concept

NewSkool richt zich op medewerkers met een aantoonbaar hbo/wo- werk- en -denkniveau, die om welke reden dan ook nog niet zijn afgestudeerd. NewSkool neemt deze medewerkers fulltime in dienst, detacheert ze bij voor hen relevante bedrijven en stimuleert ze om naast hun werk hun studie af te ronden.

In bijna iedere organisatie zijn veel rollen die eigenlijk zouden moeten worden ingevuld met medewerkers van hbo+ of academisch niveau, maar die tegelijkertijd voor een groot gedeelte uitvoerend van aard zijn. Als het een organisatie al lukt om voor die rollen medewerkers van het gewenste opleidingsniveau te vinden zal het verloop groot zijn en de kwaliteit relatief laag. Immers: medewerkers in deze rollen zullen elke kans op een positieverbetering aanpakken en de besten krijgen die kansen het vaakst.

Voor NewSkoolers zijn deze rollen juist prettig: er zit voldoende uitdaging in om het interessant te houden terwijl ze aan de andere kant niet geestelijk uitgeput uit het werk willen komen. Ze moeten immers ’s avonds nog voldoende energie over hebben om te studeren. Deze medewerkers halen hun intellectuele uitdaging voor een groot deel uit hun studie en zijn gebaat bij een stabiele, niet te complexe werkomgeving waar ze ook zonder diploma kunnen excelleren.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Hoving op 06 101 518 13 of door een mail te sturen aan sanne.hoving@newskool.nl.