnen NewSkool?

“Binnen NewSkool heb ik een twee in één functie. Enerzijds bespreek ik samen met de fieldmanagers (iedere NewSkooler heeft zijn eigen fieldmanager) wat de wensen van de NewSkoolers zijn. We proberen echt op persoonlijk niveau te kijken wat iemand nodig heeft, want iedereen is anders en heeft andere wensen. Anderzijds werk ik zelf ook actief als coach. Ik ga in gesprek met NewSkoolers die behoefte hebben aan een stukje extra coaching – dat kan voor van alles zijn. Ik werk binnen NewSkool dus op organisatorisch en op heel persoonlijk niveau: die combinatie en wisselwerking vind ik heel leuk en interessant.”

Maar gaat persoonlijke ontwikkeling niet vanzelf? Waarom hebben we daar eigenlijk hulp bij nodig?

“Absoluut, persoonlijke ontwikkeling gaat per definitie vanzelf. Je wordt in het leven constant met nieuwe situaties geconfronteerd en gaat daar oplossingen voor zoeken. Kijk bijvoorbeeld naar kinderen, die ontwikkelen zich constant. Maar als professional op de werkvloer kun je er wel voor kiezen om actief met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Door er actief mee bezig te gaan, gaat je ontwikkeling een stuk sneller en kun je heel gericht en op een dieper niveau werken aan bepaalde persoonlijke ontwikkeldoelen. Daar profiteert niet alleen je werkgever van, maar ook jij als persoon.

 

Het geeft mij zelf ontzettend veel voldoening om samen met iemand aan de slag te gaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je ziet dat iemand op een andere manier naar dingen leert kijken, ander gedrag durft te tonen en daarmee echt groeit als mens.”

Profiteren klanten van NewSkool hier ook van?

“Dat doen ze zeker! Doordat we veel tijd investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze NewSkoolers, beschikken ze naast hard skills ook over alle soft skills om succesvol te zijn in hun werk. We zien dat NewSkoolers zich in no time prettig voelen binnen een organisatie en vaak snel doorgroeien binnen hun functie. Daarnaast nemen we bij NewSkool alles voor klanten uit handen, denk aan verloning, studiekosten, maar ook de begeleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat bespaart klanten tijd en energie en geeft ze de zekerheid dat ze een professionele, vaardige en gemotiveerde medewerker in dienst nemen.”

september 2022

Ben je benieuwd welke NewSkoolers op dit moment beschikbaar zijn of wil je meer weten over onze werkwijze?

Bekijk het op Ons aanbod.

Heb je interesse of direct wat vragen? 

Neem contact op met Bram!

Bram Reitsma – Junior Sales Manager

M 06 21 41 54 57

E bram.reitsma@newskool.nl

Bram Reitsma