NewSkool gaat samenwerking met Talent Empowerment aan

09-11-2021 Met trots mogen we aankondigen dat NewSkool een partnership aangaat met Talent Empowerment, een organisatie die talentvolle topsporters helpt om het maximale uit hun carrière te halen. We gaan de komende periode samen met Talent Empowerment verschillende sportieve en informatieve evenementen organiseren waarin we ons onder andere laten inspireren door interessante sprekers en waarin topsporters ons een kijkje geven in hun wereld. Daarnaast verbinden we ons aan één topsporter, windsurfster Sara Wennekes, die we de komende periode gaan ondersteunen en volgen op haar reis naar olympisch succes.

Talent Empowerment in het kort

“Talent Empowerment is in 2016 opgericht met als doel om talentvolle topsporters te helpen om het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Als topsporter moet je veel offers maken: je volgt een zwaar trainingsschema, loopt vaak studieachterstand op en je hebt minder tijd voor sociale activiteiten. Daarnaast weet je als talentvolle sporter nooit hoe je carrière gaat eindigen: dit kan met een gouden olympische medaille om je nek, maar kan om tal van redenen ook anders lopen. Door de juiste ondersteuning te bieden – ongeacht het sportieve succes – zorgen we dat onze talenten nooit met lege handen komen te staan”, vertelt Laurens Matla, co-founder van Talent Empowerment, ons.

De verbindende factor

Melchior Terwindt, managing partner bij NewSkool, legt ons uit wat volgens hem de verbindende factor tussen NewSkool en Talent Empowerment is. “Wij zijn beide op dagelijkse basis bezig met het ontwikkelen van talent. In ons geval zijn dat geen topsporters, maar medewerkers die relevante werkervaring op willen doen en ondertussen een hbo- of wo-studie volgen. Net als de topsporters die Talent Empowerment ondersteunt, hebben onze medewerkers ook een droom waar ze hard voor moeten werken. Door ons te laten inspireren door topsporters, leren we hoe we het altijd het maximale uit onszelf kunnen halen.”

Sara Wennekes en haar droom

Windsurfster Sara Wennekes heeft een droom: een gouden plak halen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 in de nieuwe windsurfdiscipline: windfoilen. NewSkool gaat haar op weg naar dit doel ondersteunen en volgen. Ieder kwartaal brengen we daar verslag van uit in onze ‘road to success’ blogserie.