in beeld robert

Iets meer dan twee jaar geleden kwam Robert bij NewSkool terecht met de doelstelling om de laatste 15 punten van zijn studie te behalen. Nu, twee jaar later, werkt hij bij NewSkool als (financial) controller. In gesprek met hem komen we erachter wat er in de tussentijd gebeurde, neemt hij ons mee in de wereld van finance en vertelt hij ons wat NewSkool voor hem heeft betekend.

 

Van student tot controller

Normaal gesproken detacheren wij onze medewerkers bij beschikbare en passende opdrachtgevers en ronden ze daarnaast in deeltijd hun studie af. Voor Robert liep alles net wat anders. “Toen ik NewSkooler werd, moest ik nog 15 punten van mijn studie Economie afronden. Het plan was dat ik gedetacheerd werd bij een opdrachtgever, maar omdat er binnen NewSkool zelf net een functie vrij was gekomen voor een financieel medewerker, kon ik hier aan de slag. Ondertussen ronde ik mijn studie af en inmiddels (sinds anderhalve maand) vervul ik zelfs officieel de functie van controller. Toen ik bij NewSkool terecht kwam, had ik niet verwacht dat het zo zou lopen, maar ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb. Ik voel mij hier helemaal op mijn plek, ik leer nog iedere dag nieuwe dingen, ik heb plezier in mijn werk en kan van meerwaarde zijn voor de organisatie – wat wil je nog meer!” .

 

Werkzaamheden

De baan van Robert is tweeledig en het bestaat enerzijds uit analytische werkzaamheden zoals het maken van financiële analyses en anderzijds uit financieel administratieve taken. “Het is geen geheim dat ik de analytische werkzaamheden het leukst vind om te doen. Geef mij alle cijfers van een bedrijf en ik haal er heel veel nuttige informatie uit. Ik weet dat ik met goede financiële analyses ook echt van meerwaarde kan zijn voor NewSkool. Uit de administratieve taken haal ik iets minder voldoening, maar dat hoort er nu eenmaal bij en zorgt ook wel weer voor een bepaalde balans in mijn werk.”

 

Persoonlijke ontwikkeling

Binnen NewSkool besteden we veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Dit doen we bijvoorbeeld door cursussen en leertrajecten aan te bieden, maar ook door onze medewerkers te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. “Het mooie aan de begeleiding van NewSkool vind ik dat het echt individueel afgestemd wordt. Zo vond ik het vroeger lastig om een vaste structuur aan te brengen in mijn werk: hier liep ik tijdens mijn studie ook tegenaan. NewSkool heeft mij de juiste handvatten aangereikt om overzicht te bewaren, mijn planning strak te houden en heel gestructureerd taken op te pakken en dat betaalt zich terug in veel efficiëntere werkstijl.”

 

“Wat ik verder nog wil leren? Ik wil nog stappen zetten op het gebied van feedback en zelfreflectie. Dat vind ik soms nog lastig, maar ik weet wel hoe belangrijk het is. Daarnaast wil ik nog veel meer leren binnen mijn vakgebied: binnen de finance raak je namelijk nooit uitgeleerd. Ik wil daarom volgend jaar in deeltijd de master Accountancy and Control gaan doen.”

 

Meerwaarde

“Ik denk dat mijn meerwaarde voor organisaties vooral zit in de combinatie van enerzijds een sterk analytisch vermogen en anderzijds het hebben van sociale en communicatieve vaardigheden. Bijvoorbeeld het vertalen van complexe financiële analyses naar ‘gewone mensen taal’ gaat mij erg goed af. Ik denk dat ik wat dat betreft een echte NewSkooler ben, want ik zie dezelfde skills ook bij NewSkoolers om mij heen.”

 

“Wat mij verder opvalt binnen de organisatie is dat er zoveel geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van medewerkers. De studies van medewerkers worden betaald, er kunnen vrije studiedagen opgenomen worden en er worden veel cursussen en leertrajecten aangeboden. Ik vind het echt bijzonder om te zien dat NewSkool hier als organisatie zo veel (ook financieel) in investeert. Dan merk je dat de filosofie van NewSkool meer is dan een mooi verhaal voor op een website, maar echt uit de kern van de organisatie komt. Ik geloof dat niet alleen medewerkers hiervan profiteren, maar ook zeker organisaties die met NewSkool samenwerken.”

23 december 2021

Benieuwd naar beschikbare NewSkoolers voor jouw organisatie

of wil je meer weten over onze werkwijze?