Danone en NewSkool

– een samenwerking die werkt

NS-blog-rgb-100px

Danone en NewSkool

– een samenwerking die werkt

De samenwerking tussen Danone en NewSkool ontstond 10 jaar geleden toen een ‘OldSkooler’ (zo noemen we een oud-medewerker van NewSkool) ons tipte bij zijn leidinggevende. Die tip was welkom, want ze waren op dat moment op zoek naar nieuwe, communicatief en sociaal vaardige medewerkers op de IT-afdeling. Om te kijken of de samenwerking van beide kanten beviel, werd er eerst één NewSkooler geplaatst. Dat werd een succes, want inmiddels, zo’n 10 jaar later, werken er 11 NewSkoolers op verschillende IT-gerelateerde afdelingen binnen Danone en hebben we samen een hele fijne professionele relatie opgebouwd.

 

In gesprek met Renée, de huidige accountmanager van NewSkool voor Danone, bespreken we onder andere op welke functies NewSkoolers zoal ingezet worden bij Danone, hoe de begeleiding plaatsvindt en wat het geheim is van de goede samenwerking.  

In welke functies werken NewSkoolers binnen Danone?

“NewSkoolers zijn door de jaren heen op verschillende plekken binnen Danone ingezet, maar met name op de IT-support afdeling loop je altijd NewSkoolers tegen het lijf. Op dit moment werken er zelfs uitsluitend NewSkoolers op deze afdeling. Het gaat hier om eerstelijns IT-support, waarin de medewerkers het eerste aanspreekpunt zijn voor allerlei IT-gerelateerde problemen die binnenkomen. Daarnaast vind je ook NewSkoolers op Onsite Support (een soort IT-support +) en op IT-opdrachten op de Finance afdeling. Waar we een NewSkooler plaatsen, hangt af van de behoefte van de klant, maar ook van de fase van het traineeship waarin de NewSkooler zich bevindt. Het persoonlijke en professionele profiel speelt ook een rol bij het plaatsen van NewSkoolers: we zoeken altijd naar een ‘cultural fit’, oftewel dé perfecte match met de klant.”

 

Ook bij andere opdrachtgevers zien we veel NewSkoolers op IT-support afdelingen, wat maakt juist deze functie zo geschikt?

“Voor NewSkoolers die in toekomst als IT’er aan de slag willen, is IT-support een ontzettend leerzame plek om hun carrière te beginnen. Ze krijgen hele uiteenlopende IT-problemen op hun bord en bouwen zo in korte tijd een brede IT-basiskennis op. Daarnaast worden er op IT-support afdelingen van verschillende organisaties vaak dezelfde systemen gebruikt en processen gehanteerd, denk bijvoorbeeld aan het registreren en behandelen van tickets. NewSkoolers met IT-support ervaring kunnen zo bij verschillende opdrachtgevers snel doorgroeien in andere functies. Het vormt bijvoorbeeld een goede basis om na (1,5 tot 2 jaar) de overstap te maken naar IT Application Management, IT Support Specialist of IT Administrator.

 

Maar het mes snijdt aan twee kanten, want ook voor opdrachtgevers zoals Danone zijn NewSkoolers waardevol. Het is namelijk voor veel organisaties – zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt – niet eenvoudig om goed IT-personeel te vinden en dat geldt ook zeker voor IT-support afdelingen. Werken in de IT-support is namelijk helaas niet erg populair bij afgestudeerde hbo’ers of wo’ers: ze zoeken vaak naar meer specialistische banen of twijfelen of deze functie ze genoeg uitdaagt. Het vervelende voor werkgevers is dat je ook niet zomaar iemand op de IT-support kan zetten. Een goede IT-support medewerker is het eerste aanspreekpunt (het gezicht) van de organisatie. Dat vraagt om de juiste soft skills in combinatie met een hoog ontwikkeld analytisch- en probleemoplossend vermogen. NewSkoolers worden zorgvuldig geselecteerd op dat profiel en het is daarom prettig om ook vanuit Danone te horen dat de afdelingen waar NewSkoolers werken een hele fijne en energieke vibe hebben, dat de motivatie hoog is en dat iedereen elkaar altijd wil helpen.”

 

Hoe ziet de begeleiding van NewSkoolers binnen Danone eruit?

“Binnen Danone werken op dit moment 11 NewSkoolers die allemaal op een eigen persoonlijke manier begeleid worden. Iedere NewSkooler wordt hiervoor gekoppeld aan een talentmanager. Wanneer een NewSkooler bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt, stress ervaart, moeite heeft met het combineren van werken en studeren, het lastig vindt om te plannen of zoekt naar meer uitdaging, dan is de talentmanager het vaste aanspreekpunt. We proberen altijd te helpen of een oplossing te vinden en gaan zeker geen politieagentje spelen. Binnen Danone merken we over het algemeen dat NewSkoolers zich er snel thuis voelen en heel zelfstandig aan het werk kunnen. De fijne werksfeer binnen Danone draagt daar zeker aan bij.”

 

Wat is volgens jou het geheim van een goede samenwerking zoals jullie met Danone hebben?

“Door de jaren heen hebben we elkaar echt goed leren kennen en is er wederzijds vertrouwen ontstaan. Ook voelen we haarfijn aan welk type NewSkooler goed bij Danone past. Soms denk ik al in een eerste gesprek met een nieuwe NewSkooler: deze moet Danone hebben. Ook kunnen we altijd snel inspelen op verschuivingen of veranderingen om het team op volle kracht te houden. Omgekeerd staat Danone open voor veel verschillende type mensen – iedereen is er helemaal vrij om zichzelf te zijn. Daarnaast zijn ze ook erg betrokken bij NewSkoolers en zijn ze bijvoorbeeld flexibel in de mogelijkheid om thuis te werken, wat de combinatie tussen fulltime werken en deeltijd studeren erg prettig maakt voor onze medewerkers. Door met elkaar mee te denken kunnen we altijd op elkaar rekenen: dat maakt de samenwerking met Danone zo fijn. Wat ons betreft op naar de volgende 10 jaar!”

Laat jij graag een frisse wind door je organisatie waaien en zoek je getalenteerde IT’ers om jouw organisatie te versterken? Wij gaan graag met je in gesprek! Bekijk in ons aanbod alvast welke NewSkoolers op dit moment beschikbaar zijn voor jouw organisatie. Heb je nog vragen voor ons? Neem dan contact op met Renée of Bram!

juli 2023

Herkennen van onondekt talent

Flexibiliteit voor iedere opdrachtgever

Jonge en gemotiveerde medewerkers

Renée & Bram

Sales en Account Managers

 

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van jong talent? Als Sales en Account Managers staan wij voor jou klaar om hierover te sparren! Wil je praten over wat er speelt bij jou in de organisatie, waarom het niet lukt om de juiste talenten te vinden of ben je toe aan opties die jou op langere termijn oplossing bieden voor sourcingsproblemen? NewSkool maakt al 15 jaar lang opdrachtgevers blij met onze korte lijntjes, platte organisatiecultuur en frisse talenten.

 

Benieuwd geworden? Wij staan je graag te woord!

Renée Sales Account Manager NewSkool 06 11 48 65 88

Bram Sales Account Manager NewSkool 06 21 41 54 57

Renée & Bram

Sales en Account Managers

 

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van jong talent? Als Sales en Account Managers staan wij voor jou klaar om hierover te sparren! Wil je praten over wat er speelt bij jou in de organisatie, waarom het niet lukt om de juiste talenten te vinden of ben je toe aan opties die jou op langere termijn oplossing bieden voor sourcingsproblemen? NewSkool maakt al 15 jaar lang opdrachtgevers blij met onze korte lijntjes, platte organisatiecultuur en frisse talenten.

 

Benieuwd geworden? Wij staan je graag te woord!

Renée Sales Account Manager NewSkool 06 11 48 65 88

Bram Sales Account Manager NewSkool 06 21 41 54 57

renee-en-bram