– NewSkool in corona tijden door Melchior Terwindt –

 

Het is een bewogen jaar. Voor het uitbreken van de corona pandemie stonden alle seinen op groen om er een mooi jaar van te maken. Ons businessplan voor 2020 was ambitieus maar haalbaar. We hadden goede plannen om onze organisatie zowel kwalitatief als kwantitatief naar een hoger plan te tillen. Tot de pandemie uitbrak…

 

We moesten in maart snel schakelen. Wat was de korte termijn impact van de pandemie en wat was de verwachting voor de komende maanden? Veel onzekerheid, want zoiets hadden we natuurlijk nog nooit meegemaakt. Gelukkig was het bij de meeste van onze klanten mogelijk om vanuit huis te werken. Veel van onze medewerkers waren hard nodig om het thuiswerken mogelijk te maken of te ondersteunen. De schade voor NewSkool bleef gelukkig beperkt. Leuk detail is dat we nog nooit zo’n laag ziektepercentage hebben gehad als dit jaar. Het goed naleven van de coronaregels heeft zo zijn voordelen. Als we het hele jaar overzien is het ons best goed afgegaan. Tot nu toe hebben we geen gebruik hoeven maken van de door de overheid geboden steunmaatregelen. Daar zijn we trots op. Dit was ons nooit gelukt zonder het vertrouwen van onze klanten en de inzet en loyaliteit van onze medewerkers. Hier zijn we dankbaar voor!

 

Onze kwantitatieve groeiambitie hebben we door corona moeten bijstellen. Het kwalitatieve gedeelte van ons businessplan heeft de volle aandacht kunnen krijgen. We hebben de maanden van intelligente lockdown goed besteed aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Zo hebben we ons traineeship verbeterd door nog meer nadruk te leggen op het talent management van onze medewerkers. Hierdoor stimuleren we hen om nog beter te studeren, vakinhoudelijke certificaten te halen en zich gerichter persoonlijk te ontwikkelen. Hierdoor zal hun meerwaarde nog sneller toenemen. Verder zijn we druk bezig om onze marketing & sales naar een hoger plan te tillen, hebben we videosolliciteren mogelijk gemaakt en zijn we ons beoordelingssysteem aan het vernieuwen.

 

Al met al was 2020 een jaar waarin we hebben aangetoond dat we veerkrachtig zijn. Bovendien hebben we ons goed voorbereid op 2021. We hebben veel zin en energie om van het komende jaar een succes te maken. We hopen komend jaar jullie weer te mogen ontmoeten en met jullie te kunnen samenwerken.

 

Tot snel!

 

Melchior Terwindt
Namens de directie van NewSkool

16 december 2020