newskool logo
Menu
Feb 2024

Wat heb je nodig om bij Newskool te komen werken?

Volledig betaald een deeltijd hbo- of wo-studie volgen en ondertussen werken bij toonaangevende bedrijven zoals Nike, Airbus en Danone? Het concept van Newskool klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dan zal het zeker wel heel lastig zijn om aangenomen te worden als Newskooler? Ondanks dat we zeker een grondig selectiebeleid voeren, zijn veel kandidaten geschikt om bij ons aan de slag te gaan. Ben je benieuwd of jij een goede match bent met Newskool? Check hieronder of jij voldoet aan onze belangrijkste voorwaarden. Veel vinkjes? Dan maken we graag kennis met jou!

wat nodig voor IT traineeship

Social skills

Allereerst zoeken we iemand met goede social skills. Ben jij iemand die soepel communiceert, voel je je binnen no time thuis in een nieuwe werkomgeving en maak je op een feestje de ene na de andere nieuwe vriend? Dan beschik je over de social skills waar wij naar op zoek zijn. Als Newskooler word je na een korte introductie namelijk gelijk in het diepe gegooid en moet je op de werkvloer je ‘mannetje’ of 'vrouwtje' kunnen staan. Je moet snel kunnen schakelen met gebruikers en klanten die met IT-issues bij jou aankloppen en vragen van klanten kunnen vertalen naar je team of doorzetten naar een andere afdeling. Uitstekende soft- en social skills op het gebied van communicatie, samenwerken en persoonlijk leiderschap zijn daarbij een must. Deze vaardigheden kun je opgedaan hebben in je persoonlijke leven, maar enige studie- of werkervaring helpt daar ook zeker bij. Dat hoeft trouwens geen werkervaring te zijn binnen de IT of een andere kantoorsetting. Heb je bijvoorbeeld ervaring in de horeca? Dat kan op het gebied van social skills een dikke plus zijn. 

Affiniteit met IT

Newskoolers gaan aan het werk als IT’ers bij bedrijven. Daarom is affiniteit met IT een voorwaarde om als Newskooler aan de slag te gaan. En nee, dit hoeft niet te betekenen dat programmeren op je zolderkamer jouw hobby is. Vind je het leuk om technische oplossingen te vinden voor problemen, weet je je weg te vinden in de digitale wereld, beschik je over een uitstekend analytisch vermogen of ben jij altijd degene in de familie die wordt gebeld als de computer ‘kapot’ is? Dan beschik je over de vaardigheden waar wij naar op zoek zijn. Het is ook goed om te weten dat Newskool voornamelijk actief is binnen Business & IT: een vakgebied waar bedrijfsprocessen en informatietechnologie samenkomen. Je gaat als Newskooler dan ook aan de slag op levendige, innovatieve en dynamische IT-afdelingen waar uiteenlopende uitdagingen op je liggen te wachten.       

Drive

Als Newskooler werk je fulltime voor een opdrachtgever en rond je in deeltijd een hbo- of wo-studie af. Dat is goed te doen, maar vraagt wel om inzet en doorzettingsvermogen. We zoeken dan ook mensen die enthousiast zijn om dit avontuur aan te gaan en het echt met beide handen willen aangrijpen. Omdat je in het traineeship van Newskool meerdere jaren gaat investeren in jezelf en je carrière, is het heel belangrijk dat het past in je huidige leven. Newskool moet voor jou op het goede moment komen.       

Wat heb je niet nodig om bij ons te komen werken?

Een afgeronde hbo- of wo-studie

Om als Newskooler aan de slag te gaan, heb je geen afgeronde hbo- of wo-studie nodig. Wel moet je de papieren hebben om aan een nieuwe hbo- of wo-studie te beginnen. Maar kun je zonder diploma al wel aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers? Zeker! Leren on the job is juist een van de dingen die Newskooler zijn zo leuk en interessant maakt. Om je daarbij te helpen, begeleiden we je op maat. Ook zorgen we ervoor dat je over de juiste vaardigheden beschikt om snel volwaardig mee te draaien binnen de organisatie. Extra leuk: de kennis die je opdoet tijdens je studie kun je gelijk in de praktijk toepassen!

Werkervaring in de IT

Heb je ook geen werkervaring binnen de IT nodig om te werken op een IT-afdeling? Als beginnende Newskooler kun je vanzelfsprekend nog niet elke IT-functie vervullen. Daarom plaatsen we je altijd eerst op een leuke en uitdagende IT-startersopdracht. Stel je hebt al wel werkervaring binnen de IT of je hebt een studie afgerond in de richting van IT of Bedrijfskunde, dan is ons Next programma misschien wel wat voor jou. Je kunt jezelf binnen dit programma razendsnel ontwikkelen door werkervaring op te doen bij aansprekende opdrachtgevers en certificaten te behalen die relevant zijn voor jouw verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Denk jij geschikt te zijn om als Newskooler aan de slag te gaan en sta je te springen om je carrière een vliegende start te geven? Of wil je meer weten over het traineeship of heb je nog vragen voor ons? Neem gerust contact op met Mabel of bekijk hier alvast de vacature.