aanpak

NewSkool maakt gebruik  van een speciaal op onze doelgroep afgestemd beloningssysteem en intensieve persoonlijke begeleiding. NewSkoolers leren snel en zijn snel ingewerkt, ze zijn communicatief vaardig en slim. Omdat onze medewerkers nog niet zijn afgestudeerd hebben ze een aantrekkelijker tarief dan een al afgestudeerde HBO’er of WO’er.

NewSkool biedt continuïteit. Meestal werken onze medewerkers 6 – 12 maanden in dezelfde rol met een fulltime inzet, gemiddeld meer dan 1600 uren per jaar. Dit is beduidend hoger dan de gemiddelde Nederlandse beroepsbevolking. Op reguliere basis bespreken we de voortgang en het functioneren van de ingezette medewerker met de klant. Deze input vinden we essentieel om de medewerker goed te kunnen begeleiden.

De selectie van onze medewerkers is zorgvuldig. De (intellectuele) capaciteiten van de medewerkers zijn uitgangspunt, maar dat is niet genoeg. De meeste waarde hechten we aan de persoonlijkheid. Wij gaan ervan uit dat vakkennis te leren is, maar goede sociale en communicatieve vaardigheden en de juiste kritische houding en gedrag moet een kandidaat al bezitten om bij NewSkool aangenomen te worden. Een uitgebreid capaciteiten- en psychologisch onderzoek maken deel uit van de selectie.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne Hoving op 06 101 518 13 of door een mail te sturen aan sanne.hoving@newskool.nl.